Főoldal Interjú Rólam Kapcsolat
2020. 07. 16.     Ninaa    személyes     0 komment

Kedvenc játékaim: a kocka énem eredete

Heyhó mindenki! Szerettem volna valami mással szolgálni a mai napra, úgyhogy most egy kicsit elmerülünk a gamer világban. Már ismeritek a zenei ízlésem egy részét, most pedig jöhet a következő tény rólam. Kedvenc játékaim: a kocka énem eredete! Benne vagytok? A válasz bármi is legyen, a mai bejegyzésben erről olvashattok. Ha velem tartotok, akkor ki fog derülni, hogy én mivel játszottam, még 10 – 15 éves koromban és az is, hogy most mivel tudom lekötni magam. Kezdjünk is bele ^_^

NINTENDO / COMMODOR

Az első, amivel mindenképpen kezdeni akartam, az a nintendo/commodor világa. A gyerekkoromban ez volt a playstation csak oldschool verzióban, tudjátok, ilyen sárga színű kazettákkal, joystickokkal stb. Amíg tesóm meg nem vált tőle, addig a nintendonak nevezett cuccon játszottam a legtöbbet. Elárulom nektek, hogy ugyan nem ebben a régi stílusban, de még a mai napig szoktam játszani ilyenekkel. Ezen az oldalon vagy ezen találtok belőlük párat. Én nagyon szerettem Mariozni és például a bombermanos játékokkal játszani, Aladdinnal menni, vagy Donky Kong-ozni. Mickeyvel és Minnievel szenvedni. Chip és Dale-lel harcolni, Jazz Jackrabbit is hatalmas kedvenc a mai napig és a Looney Tunes játékot is nagyon imádom még most is. Úúú, el is kezdtem hiányolni őket! Van közületek olyan, aki bármelyiket ismeri? Nektek is volt ilyenetek, mi volt a kedvencetek?

TÁRSASJÁTÉKOK

Aztán szerettem még társasjátékozni is. Ki nem, ugye? A kedvencem a sok közül a Gazdálkodj okosan volt, vagy a Szerencsekerék. Igaz, az elsőt többször használtuk. Végtelenségig lehetett vele játszani. Ha elő kéne venni, akkor szívesen elővenném még mindig. Szerintem ezzel Ti is így vagytok. Activityzni annyira nem szerettem, inkább amibe nem kell annyit beszélni, csak lépegetni. A különböző célba érős társasjátékok is tetszettek, amivel ki lehetett ütni a másikat és a pálya elejére vissza kellett mennie. Ezen sokszor össze tudtunk veszni, főleg ha az ember lányának/fiának nincs benőve a feje lágya.. vagy mi ^^” Nektek milyen társasjátékaitok voltak?

És még megemlíthetném a tamagochit, a tetrist és ilyen kézben fogható cuccokat (jojó), de azt hiszem, ezekkel még a mai napig lehet találkozni. 

SIMS GAME

Most pedig jöjjenek a számítógépes játékok: SIMS! Amikor megtudtam, hogy létezik, mindenféleképpen be kellett szereznem! Nem számított, hogy melyik, milyen, meg hogy van-e kiegészítő hozzá, csak játszani akartam. Órákig elvoltam vele (bezzeg most…) na meg házat építeni kinek nincs kedve? Amikor még a SIMS első részében csókkal lehetett elérni, hogy legyen gyereke a párnak vagy sem.. meg a szellemek abban a nagy házba. Mindig azt szerettem volna, hogy előjöjjenek, de ritka alkalom volt. Sajnos. Még mindig lázba hoz. Fent van a gépemen a 2. és a 3. verziója is. Szóval, néha még előveszem! Ti szerettétek?

MMORPG JÁTÉKOK: Metin2

Na és eljutottunk az MMORPG-hez… Kipróbáltam az Aiont, a Dragonát, a Metin2 – t, a Terrát (pár percig >_<‘) és egy csomó metin2 privát szervert. Jelenleg pedig az eredeti metin2 szerverén mozgok.. amikor épp kedvem van. Sajnos már unalmassá vált számomra is.Szóval, metin2, gagyi már a mai felhozatalhoz és egyéb csúnya jelzőkkel is lehet illetni a játékok, de mégis megfogott és beszippantott, amivel persze nem vagyok egyedül. Azt hiszem a kezdetek óta játszom a szerveren, mármint a magyaron és bár unalmas, még mindig előveszem, amikor épp nem photoshoppozok vagy nem szerkesztgetem valamelyik oldalam. Van, hogy felidegesít, van hogy élvezem, de sokáig már nem tudok vele foglalkozni.

Folyamatosan sámán karakterrel szenvedek, pedig tudom hogy a GF bácsi lebutított verzióként, csak mellék karakterként rakta be, mert érvényesülni nem igazán lehet vele (bár mostanában talán ez változott). Viszont egyszerűen én nem tudok letenni róla. Tudom, hogy a többi karakter (sura, harcos, ninja, farkas) jóval erősebb, de maradtam szenvedek egy másodrangúval. Mindegy. A lényeg, hogy lassan, de biztosan megunom. Szerintem bemutatni nem kell, de ha esetleg valaki még nem hallott volna róla, youtube-n talál rengeteg videót.

DRAGONA

Aztán ott van/volt a Dragona. Imádtam ezt a játékot, de rengeteg a külföldi karakter, így nehezebb volt és egy idő után párommal abbahagytuk. Nem tudom, hogy az unalom, vagy a kevés magyar felhasználó volt – e az oka, de sajnos abbamaradt. Pedig maga a játék nagyon jó, imádtam a szinteknek megfelelő doungeonokat(?), vagy éppen a fejleszthető tárgyak kiütését. Azt mondjuk nem mindig értettem, hogy melyik karakternek melyik a legmegfelelőbb fegyver, vért és egyéb felszerelés, ahhoz még bőven kellett volna játszanunk vele. Esetleg, ha valaki kedvet kapna hozzá és csatlakozna, az jelezze és ismét elindítom a letöltést. Bemutató videó:

Aion és Terra

Mindkét játék isteni grafikával rendelkezik és nagyon tetszett, de sajnos ehhez egy nagyobb géppel kéne rendelkezni. Tudunk vele játszani, de azért jócskán le kell venni a grafikáját, hogy ne legyen gond belőle. Az Aionnal még foglalkoztunk is, de néha annyira nem értettem az egész rendszerét, hogy hagytam. Sőőt, a letöltés is néhol megakadt.. kicsit nagy gépigényre van tervezve, de isteni, tényleg nagyon jó(k).

Viszont, van még egy játék, amire animeszemekkel csodálkozva tekintek, melynek címe: Blade & Soul. Sajnos ennek is akkora a gépigénye, mint a fentebb említett két Gameforge szépségnek. Sajnos itt is az a baj, hogy a magyar játékosok nem játszanak ezzel vagy nagyon kevesen és emiatt unalmas lenne. Egyébként gyönyörű a táj, a karakterek is remekül fel vannak építve, repülni is lehet, amit nagyon szeretek a játékokban, és persze harcolnak és ugrándoznak is. Vannak cukker karakterek, amiken órákig tudnék ügyködni, hogy hogyan is nézzen ki. Szóval aki még nem ismeri, de felkeltettem az érdeklődését, itt egy rövid bemutató:

Ezek lettek volna a kedvenc játékaim és a kocka énem története. Ti mivel szoktátok elütni az időt? Emlékeztek a régi játékokra, mivel szórakoztatok? 
Puszi,
Ninaa
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments