Főoldal Interjú Rólam Kapcsolat
2023. 05. 08.     Ninaa    ajánló, film     9 komment

Mostanában a párommal nem néztünk filmeket, inkább a sorozatokat kerestük, hogy tovább tartson. Viszont hétvégén filmes estét tartottunk, így megnéztük a Gyagyás gyilkosság 2019-es első és az idén kijött második részét.

Gyagyás gyilkosság (eredeti cím: Murder Mystery) egy Netflixen debütált bűnügyi vígjáték, melyet Kyle Newacheck rendezett és James Vanderbilt írt. A főszereplők Adam Sandler, Jennifer Aniston és Luke Evans.

Adam Sandler az egyik kedvenc színészem, ha a vígjátékokat nézzük, bár szegényem már kicsit koros… De. Ettől még nagyon is jó színész. Jennifert is szeretem, mert szinte minden filmjét láttam, a Jóbarátok sorozatból csak egy-két részt, sosem szerettem igazán és ezért kérlek ne nyírjatok ki. >_<

Szóval.

A Gyagyás gyilkosság története:

Nick Spitz egy New York-i rendőr, de nyomozónak adja ki magát felesége, Audrey előtt, aki pedig fodrász. Audrey szeretne elmenni Európába, ahogy a férje azt megígérte még az esküvőjükkor. Erre azonban még nem került sor. A 15. házassági évfordulójuk napján ezt szóvá is teszi, mire Nick azt hazudja, hogy már le is szervezte az utat. Ezt kisebb nehézségek árán meg is oldja. A repülőn Audrey találkozik a milliárdos Charles Cavendish-sel, aki meghívja mindkettejüket a családja jachtjára, ahol azt készülnek megünnepelni, hogy Charles idős nagybátyja elveszi feleségül az ő volt menyasszonyát. Nick először visszautasítja az ajánlatot, de miután látja, hogy az előre leszervezett buszos kirándulásuk borzasztónak ígérkezik, mégis belemegy. Ezután pedig jönnek a bonyodalmak, a vicces szituációk és a gyilkosságok, amiket Nick akar megoldani.

Köszönöm a Wikipédiának ezt a szuper leírást, amit kiegészítettem egy-két részlettel.

A film a leírás alapján nem biztos, hogy tetszik, de az előzetese biztosan megfogja a műfaj kedvelőit. A Gyagyás gyilkosság tele van easter egg/meglepetés jelenettel, szófordulattal vagy színésszel. Például Adam Sandler felesége a légiutaskísérő a repülőn a filmben, Jennifer Aniston barátnője pedig a fodrász szalonban az ügyfelét alakítja. Emellett tényleg szuperül alakítják a karaktereiket, de mást nem is várhatnánk el tőlük. Az pedig, hogy a kémia működik köztük, az egy hatalmas plusz pont.

Adam és Jennifer már elég veteránnak mondható a színészkedés terén így nem tudok semmi rosszat mondani rájuk. Marha jól alakítják karaktereiket, szuper viccesek és ügyesek.

A történet nem világmegváltó, de nagyon szórakoztató.

A második részben is ugyan ez a felállás, a Spitz házaspár azonban már együtt vezet egy nyomozói vállalkozást, de nem megy nekik túl jól. Kikapcsolódásként elmennek az előző részben megismert Vikram “Maharajah” Govindan esküvőjére, ami az arab férfi magánszigetén van. Az esküvőn Viket elrabolják, a párnak és Vikram családjának pedig 70 millió dolláros váltságdíjat kell fizetni érte. A kalandok itt sem maradnak el, meg persze a kis csavarok, amik olykor kiszámíthatóak, de az első részhez hasonlóan ez is igazán szórakoztató alkotás lett.

Nekünk mind a két rész nagyon bejött, igazán jó kikapcsolódást nyújtott a hétvégére, így mindenképpen ajánlom nektek is.

Láttátok már? Véleményeket ide!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

9 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Fekete-Virág V

A kellékfeleség nagy kedvencem tőlük , de erről még nem is hallottam korábban , úgyhogy köszi az ajánlót ❤️

Klaudi

Az első részt már láttuk, viszont a másodikat nem. 😊 Szóval azt majd valamikor pótoljuk🤗❤️ A kellékfeleséget is szintén láttam tőlük(ha jól rémlik akkor is ketten szerepelnek). Én mindkét színészt imádom, kedvelem és valamennyire képben vagyok a munkájukkal, de annyira nem követem őket nyomon.

Én imádom a Jóbarátok sorozatot! 🥰❤️ Szerintem hatalmas sorozat❤️

Köszi az ajánlót🤗

Vivi

Már láttam ezt a filmet, nagyon tetszett, bár nem vagyok nagy filmes, inkább a sorozatokat szeretem.😊 Nem is tudtam, hogy ennek a filmnek van folytatása, de mindenképp meg fogom nézni. Nagyon szeretem ezt a két színészt, a kedvenceim között vannak.🥰

Jakó Judit

Mindkét színész nagyon jó.Jól alakítják a karaktereket. A filmet is biztosan megnézem. Az első részt láttam, z is nagyon tetszett. Biztosan a másodikat is megnézem. Szuper ajánló lett. 🙂

Eszter

Köszi az ajánlót, Jennifer Aniston nagy kedvencem. Ahogy Gina is írta, a Kellékfeleség nagyon jó volt, én is többször láttam már. Ebbe több helyen belefutottam, de még nem láttam. 🙂

Kitti

Köszi az ajánlót 😊 mar a listámon is van. Kíváncsian várom milyen lesz 😉

Amy

Én azt vettem észre, hogy mostanában nem csinál olyan maradandó filmeket Adam, mint korábban (pl. a Sátánka mai napig a legjobb alakítása részemről), így ezekről csak hallottam, de még egyiket sem láttam. Így köszi az ajánlót! :3

Manó

Mindig is megakartam nézni mindkét Gyagyás gyilkossàgot. Köszi az ajánlót☺️

Barta Noel

Igazán jól hangzik. Egy újabb film került a listámra. Habár nem éppen rajongok Adam Sandler-ért, de egy próbát megér.