Főoldal Interjú Rólam Kapcsolat
2023. 02. 11.     Ninaa    ajánló, kpop, zene     6 komment

Nemrég hoztam egy posztot, ahol 24 kpop dal lett megosztva veletek, olyan fiú és lány bandáktól, akiket nagyon szerettem a 2022-es évben. Most pedig jövök olyan szólistákkal, közreműködésekkel, vegyes bandákkal, akik tavaly szintén a kedvenceim lettek.

Fogadjátok szeretettel a 22 legjobb kpop zenét a 2022-es évből:

Szóval kezdjük is talán az egyetlen vegyes bandával, a KARD csapatot két fiú és két lány alkotja, az egyik srác tavaly fejezte be katonai szolgálatát, így sokáig nem volt új daluk, de folyamatosan jelentkeztek szóló dalokkal a többiek. Viszont 2022-ben visszatértek a Ring The Alarm dalukkal, ami ismét tökéletes lett. Nagyon szeretem őket, kicsit latin vibe, kicsit pop és ettől különlegesebbek. Mellettük odáig voltam PSY új albumáért, a That That pedig ismét tarolt, bár lehet csak a BTS miatt, ugye SUGA közreműködött ebben. Szuper lett.

Ha már a srácoknál vagyunk, akkor Jay Park-ot kell még megemlítenem. Január elsején kiadta a To Life zenéjét, amivel azonnal a szívembe lopta magát. Elmeséli benne az életét, mi mindent köszönhet az elmúlt éveknek és kiknek köszöni. Ezek után pedig átadta a kiadóját és már szomorú is lettem. Aztán hamar feldobott, mert a More Vision-nal visszatért, amiben a tánctudását mutatja meg, persze zenélni sem felejt el.

Jay Park mellett meg kell említeni a korábbi kollegáit, ugyanis Simon Dominic, Loco, Woo és Coogie a TTFU című dalukkal valami brutál dolgot hoztak össze. Ha egy együttműködést kell kiemelni, ami kurva jó volt, akkor őket mondanám mindenképp. Volt még egy az évben, akik nagyon megleptek, ők KANGDANIEL és Jessi, akik totálisan megszerettették velem a Don’t Tell zenéjüket. Kicsit r&b, kicsit latin beütés, kicsit kpop dal, valamint érzéki az egész szám. IMÁDOM!

Szólisták közül még Jackson Wang, akit mindenképp meg kell említsek. A Blow dala volt az abszolút kedvenc, a klip, a zene, a tánc, az alap, minden egyben volt. A többi dalait is szeretem, de a Blow mindent felülmúlt. Jackson nagyon szuper alkotásokkal mutatja meg tehetségét.

Ha tehetség, akkor KANG SEUNG YOON is kihagyhatatlan, aki a WINNER banda tagja. Tavaly kiadta a legújabb szóló albumát, ami a BORN TO LOVE YOU címet kapta és az egyik legjobb volt. Imádom a srác hangját és rájöttem, hogy ő a biasom, az abszolut kedvenc tagom a WINNER bandából.

Hogy kiket hallgattam még pasik közül? 

HUTA és a BOOM című dala levett azonnal a lábamról, de ilyen volt még WONHO és az EYE ON YOU. Továbbá MAX CHANGMIN, aki számomra még nagyon új előadó, de a DEVIL címet viselő száma szintén nagyon sokszor hallgatott zene volt nálam a tavalyi évben. Meg még most is :3

Volt még egy együttműködés, akiknek a dala nagyon tetszett: nowimyoung & SUDO a SCAR FACE, ez egy underrated szám, amit vétek kihagyni. Engem nagyon megleptek. Szerintem nagyobb figyelmet érdemelnének a srácok. Végül pedig BamBam és a Slow Mo, amit még bemutatnék nektek, ez a dal szintén a nagy kedvenceim közt landolt, persze a riBBonnál nem lett jobb >_<

Hallgasd meg a válogatásom!

Ideje most már a lányokra is áttérni, akik a szólisták közt számomra a legjobbak voltak.

10 kpop dal, a csajbandáktól, csajoktól

Kezdjük a leges legnagyobb zenével, amit BIBI készített, igazi badass, kemény mondanivalóval, Vengeance címmel. Ha egy valamit meghallgattok, az ez legyen, de a feliratot kapcsoljátok be. BIBI szókimondó zenéje mellett NAEYON és a POP ment nagyon még a tiktok platformon is. Ez az igazi kpop. Nekem egyébként először nem volt tetszetős, de aztán a tiktok görgetése közben annyiszor felbukkant, hogy megszerettem. Ilyen volt még Yuju és a Play című dala, mert eleinte nem voltam oda érte, de aztán mégis a hallgatottjaim közt landolt és azóta is megy.

Bár a MAMAMOO banda a tavalyi évben nem sokszor tudott meglepni és a kedvenceimmé se váltak annyira, de a tagok közül Whee In szóló számai a szívemhez nőttek, a Make Me Happy pedig kiemelkedően jó lett.

Akiket nagyon imádtam még az AleXa és a Wonderland című dala volt, amivel egy amerikai tehetségkutatót (American Song Contest) is megnyert. Mellette pedig Ailee és a Murder On The Dance Floor című zenéjét hallgattam sokat. Ailee az abszolút kedvenc szólistám, a biasom. Számomra olyan tehetséges, mint az amerikaiaknál Beyoncé.

Továbbá sokat hallgattam Hyuna szóló dalát, a Nabillera című számot és HYOLYN volt még az, akit imádtam. A NO THANKS eszméletlen király lett. Ahogy a WAKA BOOM, nehéz a kettő közül választani, mindkettő hatalmas kedvenc lett.

Végül pedig két alulértékelt előadót hoznék, akik több figyelmet érdemelnének. Az egyikük Moon Sujin és a Right Back című dala, amiben Tabber volt a közreműködő, bár nem igazán ismertem, de a hangja szuperjó. A másik pedig YEZI és az ACACIA zenéje. Yezit már régóta követem és rohadt jó szólista, szinte minden dala egyedi és a hangja is különleges. Én nagyon szeretem.

Bemutattam nektek 22 előadót, akiket tavaly szarrá hallgattam. Van olyan kpop dal, amit már ismertetek és ti is nagyon kedveltek? Írjátok meg nekem kommentben.

Kiemelt kép: Image by rawpixel.com on Freepik

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

6 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Vivi

Nem igazán ismerem ezeket az előadókat, dalokat, de ez nem is rossz. 😊 Köszönöm, hogy megismertetted velem. 😍

Jakó+Judit

Amikor nálad járok, egy rakás listát írok. Nem feltétlenül az én stílusom, de pl mikor főzök, takarítok meg szoktam hallgatni. Vannak köztük amik egyébként nekem is hallgathatók. Filmekből is szoktam is írni, de azzal most kicsit lemaradtam! 🙂

Eszter

Egészen jó kis ajánlás, a videóklip meg még szimpatikus is a számomra 🙂 Köszii

Klaudi

Nem vagyok egy kpop rajongó, de ezek közül némelyik jobb volt vagy sem. A kard-t már hallottam egyszer, de nem lett annyira kedvenc. Köszönöm az ajánlót🥰

Kitti

Ismételten egy nagy jól össze szedett bejegyzés lett 😊 Sok új volt közte, majd párat át is küldök unokahúgomnak 😉

Virág Virgínia

Jó kis ajánló lett, én ezeket az előadókat nem nagyon ismertem. Köszi 😊😊

Last edited 7 hónapja by Virág Virgínia