Főoldal Interjú Rólam Kapcsolat
2020. 11. 29.     Ninaa    ajánló     0 komment

2016 novemberében oszlott fel a 2NE1 (nevük az “új generációt” jelentette, a 21. századra utalva) kpop banda és azóta eléggé üresnek érzem a kpop világo(ma)t. A közel 7 évet megél csapat a legjobbak közé tartozott. Természetesen most is akadnak nagyon jó csoportok, akik hozzák a mai zenei stílust, de hiányoznak ők, akik megszerettették velem ezt a műfajt.

Hogy miért oszlott fel? Bom drogbotránya (később szó lesz róla), majd Minzy kilépése. Aztán pedig vége lett a 2ne1-nak. Bár mind a három lány (Bom, Dara, CL) egy ideig maradt a YG – nál, a kiadójuknál, de mégis külön utakon folytatták. Vagyis folytatják. A Goodbye című daluk volt a legutolsó, amit kiadtak, az első pedig a Fire. Hazudok, hiszen a Bigbang – el közösen a Lollipop volt az első szám, amivel berobbantak a lányok, még 2009 – ben.

A kezdetek

A Lollipop egy nagyon aranyos és akkoriban menőnek számító dal volt. A női Bigbang-nek is nevezték a 2ne1-t, majd jött a Fire és mindenki elvárását felülmúlta. A 2ne1 szárnyalt és nagyon különlegesek voltak akkoriban (ruha, zenei műfaj, kinézet.. minden). Több műfajt is képviseltek a zenéikkel. Nagyon tetszett a mozgásuk, a fülbemászó dallamuk. Szólóként BoA volt a kedvencem, majd megismertem őket és ezután már nem volt megállás. Beleszerettem teljesen a koreai zenébe. Hatalmas 2NE1 fan lettem, minden zenéjüket imádtam. Még a Black Eyed Peas egyik frontemberével will.i.am-mel is készítettek dalokat, ebben is az elsők voltak ha jól tudom. Felkerültek a billboard listáira, hatalmas sikereket értek el a röpke 7 évük alatt. Megismertették a világot a kpoppal és hogy most hol járnak?

A tagok

Minzy kilépése hatalmas felháborodást és mély fájdalmakat ejtett mindenkin (szerintem). Bár teljesen megértettem, hiszen annyi figyelmet nem kapott a kiadótól, amit megérdemelt volna. Se egy szóló a durván 7 év alatt, a táncot is úgy ahogy korlátozták, pedig tudtuk, hogy ő abban iszonyatosan jó. Aki  pedig szeret táncolni, az kihasznál minden alkalmat arra, hogy mozogjon. Szóval tényleg.. ezek után biztosan rosszul érezhette magát. Sajnáltam, hogy elhagyta a csapatot, de a szeretetem iránta nem múlt el. Azóta is követem a pályafutását, az zenéi, a megjelenései egyre tökéletesebbek és mostmár saját cége van.

Bom végül feladta a YG pályafutását és a DNation-hoz társult, akik igazán megbecsülik őt. A drogbotránya óta (olyan gyógyszert szedett, ami Amerikában legális, de Koreában nem és emiatt sokan elítélték) érthető, hogy ott hagyta előző kiadóját, hiszen nem állt mellé egy ilyen vádban. A DNation viszont úgy tűnik egy remek cég. Tavaly óta elég sok helyen láthattuk, hallhattuk őt, de most ismét eltűnt egy kicsit. Várom, hogy újra jelentkezzen valami zenével, vagy akár a régi bandatársaival egy közös dallal.

CL is otthagyta a YG-t, aki azóta szólóban nyomja, jelenleg egyik kiadóhoz sem társult be. Bontogatja a szárnyait, hogy milyen is egyedül és mit tud így véghez vinni. Saját maga iráynítja a dolgokat, tehát biztosan ki tud teljesedni, hiszen senki sem korlátolja, ami biztos, hogy sokkal jobb.

Dara az egyetlen, aki még a YG-nál tevékenykedik. Modellkedik, színészkedik, sorozatokban szerepel. Van egy youtube csatornája, ahová folyamatosan tölti fel az újabb vlogokat, érdekesebbnél érdekesebb videókat, ami mára már elérte a több, mint egy millió feliratkozót. Ezen kívül a rajongók nagyon szeretnék már hallani a hangját is.

Az utolsó fellépés

Legutolsó fellépésük egyébként 2015. decemberében volt. Be kell vallanom, én elbőgtem magam rajta. Szinte érezni lehetett, hogy nem lesz többé 2NE1. Aztán így is lett. Mindenkinek hiányzik a banda és egymásnak is hiányoznak. Reménykedjük.. hátha egyszer újra összeállnak.

ÖRÖKKÖN ÖRÖKKÉ BLACKJACK!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments