Főoldal Interjú Rólam Kapcsolat
2023. 01. 07.     Ninaa    ajánló, kpop, zene     8 komment

Tavaly nagyon elhanyagoltam a kpop zeneajánlókat és a kedvenceim bemutatását, de most januárban ezt biztosan be fogom pótolni. Ebben a listában azt a 12 lány és 12 fiú bandát hoztam el nektek, akiket 2022-ben a legtöbbször hallgattam.

Először is kezdjük a lány bandákkal és rögtön egy nagyon underrated, azaz alulértékelt csapatot említenék, akik a NATURE nevet viselik. Még 2022-es év eleje tájékán jött ki a Rica Rica című daluk, amiért totál oda voltam. Kissé furcsa volt és nekem a régebbi kpop vonalat is vissza hozta, a refrént és a táncot pedig egyszerűen imádtam. Aztán a második félévben kiadták a Limbo számukat, amivel szintén megfogtak, már csak a nosztalgiafaktor miatt. Sok régi kpop zenéhez hasonlították mindkét dalt, de szerintem nehéz már újat mutatni, nem hiszem, hogy a másolás lett volna a céljuk. Viszont emiatt eléggé meg lettek bélyegezve, azonban nekem akkor is az egyik kedvenc underrated bandám lett a NATURE.

Ha már alulértékelt, akkor a MAJORS bandát is meg kell említenem, hiszen én a tavaly megjelent dalaikat nagyon-nagyon kedveltem. Kicsit jobban hajaz az amerikai stílusra, de ettől függetlenül még kpop! :3

Mellettük nagyon sok újoncot hallgattam, például a StayC csapattól a Run2U számot, ami igazából miután kijött, egész évben szólt. Még a mai napig nem tudom megunni, nagyon fülbemászó dallama van és szerethető az egész.

Továbbá tavaly totálisan a kedvenceimmé vált a (G)-IDLE csapat, minden egyes megjelenésükért odáig meg vissza voltam. Akik pedig szintén teli találat voltak és majdnem minden zenéjük a kedvenceim közé került, ők az IVE banda. Leginkább a LOVE DIVE volt az, ami valóban az egyik legjobb zene lett 2022-ben.

Ideje megemlíteni a már régóta tevékenykedő csapatokat is, nagyon szerettem az APINK csajok Dilemma című dalát, valamint a DREAMCATCHER összes visszatérését. A WJSN és a Cherry Bullet is meglepően jó számokat adott ki, ők sosem voltak a kedvenceim, de most sikerült belopniuk magukat a szívembe.

Végezetül a három nagy kedvencem: a Purple Kiss, akik folyamatosan olyan zenékkel jöttek ki a tavalyi évben, amik közül mindegyiket nagyon szerettem. Ugyanígy az ITZY, bár a Sneakers nagyon fura volt, viszont az is fülbemászó és kezdem megszeretni. A BLACKPINK pedig abszolút a csúcson van, szokás szerint minden egyes dalukat imádtam.

A fiúbandák közül is jöhetnek a kedvenc kpop zenék ugye?

Kezdjük most azokkal, amik nap, mint nap szóltak legalább egyszer. A WINNER 2022-ben tért vissza csapatként ugyanis ketten katonai szolgálatukat töltötték, de tavaly végre újra négyen adták ki a legújabb albumukat. Az új album fantasztikus lett, mint mindig és eddig még nem volt biasom (kedvencem) a csapatból, de az I LOVE U rádöbbentett, hogy abszolút YOON párti vagyok, hiába szeretem MINO rapjeit, YOON hangja elképesztő, lesz is majd egy poszt a legjobb hangú kpop énekesekről.

Mellettük a TREASURE csapatot toltam, a JIKJIN és igazából a Hello is nagyon tetszett, valamint a VolKno is, ami erőteljesebb rap volt. Nagyon szomorú voltam, amikor az MCND magyarországi koncertjéről láttam a videókat, mert imádom őket, de sajnos lemaradtam a fellépésükről. Ennek ellenére mindig támogatom őket, ahol csak lehet, a srácok nagyon tehetségesek és szuperjók. A MOOD hozta azt a stylet, amit tőlük már megszokhattunk.

Régen úgy voltam, hogy inkább a csaj bandák érdekeltek, mára ez már egálban van és körülbelül ugyanannyi fiú bandát is kedvelek. A ONEUS szintén az a csoport, akiket a debütálásuk óta hallgatok, imádok. Nekik van egyfajta tradicionális hangzásuk, plusz a koreográfiáját is próbálják mindig azzá tenni, vagyis olyan feldolgozást készíteni a dalhoz. A Bring it on inkább a modern, ütős, míg a Same Scent a hagyományosabb és visszafogottabb zenéjük lett, de mindkettő a 2022-es év egyik legjobbja.

A ONEUS mellé még a Stray Kids srácokat kell sorolnom, hisz tavaly nagyon megnyomták ők is. Először is megnyerték a KINGDOM nevű versenyt, ahol 5 másik banda ellen harcoltak. Aztán egész évben dobálták ki a jobbnál jobb zenéket, én pedig majdnem mindegyiket imádtam.

Akiket még igazán kedvelek és talán meglepő lesz, ők az XDINARY HEAROES banda, akik inkább ilyen rockosabb stílusban nyomják. Nem az én műfajom, de ők nagyon bejönnek. A TXT bandát nem ismertem nagyon, de 2022-ben, amint kiadták a GOOD BOY GONE BAD című számukat azonnal magukhoz láncoltak. A TXT is tud, az biztos. Ahogy a CIX is, akik mindig valami különlegesebb alkotással, legyen az látványvilág, vagy hangzásvilág. Mindig van mondanivalójuk, remekül csinálják, bár úgy érzem túlságosan alulértékeltek.

Az elfeledett bandák, akik miatt szégyellem magam, az SF9 és a Pentagon. A debütálasuk után én nagyon megkedveltem őket, a zenei stílusukat, majd szépen valahogy eltűntek a szemem elől. 2022-ben visszataláltam mindkét bandához és ígérem 2023-ban sem maradnak ki a listáimból. Feltéve, ha olyan zenét alkotnak, ami tetszeni is fog.

A legleg pedig két banda lett számomra, a BIGBANG visszatérése annyiszor megsiratott, de annyira imádtam. A Still Life számomra a 2022-es év zenéje volt. Tudtam, éreztem, hogy elválnak majd útjaik, de hagyták azért kiskaput, hogy BIGBANG-ként is bármikor visszatérhessenek, de, hogy ebből mi lesz? Azt még nem tudni, egyéni tevékenységeiket viszont nagyon várom.

Mellettük az ATEEZ robbantott, szerintem a 2022-es év az övéké volt. Minden egyes album, minden egyes dal elképesztő lett. Imádtam az összes megjelenésük, a koncertjükről meg ne is beszéljünk. Amit látok a youtuben… Hagyjuk is, sírok ha arra gondolok, hogy nem tudok eljutni egy koncertre…. Na mindegy, itt a jelenlegi kedvencem, ami december 28-án jelent meg és OMG, mocsokjó zene lett.

Hamarosan pedig jövök a legjobb albumokkal, szólistákkal, tavaly debütált előadókkal. Egyébként a tavalyi év egészen jó volt visszatérések terén és a kiadott dalok is remekül megállták a helyüket. Rengeteg olyan zene látott napvilágot, amit én egész évben szarrá hallgattam.

Nektek mi volt a meghatározó a tavalyi évben? Illetve az én kedvenceim közül van olyan, ami elnyerte tetszéseteket? Hallottatok már valamelyik előadóról?

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

8 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jakó Judit

Én nem igazán ismerem ezeket a zenéket. Viszont mindíg meghallgatom, vagy időtől függően belehallgatok az ajánlóidba. Alapjában nem az én stílusom, de volt már olyan amit megkedveltem. Köszönöm szépen.

Kitti

Egy pár előadót már ismerek 😁😊 Unokahúgom nagyon benne van ezekben 😊 Nekem a nagy kedvencem: BLACKPINK: Shut Down

Vivi

Köszönöm az ajánlót, sajnos nem ismerem ezeket a zenéket:( viszont 1-2 előadóról már hallottam☺️ belehallgattam mindkettőbe, amúgy nem is rosszak☺️

Amy

Bár nem egyezik a stílusunk, némelyik nem rossz, de nehezen taszítanák le az Amon Amarth-ot :D. Köszi a listát! :*

Eszter

Nagyon jó kis ajánló lett, néhányukat ismerem is, pedig nem vagyok nagy kpop fan. A másik hogy még hallgatható is számomra, sőt párat szerettem is😊 köszönjük a posztot❤️

Lubna

Köszi, innen szemezgetni fogok mert bár nem vagyok annyira képben a k-popban újabban, az ízlésünk hasonló volt régebben. ^^

Klaudi

Nem vagyok én sem egy kpop fan, de mindig szívesen belehallgatok az ajánlóidba. 😊 Egy két szám már ismerős volt, mert hallottam őket, de a többit nem ismerem.😅
A KINGDOM-ra nagyon kíváncsi volnék, hogy az hogyan zajlik, akkor is, ha nincs aktuális új belőle, de ez engem érdekelne és talán bele is kukkantanék, ha a részeket is megosztod.😊

Virgínia Virág

Bár én alapvetően nem szeretem az ilyen dalokat, belehallgattam, jó kis ajánló 😊