Főoldal Interjú Rólam Kapcsolat
2021. 12. 29.     Ninaa    Egyéb kategória     0 komment

Korábban már írtam egy cikket a kedvenc tv műsoraimról, amiket szoktam nézni, vagyis ezek inkább tv csatornák. Azonban van egy, amit nem osztottam meg veletek.. ez pedig az X-Faktor. Az idei évben is útnak indult ez a tehetségkutató, az X keresése. Rengeteg remek versenyző volt, bár az élő adásokra úgy gondolom, elfogytak.

Röviden az idei X-Faktor válogatóról

Ez a “10. jubileumi X” volt, ami várhatóan több hülyeséget és még több énekest, rappert vonzott magához. Az előválogatón temérdek vicces dolog történt, meg persze a zsűri összetűzése és még sorolhatnánk. Sokan a kedvenc részének tartja az előválogatót, én inkább a tábort és a mentorházat szeretem. Az élő show pedig már csak egy plusz, amit vagy örömmel hallgatok, nézek, vagy áttekerem. Most leginkább az utóbbit tettem volna.

Na de ne szaladjunk ennyire előre. Azt még el szeretném mondani, hogy volt egy ázsiai származású nő, aki a Purple Rain című dalt énekelte és nem tudom mi lett vele, hová tűnt, de nagyon sajnálom, hogy végül nem hallottunk róla többet. Nagyon tetszett a hangja, nagyon szerethető lett volna szerintem és abszolút bekerült volna a TOP 12-be. Dehát nem így történt. Még egy nagy kedvencem volt, Anna. Remélem csinálni fog videókat, terápiás céllal, vagy csak úgy, mert imádtam!

Az X-Faktor élő show

A válogatóról ennyit és ugorjunk is rögtön a TOP 12-höz, és az élő showhoz. A versenyzők nagyon hamar kiestek, Imi Plaza első előadása szerintem brutál jó volt, nem tudom miért kifogásolták annyira. A Beneath My Skin és a The Palace sajnos rossz mentort kapott maga mellé, bár ez majdnem minden bejutott versenyzőről elmondható. Még a kedvenc mentoráltam, Alex is elkúrta, amikor Rolandnak adta Justin Bieber dalát. Annyira rossz volt szerintem, utána én rögtön meghallgattam az eredetit, mert azt meg imádom, annyira szép a mondanivalója. Na mindegy, nem is erről van szó. Tehát ők négyen már ki is estek az első élő showban, ki-ki maga, mások pedig mentoráltjuk hibájából. A The Palacet szerettem, de még van hová fejlődniük (így botfüllel úgy hallottam), a Beneath My Skin viszont elképesztő volt szerintem. Jobb számmal, akár döntőben is lehettek volna, dehát.. ez van.

Be kell valljam, hogy a legfiatalabb versenyző, Nagy Regina Martina számomra annyira unszimpi volt, a hangja csodás, de valamiért nem kedveltem. Szerintem nagy jövő vár még rá, de most mocsok leszek és őszintén bevallom, örültem, amikor kiesett >.< Flóra volt a másik énekes, aki ebben a fordulóban kiesett, akit egyébként a táborban és a mentorházban is szerettem, de inkább Harmat volt a kedvenc kettejük közül. Az élő showban már egyáltalán nem tetszett, köszi Peti… vagy köszi mindkettőtöknek ^^” Nem kapott olyan számokat szerintem, ami illett volna hozzá, a saját dala is furcsa volt az én fülemnek, szememnek. Azért remélem, hogy nem tűnik el és megtalálja a saját stílusát.

Aztán ott volt a Harmonies és Mardoll. Imádtam őket, szerintem Mardoll egyéni volt, kicsit különc és furcsa, de végülis nagyon jól állt neki és hangja is volt, a zenéi is szuperek, nekem nagyon tetszett. A Harmonies csajszikák pedig harmóniában voltak, viszont az utolsó dalt, amivel kiestek nagyon elszúrta Adél. Apropó Adél, nem hittem volna, hogy ezt mondom/írom, de bírtam az X-ben. Sokszor volt igaza és nem volt idegesítő számomra. Visszatérve a lányokra, szeretném, hogy folytassák, de nem fűzök hozzá nagy reményt, a lánycsapatok kishazánkban kihalta, ők pedig eleve három különböző korosztály. Viszont cáfoljatok meg Harmonies, legyetek Magyarország csodacsapata.

Végül pedig a döntősök Kamilla, Paulina, Alee és Marci.

Kezdjük az elképesztő hanggal megáldott Kamillával. Köszönjük Peti és neked is Kamilla, hogy ennyi lassú és melankolikus vagy ballada számokkal érkeztetek. Számomra teljesen megölte az egészet, nem hiszem el, hogy egy vidámabb zenét ne lehetett volna énekelni. Értem-értem, hogy neki ez áll jól, de könyörgöm, tuti, hogy nem csak ez áll jól neki. Itt van egy régebbi videója, milyen jó lett volna egy ilyen. A finálé utáni nyilatkozata pedig.. azt hagyjuk is. Hangja van, de számomra tök unalmas volt. Ránéztem az instájára és olyan zenéket adott elő, amit imádtam volna, amit szerintem mindenki imádott volna, de sajnos ez így bukta volt.

Mindenki… szinte mindenki a kommentekben írta, hogy elég a lassú számokból, sőt még talán élőbe is volt egy kérdés, hogy “következő dal is lassú lesz?”. Válasz rá: igen. Szerintem ezzel lett elrontva. Pedig megérdemelte volna a győzelmet, sőt, neki kellett volna megnyernie, hiszen a másik két versenyző már befutott. Viszont úgy érzem, azok, amiket fentebb írtam, elvették tőle ezt a lehetőséget. Változatosabbnak kellett volna lenni, ki kellett volna próbálni újabb és bulizósabb dalokat. Mondom ezt én, aki énekelni se tud, de a zenét élem, érzem és ez a véleményem. Ti mit gondoltok?

Menjünk tovább, mert nagyon hosszú lesz a poszt. Térjünk át a titkos kedvencemre. Bár párom tudta, hogy neki drukkolok, szóval annyira nem is volt titkos. 😀 Ez a versenyző pedig Marci volt. Elképesztően jó hangja van, de nála is ott ment el a dolog, hogy nem a hozzá illő számokat kapta. Persze én mindet imádtam, de a pörgős volt a legjobb. Azt pedig nagyon szerettem volna tőle hallani, ami minden előadása előtt szólt, az a zene rohadtul jól állt volna neki. Remélem még hallunk felőle.

Paulina nagyon érdekes személy volt végig, voltak hullámvölgyei, de hozott feldolgozást, saját dalokat, lassú és gyorsabb számokat, buliztunk is vele, szerintem simán megnyerhette volna. Nagyon kedvelem őt és pár dalát én is folyamatosan hallgatom (az Ajándék az abszolút kedvenc.. bár az Aranyapám sem rossz) ^^. Gratulálok az autóhoz és a Szigethez, remek lehetőségek.

Alee, pedig a győztes lett.

Igazából nem lepődtem meg. Szerintem senki sem lepődött meg. Látszott a srácon, hogy tehetséges, dalokat ír, elrappeli, éneklésben is bontogatja a szárnyait, imádja a közönség (egyébként igen.. én is, dehát szeretem a rap és a rapféle zenéket). Legyen jobb élete, ne szálljon el, hozza a jobbnál jobb dalokat, remélem lesz pár közös az idei év versenyzőivel, mert van, akihez tuti passzolna a hangja. Egyébként akárki akármit mond, változatosak voltak a saját dalai, hiszen volt bulis, metál féleséget is bele csempésztek, érzelgőssel is előállt, az igazi darálóssal is, nem lehet azt mondani, hogy egyhangú volt. Gratulálok Alee, szerintem is megérdemelten győztél. Hajrá a továbbiakban.

Végezetül pedig, ez egy tehetségkutató, nem egy énekverseny. Itt az X-et keresik, nem a hangot. Ezzel szerintem sokan nincsenek tisztában, vagyis én úgy gondolom, hogy ennek az a lényege, hogy különlegesen tehetséges legyél. Ne csak egy hang. Azt pedig mindig megfogadom, hogy a közösségi média kommentszekcióját ignorálom, mert csak felkúr a sok “véleményező”. Idén kevesebbet, de sajnos olvastam, jövőre ez változni fog!!!

Ohh és köszi Miller Dávid, hogy műsort vezettél és pár dalodat megismerhettük, szerintem jó volt, mind a házigazda szerep, mind a zenei rész. Remélem jövőre is ő lesz velünk.

Ne felejtsétek el, hogy ez az én véleményem, viszont kíváncsian várom, hogy nektek ki volt a kedvenc és azt is, hogy mi a véleményetek erről az egész X-Faktor műsorról.

Puszi,
Ninaa

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments