Főoldal Interjú Rólam Kapcsolat
2022. 06. 23.     Ninaa    ajánló, sorozat     1 komment

Nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar fogok írni a TVD univerzummal kapcsolatban, de egy hete ért véget a Legacies. A franchise ezennel egy időre lezárult, természetesen mi rajongók reménykedünk, hogy még láthatjuk a csapatot (pl.: Damon & Elena története), de egyelőre elengedjük. Most pedig szeretném megosztani a sorozatról a véleményem.

Mi is az a Legacies?

A Vámpírnaplók első spin-offja a The Originals volt, ami szintén kapott egy alsorozatot, így lett a Legacies. Ezáltal pedig létrejött a TVD univerzum, azaz a franchise.

A Legacies (magyarul A sötétség öröksége) 2018-ban indult útjára, amikor is Klaus lánya, Hope Mikaelson  főszereplőként tündökölhetett a Salvatore suli tanulójaként, több másik természetfeletti (vámpír, vérfarkas, boszorkány és egyéb…) lény mellett. A sorozat erről az iskoláról, az azt megtámadó szörnyekről és lényegében a barátságról szólt.

Összesen négy évadot kapott A sötétség öröksége, de bőven elég is volt szerintem.

Véleményem a sorozatról

Be kell valljam, már a The Originals 5. évadának végén kétségeim támadtak a Legacies felé. Maga a sztori sem tetszett igazán, a karakterek is ismeretlenek voltak, de az még nem is lett volna baj. A legnagyobb gondom az volt, hogy egyáltalán nem hasonlított az elődeire. A Vámpírnaplók volt a szerelmiszálak netovábbja, A sötétség korában a családra összpontosítottak és a A sötétség öröksége pedig a baráti kapcsolatot helyezte előtérbe. Még ez nem is lett volna baj, de egy gyenge Bűbájos boszorkák utánzatnak tűnt számomra, főleg a szörnyeivel.

Nem tetszett egyik lény sem, annyira túl volt tolva, bár a Halottidéző, a Necromancer elég vicces és “szerethető” karakter lett, de úgy gondolom ez nem elég. Maga a Malivore jelenlét egyszerűen borzalmas volt, a mitológiai szörnyekkel együtt. Rossz volt nézni, hogy mit műveltek a franchise jelenleg utolsó szálával. Az úgynevezett anyasorozatok brutál jól fel voltak építve, a karaktereknek egytől-egyig meg volt a maga szerepe, háttérsztorija, lelke (legyen az ördögi vagy angyali). Egyszerűen nem éreztem azt, hogy ez egy jó sorozat lenne. Egyik karakter sem tudott igazán a szívemhez nőni, pedig 4 évadnak elégnek kellene lennie hozzá.

Az utolsó évadban..

Amikor Hope végre átalakult és láthattunk belőle némi Klaus Mikaelsont, akkor kezdett érdekes lenni. Majd pár rész után, ez ismét a rossz irányba fordult. A TVD és a TO megmerte azt lépni, hogy fontosabb karaktereket is megölt (még ha később vissza is jöttek >_<). Itt nem igazán volt meg ez a merészség. A karakterek is csak tengtek-lengtek néha. A kapcsolatok és a drámázások teljesen feleslegesnek tűntek. Amikor a franchiseból az ismertebb színészek újra belebújtak karaktereik bőrébe, akkor érdekessé vált, de az sem tartott sokáig. Az összeolvadást is egyik pillanatról a másikra oldották meg.

Szerintem családbarát, de nagyon unalmas sorozat lett és a nézettsége is a béka feneke alatt volt. Az elődei egykor izgalmas, rejtélyes, fantasztikus, veszélyes, bonyolult és természetfeletti örökséget hagyott maga után. Azonban a Legacies egyáltalán nem hozta azt a szintet, amit kellett volna, így a franchise abszolút legrosszabbjaként tekintek rá.

Mindezek ellenére végig néztem.

Érdekelt, hogy mi lesz a sorsa a karaktereknek. A záró rész sem lett a legjobb, de legalább nem maradt lógva. Hagytak egy kiskaput, ha esetleg valahol újabb esélyt kapna, vagy valahogy tovább gondolnák a Vámpírnaplók univerzumát, de ne reménykedjünk egyelőre.

Szerintem sokkal jobban ki lehetett volna ezt dolgozni és varázslatossá, emlékezetessé tenni. Azonban a 4 évadot megélt sorozatból, talán 10-15 rész volt az, ami tetszett (lehet, hogy sokat is mondok ezzel).

Nektek van ötletetek, hogy mely történetszálat lehetne bemutatni esetleges spin-offként?

#spoileravégére: Én nagyon kíváncsi lennék egy Elena x Damon jövőre. Ahogy arra is, hogy hogyan boldogul a többi Mikaelson testvér. Szeretnék egy boszorkányokkal teli sorozatot ebből az univerzumból, valamint a vérfarkasokra is lehetne összpontosítani. Nekik is elég jó történetük van. Kihagytam valamit? Kommentbe jöhet a ti ötletetek!

1. Kedvenc férfi karakter: talán MG
2. Kedvenc női karakter: Hope Mikaelson
3. Kedvenc páros: MGxLizzie
4. Kedvenc páros (nem párként): HopexLizzie
5. Legutálatosabb karakter: nem utáltam, de sosem lett kedvenc Landon
6. Kedvenc gonosz karakter: Necromancer / Halottidéző
7. Legjobb évad:
4.
8. Legrosszabb évad: 2-3.
9. Egy sokkoló pillanat: nem volt
10. Egy rész, amin sírtam: amikor összejött a Mikaelson family ♥

Ha esetleg egy helyen, reklám nélkül végig néznétek a franchiset, akkor a tvdto.com oldalt ajánlom. A videótárban szinte minden rész megtalálható, feliratosan, magyarul.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Klaudi

Köszönöm az ajánlás, lehet majd belekukkantunk, de nem biztos. 🙂 Sajna a legtöbb filmekkel, sorozatokkal nem bánnak úgy a folytatásával, mint kellene. Sokszor rossz, ha folytatnak egy sorozatot, de természetesen ez nem mindig van így.😄