Főoldal Interjú Rólam Kapcsolat
2020. 09. 19.     Ninaa    review, sorozat     0 komment

13 évvel ezelőtt indult útjának a Gossip Girl című sorozat, amit én jó pár évvel később kezdtem el nézni. Azt hiszem 2016 körül vettem rá magam, hogy belelesek, de azt is úgy, hogy nem fűztem hozzá sok reményt. Sosem érdekelt, de a Pretty Little Liars-hoz hasonló sorozatokat kerestem és ez jött velem szembe. Bár azt meg kell hagyni, hogy sok hasonlóság a kettő közt nem nagyon volt, maximum annyiban egy icuri-picurit, hogy ebben is van egy személy, aki megkeseríti az emberek életét. Sajnos a negyedik évadig jutottam el, aztán elspoilereztem magamnak a dolgokat, viszont mivel jön a reboot-ja, így ismét elővettem ezt a cikkemet.

Szóval a Gossip Girl-ről naaagyon röviden:

Azaz A pletykafészek. Néhány dúsgazdag gimnazista életét követhetjük nyomon, akik elit iskolába járnak, elit helyen laknak és mindent megtehetnek, amit csak akarnak. Ők az Upper East Side lakosai. Azonban, hogy ne legyen ilyen egyszerű a történet, egy úgynevezett “pletykacica” a blogjaiban teszi közzé ezeknek a tinédzsereknek mindenféle szaftos titkát.

Az első évadban a karaktereket lehetett megismerni. Blair, Serena, Chuck, Nate… majd jött Jenny és Dan. Kibogozhatatlan szálak, érdekes jelentek, vicces és gonosz megmozdulások. Szerelem mindenhol, csalódás mindenhol. Tehát ebben a sorozatban tényleg a tinidrámára fókuszáltak. Nagyon érdekesnek és különlegesnek, egyedinek találtam amúgy az egész történetet. Pletykacica webes foglalkozása igazán észveszejtő és az is, hogy a diákok hogyan toltak ki egymással, ha épp megbántotta őket az illető, vagy ha éppen ahhoz volt kedvük, hogy megalázzák a másikat. Amikor Serena megjelent és minden port felkavart, azt hittem, hogy az ő és a barátai közti viszályt fogom végig nézni, de nem így történt. Mert volt huza-vona rendesen, néha hatalmas poénokkal, beszólásokkal.

Ebben a szezonban (és a másodikban is) leginkább Jennyt kedveltem nagyon. Az, hogy be akart illeszkedni, tartozni akart valahová szerintem minden elsőévesnek az álma. Aztán ahogy egyre beljebb és beljebb került és Blair utánzat lett belőle, ez már elvette tőle a kedvem. Mindenkinek kell egyéniség, neki a “kiskutya” szerep jutott. Majd a második évadban megváltozott és ezt nagyon szerettem. Úgy voltam vele, hogy visszatért az egyik kedvenc karakterem. Talpraesett volt, volt véleménye és a maga útját járta. Egy szerethető karaktert csináltak belőle. Sajnos azt olvastam, hogy a harmadik évadban kevesebbszer tűnik fel és a későbbiekben pedig ki fog szállni az egész sorozatból, mert az énekesi karrierjére akar koncentrálni.

A Gossip Girl karakterei:

Blair-ről is essen pár szó.. Ő a hisztis és egyben a megtestesült gonosz. Aztán ahogy jobban megismertem a sorozat által, ő lett a kedvencem, azért mert aranyos volt a maga módján és erős, ettől pedig szerethető karakter. Aki a céljait mindenáron teljesíteni akarja. Akadályokat mindig kikerülni és ez nagyon jó irányba terelte az én szememben. Chuck-kal együtt. Imádtam a civakodásukat, a játszmáikat, közben meg drukkoltam nekik, hogy “Na.. most össze kell jönnötök”. Tehát az ő kapcsolatuk a kedvencem és az ő karakterüket kedvelem a legjobban.

Chuck a lázadó, szexmániás, aki a múltja elől menekül. Aki magányos. Aki segít, ha baj van. Imádtam, bár néha túlzásba vitték. A második évadban nekem túl sok volt a szeret – nem szeret belőlük. Kevesebbet is tehettek volna bele, a játszadozásuk sokkal jobban tetszett, de ez sem változtatta meg róluk a véleményem.

Nate, róla még egy szót sem ejtettem. Talán egy kicsit feleslegesnek tartom a karakterét, persze ő a jóképű sármos pasi a sorozatban, de valamiért nekem sosem volt a kedvencem. A családi problémák, a szakítások meg a titkos kapcsolatok által viszont kezdtem egy picit érdekesnek tartani. Később se nőtt jobban a szívemhez.

Serena pedig… Jó is és utána rossz is, aztán kedvelem, meg nem kedvelem. Béna és akaratos, áruló és álszent. Nem is tudom micsoda lehetne. Gyönyörű. Az aztán biztos. Imádom Blaket. Néha az volt a benyomásom, hogy Chuckkal fog összejönni, de aztán bespoilerezetem magamnak.. Haha. Egyébként Serena a főkarakter, azt hiszem, de valamiért még sem lett a kedvencem sosem.

Ahogy Dan sem. A sorozat elején egy szerencsétlen, aztán meg már a nagyok közt van fent. Serena és az ő se veled, se nélküled kapcsolata szintén az idegeimre ment. De azt meg kell mondjam, Dan karaktere tényleg érdekes, lehet vele mit kezdeni. A családjaikról meg nem is mondok inkább semmit. Mindenkinél van valami, amin akkorát néztem, hogy a szemem kiesett. Talán jobban is, mint amikor a főkaraktereket leplezték le, vagy ilyesmi.

Végül pedig Pletykacica. Aki mindig résen van, ami nekem nagyon tetszik. Imádom amiket írogat, amikor kitálal és az emberek ettől kiborulnak, dühösek lesznek és következménye van. Bár ez nem olyan, mint a PLLben, hogy tudni akarom minden áron, hogy ki Pletykacica. Számomra az sem lenne csalódás, ha a legvégén nem derülne ki a kiléte. És ahogy olvastam a készítők eredeti ötlete is ez volt, de végül mégis elárulták és nem örülök a végeredménynek.. ahogy a PLL-ben sem örültem sokszor.

Mellékszereplőink közt ott voltak Blair pincsijei, Serena öccse (Eric) és Dan exe (Vanessza). Talán Vanesszán kívül senkit sem ismerünk meg igazán.

Most pedig az évadokról:

Amikor elkezdtem nézni, akkor az első szezon az biztos, hogy igazán érdekes volt. Talán azért mert sok volt tényleg a titok és amik kiderültek nagyon durván sokkoltak, a későbbiekben ezek úgy ahogy elmaradoztak. Persze a karakterek megismerése mindig fontos. Csak úgy faltam a részeket.

Aztán jött a második évad, ami már leginkább a kapcsolatokról szólt, hogy ki kivel van, ki kit csalt meg, kivel feküdt le, ami annyira már nem vonzott magával, de azért itt is voltak bőven olyan pillanatok, amiket vagy tágra nyílt szemekkel pislogtam végig (pl. Serena és Georgina kapcsolata) vagy tátott szájjal figyeltem a történéseket. A családi viszályokba is belementek, ami azért volt jó, mert így legalább megtudhattuk és megmutatták nekünk, hogy a gazdagok élete sem egy rózsaszín felhő. Annak kifejezetten örültem, hogy ők nem húzták sokáig a középiskolában, nagyon jó ötletnek tartottam, hogy a második évad után már egyetemre mentek.

A harmadik évad már igazán lapos lett és sajnos nem jutottam tovább. A negyedikbe is belekezdtem, de egyelőre nem vett rá semmi, hogy folytassam, főleg, hogy a spoilereket, amik a további részekben lesznek, végig elolvastam. Na de majd egyszer vagy hátha a reboot meghozza a kedvem.

Ennek ellenére egész jó kis sorozat a Gossip Girl. Szóval ha valaki romantikára, ármánykodásra, poénokra, drámára és egyben szórakozásra is vágyik, mindenképpen nézzen bele. Ha még van olyan rajtam kívül, aki ezt a sorozatot nem látta. Aki látta, az nyugodtan írja meg nekem, hogy mennyire érdemes folytatni a sorozatot! Köszönöm ♥
Kedvenc mondat a sorozatból: “Mert én vagyok Chuck Bass!” és a “Csók, puszi… pletykacica!”
Legjobb karakter: Chuck, ez egyértelmű.
Kedvenc páros: Chair? (Chuck és Blair)
Utálatos karakter: Vanessza
Kedvenc évad: 1-2

Kérdés felétek: Van értelme folytatni a Gossip Girl-t?

Puszi,
Ninaa
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments