Főoldal Interjú Rólam Kapcsolat
2021. 07. 12.     Ninaa    topten     15 komment

Elérkeztünk egy újabb kpop bejegyzéshez, amiben a júniusi kedvenc kpop zenéimet szeretném megmutatni és természetesen egy kis vélemény is társul majd hozzá. Most is igazán nehéz volt választanom, mert remek bandák és idolok leptek meg sok újdonsággal. Na de nem is húzom tovább a szót, élvezzétek a bejegyzést és legyetek nyitottak. ^^.

10+1. MAMAMOO – Where Are We Now

Hogy miért került a +1-be a MAMAMOO legújabb dala? Azért, mert ballada. IMÁDOM A LÁNYOKAT! Viszont a lassabb zenékkel nem jövök ki jól. Egyébként gyönyörű a vokál, a raprész baromira passzol az egész dalba, a “Hol vagyunk most” pedig leírja a jelenlegi helyzetüket. A lányok a 7. évfordulójukat ünneplik együtt és a szerződésük most járt volna le. A négy tagból hárman megújították azt, de Whee In elhagyta a céget, azonban a csoporttal marad 2023 decemberéig. Ez egyben nagyon jó, de mégis én úgy gondolom, ideje elkezdeni felkészülni a csajok feloszlására is. Visszatérve a dalhoz, Where Are We Now a WAW ballada stílusú mini albumán szerepel, amelyen további három zene található. Azt is meg kell említenem, hogy Moonbyul (a rapper) pedig a B-oldali „A Memory For Life” című szám dalszerzőjeként szerepel. Az egész album gyönyörű, ahogy a kislemez is és a videóklipje. Imádtam, de kevésszer hallgattam.

10. N.Flying – Moonshot

Mostanában nagyon rákaptam a különböző műfajokra (főleg a rockosabb verziókra, már ami a koreai rockot illeti) és az N.Flaying igazán kitett magáért. A Moonshot című dal a tagok egyéni utazásaira utal, amikor legyőzik a trauma vagy félelem érzését. Az egész klip annyira gyönyörű lett és annyira jól passzol a számhoz úgy cakkpakk minden. Nagyon tetszik, beleszerettem. Egyébként a Man on the Moon egy teljes album lett, összesen 10 számmal és a dalok létrehozásában maguk, a bandatagok is részt vettek, ami még egy plusz pont nekik. Igazi kis chilles korong lett ez tőlük.

9. ONEWE – Rain To Be

A másik csapat, akik szintén nagyon megfogtak. Mi ez a lenyűgöző hang? Mik ezek a fülbemászó lágy dallamok? A Planet Nine: Alter Ego minialbum hét zseniális számot tartalmaz, ami bemutatja a zenekar tudását, identitását és a különleges érett hangzásvilágát. Az 5 tagú csapat továbbra is a műfajától függetlenül szolid előadásokat mutat meg, de feszegeti a határokat, hogy egy következő generációs zenekarrá válhassanak. Mind az öten részt vettek a hét dal szövegének vagy zenéjének megírásában és leginkább rock-balladák készültek. A Rain To Be-re visszatérve, én nagyon szeretem mindegyik srácnak a hangját, a hangszerekkel nagyon jól bánnak, a videóklip nagyon ötletes, főleg ahogy az eső a zene végére majdnem ellepi teljesen a tagokat. Remek lett! Fel is került a júniusi kpop kedvenceim közé.

8. Bangchan, Changbin, Felix, Soungmin – Up All Night

A Stray Kids négy tagja összeállt és egy brutál jó számot dobott össze. Tetszik a sötét világa, a vámpíros beöltözés és persze ennek a kiparodizálása. Egyszerűen a Stray Kids srácok nem tudnak mostanában hibázni. Annyira ügyesen összerakják a dolgokat, elkészítik azt, amit kiötlöttek és tényleg remekművet készítenek. Ez a négy srác, a négy különböző hanggal, eszméletlen lett. A videóklipen néha elég jókat mosolyogtam, a dalszöveg is érdekes lett és szinte mindig megszólalt ez a zenéjük a lejátszási listámban. Felix pedig a mély hangjával még mindig le tud venni a lábamról!

7. BamBam – riBBon

A Got7 tagjai a júniusi hónapban visszatértek szólistaként (Jacksont imádom, Jay B még számomra új, ahogy Yugyeom is) és BamBam volt a legnagyobb kedvencem közülük. A riBBon vidám, fülbemászó, dallamos és igazán színes lett. Nagyon szeretem a fiatal tehetség hangját. Szólistaként rögtön egy minialbummal érkezett, ami a riBBon címet kapta, mint a kislemeze is. A korongon hat dal található, a hiphop vonalat képviselve, de belekóstolva több műfajba is. Szépen fel van építve, kezdi az erőteljesebbekkel, vidámabbakkal és végül pedig lezárja egy balladával, amiben megkecsegteti gyönyörű hangját. A riBBon-on keresztül egy teljesen új képet szeretne megmutatni rajongóinak és egyben az igazi BamBam-ot.

6. 2PM – Make it

A 2PM egy második generációs banda (a mostani harmadik és negyedikhez képest kissé öregek), de még mindig meg tudják lepni az embert. A Must címre hallgató albumuk tökéletesen hozza azt, amit ők képviseltek a 2010-es években és próbálták a mostani stílust is felvenni. A legutóbbi daluk, a My House egyébként öt éve jelent meg. Azóta a srácokról nem sok hír volt, viszont most visszatértek és 30 évesen még szexibbek, mint fiatalabb korukban.

Ez az első albumunk, amelyet a 30-as éveinkben adunk ki. Míg 20-as éveinkben merészebbek voltunk, a túláradó energiából és fiatalságból fakadva, ez az album már arról szólt, hogy mit tehetünk ebben a korban.

A 2PM még mindig nagyon erős csapat és örülök, hogy újra itt vannak. A Make It remek dal lett és az albumon szereplő további kilenc szám is igazán különleges. Olykor nosztalgikus zenéivel kápráztatja el a hallgatóit, de hozza a mostani generáció stílusát is. A rap és vokál tehetségüket pedig szokás szerint bemutatják a régi és az új rajongóiknak.

5. SURA – Wake Up (R3HAB Remix)

Amikor egy női DJ előadóként is bemutatkozik és mindenki rájön, hogy milyen brutál jó hangja van… leesik az állunk. SURA hangja annyira csodálatos és örülök, hogy bevállalta. A Wake Up egyébként egy elektronikus pop dal, igazi kis bulis, táncos és ez egy olyan szám, ahol a leányzó vokálja és fülbemászó dallamsora nagyon jól passzol egymáshoz. Ezen felül R3HAB, a világ legjobb holland DJ-je készített egy remixet is a számhoz, ami még pörgősebbé, bulisabbá teszi azt.

4. DAVII – Don’t play me love (Feat. Kino)

Igazi felüdülés volt egy kicsit reggaesebb zenét hallgatni, a 2ne1 óta ilyennel nagyon ritkán találkozni. Az, hogy több stílust is beleépítettek a zenébe (jazz vonal és egy kis hiphop is hallható) még jobban megfogott. Davii hangjáért odáig vagyok, bár sokat nem tudok róla, azért próbálok kutakodni, de nem igazán derülnek ki róla dolgok. Sajnos elég underrated (ismeretlen) előadó, pedig mennyire tehetséges. Azt még muszáj megemlíteni, hogy Kino a Pentagonból közreműködött a zenében és remekül kiegészítette. Egyszerűen imádom.

3. Pink Fantasy – Poison

Úgy látszik a rockosabb bandák vették hatalmukba a júniusi kpop kedveceimet. A Pink Fantasy száma a Poison igazán ütős lett. Van benne egy olyan rész, a metál rész (1:25 körül), ami egyáltalán nem lett a kedvencem, de azon kívül az egészet imádom. Ritkán szoktam beleszeretni a rockosabb dalokba, de ők most teljesen megfogtak. A kinézetük, az erőteljes tánc, az ütemek, a dallamok… nem tudnék mibe belekötni, ez egy üde folt volt a koreai zenevilágban. Szerintem elég kevés rockbanda van náluk, vagy csak számomra ismeretlenek.. így abszolút érthető, ha egy kicsit össze tudjuk őket hasonlítani a Dreamcatcherrel. Viszont ez egy olyan vonal, amit tovább kell vinni és boldog vagyok, hogy a Pink Fantasy ennyire jól hozza ezt a műfajt. Várom a következő meglepijüket.

2. LOONA – PTT (Paint The Town)

Már a debütálásuk óta nagyon kedvelem a lányokat, mindenkinek olyan szép és különleges hangja van. A kedvencem a Butterfly tőlük, azt hallottam szerintem először és mindent imádtam, a klipet, a zene alapját, a dalszöveget, a táncot, tehát tényleg mindent. Aztán jöttek sorban a minialbumok és egyszerűen nem volt olyan szám, amit ne kedveltem volna. Most júniusban pedig kiadták legújabb, “[&]” című albumukat, amin hét remek szám található. Mindegyikben arra törekedtek, hogy megszegjék a rögzített szabályokat és eggyé váljanak a világ összes LOOΠΔ-jával, de erről bővebben a videóklip alatt olvashatunk. A PTT kislemez minden pillanatáért odáig vagyok és a lányok büszkék lehetnek magukra, hogy ezt létrehozták, ugyanis meg is nyerték első győzelmüket az egyik díjátadó shown. Az albumon szereplő számokkal is teljes szerelembe estem. A júniusi hónapban rengetegszer hallgattam őket, nagyszerű lett.

1. B.I – illa illa

Végül pedig a júniusi kpop kedvenceim győztese, B.I. Bár az egész albumot beilleszteném ide, hiszen szívét lelkét beletette, az elmúlt évek fájdalmait és olykor boldog pillanatait. Ez az album és ez a dalszöveg számomra az év albuma és dalszövege. Egy remekmű. Amikor pedig a klip végén köszönetet mond még az édesanyjának is… ő egy tiszteletreméltó ember, rendesen megkönnyeztem. Bár a visszatérését is. Tegye fel a kezét, kpopperek közt, aki nem így tett! Nem érdekel, ha drogbotránya volt, az a szeretet, ami belőle árad, mindent felülír. Tökéletes dal, tökéletes album, tökéletes klip. Ráadásul, ha jól tudom az albumból, klipből befolyt összeget eladományozza. Csupaszív ember, imádom.

Ezzel le is zárnám a júniusi topten kpop listámat. Ismét nagyon nehéz volt a választás, mert rohadt sokan voltam még a listámban, akik bekerültek volna a TOP10-be (EPEX, WEi, Twice, Yugyeom, UP10TION, TXT, EXO, Montsa X), de mindig csak 10 vagy 10+1 kedvencet akarok választani. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit hoz nekünk, kpoppereknek a július. Hó végén vagy jövő hónap elején érkezem a következő topten listámmal, remélem már várjátok!

Neked volt olyan dal a júniusi kpop zenék közül, ami lehetne a kedvenced is akár? Várom válaszod kommentben.

Puszi,
Ninaa

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

15 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jakó Judit

Igyekszem nyitott lenni, és házi feladatként meghallgatom! 🙂

Virág Virgínia

Nagyon jók 😍😘

Kitti

Párat már ismerek, de a nagy részét sajnos nem. Ma végig is hallgatom őket 😊😉

Bernie

Csak miattad hallgatok ilyen számokat 😉

Wikka

3,9,6 a kedvencem ezek közül. Mondanom se kell hogx a harmadik szinten elég gótikus es metálos jellemvonásokra hasonló lett 😀

Klaudi

Egyszer majd erre a posztra visszatérek és belehallgatok. 🙂

[…] előző kpop kedvencek posztomban is hoztam egy DAVII zenét, amit nagyon szerettem és most itt van a következő, […]

Anne D.

Kpop nem igazán az én világom (vietnámi létem ellenére ritkán fog meg ázsiai zene, leginkább csak vietnámit hallgatok ha olyan kedvem van), de azért nyitottan hozzáállva belehallgattam ezekbe és voltak közöttük jók. Kétségtelen hogy jó hangjuk van és talán a 10+1 és a 3. szám tetszett a legjobban. 😀