Főoldal Interjú Rólam Kapcsolat
2021. 03. 18.     Ninaa    topten     10 komment

Elérkeztünk egy újabb kpop bejegyzéshez, amiben afebruári kedvenc kpop zenéimet szeretném megmutatni és természetesen egy kis vélemény is társul majd hozzá. Most is igazán nehéz volt választanom, mert remek bandák és idolok leptek meg sok újdonsággal. Na de nem is húzom tovább a szót, élvezzétek a bejegyzést és legyetek nyitottak. ^^.

10. SOYOU(소유) X IZ*ONE(아이즈원) – ZERO:ATTITUDE (Feat.pH-1)

A Pepsi felkérte ezeket a csodálatos idolokat és művészeket, hogy reklámozzák kicsit az üdítőt. Bár a zene igazán fülbemászó és sokszor megszólal a lejátszási listámban, csak a tizedik helyre sikerült beférkőznie. Meg kellett említenem, hiszen imádom, ahogy a koreaiak elkészítik egy adott márkának a reklámanyagát. Akár a MAMAMOO-ról van szó, akár erről a dalról, mindig egy remek kompozíciót és dalt kapunk. Nem egy pár másodperces valamit, hanem egy komplett videó és zene készül belőle. Persze, ez biztos a Pepsi kérése is volt, de.. értitek. Mennyire menő már. Szeretem a lányok összhangját pH-1 rapperrel.

9. CIX – CINEMA

A következő a CIX, ugyanis visszatértek. Nagyon szeretem a srácokat, mindig valami olyannal rukkolnak elő, amivel sikerül meglepniük. A CINEMA egy igazi kis kpop dal lett, ami nem lett a legkedvencebb zeném tőlük, de mégis annyira kis fülbemászó és aranyos az egész, hogy a februári listámra mindenképp fel kellett, hogy kerüljön.

Ez az utolsó fejezetünk és ez egy olyan dal is, amely megörökíti gyönyörű fiatalságunkat. Ez a CIX debütáló dalához, a Movie Star-hoz is kapcsolódik. Bizonyos értelemben minden dalunk egy történetet mesél el. A „Movie Star” videó végén a tagok belemennek a filmbe és ez a jelenet kapcsolódik az új dalunkhoz.

8. SHINee – Don’t Call Me

A SHINee srácok is felkerültek a listámra, ugyanis hosszú szünetük után újra itt vannak. Ők a katonai szolgálatukat teljesítették, szóval kicsit elfoglaltak voltak. Azonban a comeback eszméletlenre sikeredett és Jonghyun (az 5. tagja a bandának) biztosan büszke rájuk onnan fentről. Az egész album remek lett, a régi stílusuk is fellelhető benne, de mégis az újabb énjüket láthatjuk ezekben a dalokban. Nem is csoda, hogy a fellépéseikkel folyamatosan nyerik el a díjakat. Nagyon szeretem az egész albumot egyébként.

7. KANGDANIEL – Paranoia

Hat hónapot vártunk Kang Daniel visszatérésére, de feburár közepén kiadta legújabb kislemezét, Paranoia címmel. A sötét témájú videóklipben a fiatal tehetség a belső démonaival való együttélés jeleneteit mutatja meg. Az eddigi legszemélyesebb dalaként jellemezte a Paranoiát. A fekete és vörös tónusok egyszerűen tökéletesek szerintem. Művészi lett és az is látható, hogy mennyire beleéli magát.

Igazi művészként akarom megmutatni magam. Sok saját gondolatom és problémám beleépítettem ebbe a visszatérésbe és sok őszinte történetet is tartalmaz. Az egyik énem bemutatásáról szól.

Rengeteg érdekesség ötvözi még a zenét, például az is, hogy Kang Daniel részt vett a dalszöveg megírásában. Továbbá a koreográfiát a Venom és a Constantine filmek ihlették.

6. GOT7 – Encore

A GOT7 a múlt hónapban kilépett a kiadójától és külön utakon folytatják tevékenységeiket. Viszont a srácok ezzel a dallal emlékeztették a fanokat, hogy a GOT7, mint banda nem szűnik meg, csak az egyéni dolgaikra fognak most koncentrálni. Az Encore egyfajta köszönetnyilvánítás szerintem és röpke búcsú, hiszen biztos időbe fog telni, mire a bandatagok újra összeállnak.

Azt a pillanatot képzeltük el, amikor rajongóink az előadás végén az Encore-t skandálják és mi visszatérünk a színpadra. Mivel új utat választunk karrierünk során, ezt mindenképpen meg akartuk osztani a rajongóinkkal. Sok spekuláció volt, mivel nem adtunk egyértelmű választ a rajongók kérdésére, hogy mi következik nekünk [amikor elhagytuk a JYP-t]. Ez egy olyan út, amelyen még soha nem jártunk, ezért megértjük a spekuláció mögött meghúzódó érvelést. Azt mondhatjuk, hogy ha a rajongók várnak ránk, a Got7 újra összeáll és visszatér, mint ezúttal. A legfontosabb az, hogy az összes tag nagyon közel van egymáshoz, ezért a rajongóknak ne aggódjanak túlzottan.

Kíváncsi vagyok, hogy ki milyen újdonsággal fog meglepni minket. Nagyon szétszóródtak az új kiadók közt, de minden bizonnyal jó okkal tették ezt. Várom, hogy újabb dalaik jelenjenek meg.

5. BIG Naughty – Joker (Feat. JAMIE)

Folytatom a sort a februári kpop lista középmezőnyével. Ő volt az az előadó, akinek a zenéjének a meghallgatására nagyon sokáig nem vett rá a lélek. Nem tudom, hogy a borítókép vagy mi okozta ezt, de február végén, március első hetében jutottam el oda, hogy mégis belehallgatok. Milyen jól tettem. A lassú üteme, BIG Naughty hangja fenomenális. Jamie pedig kiegészíti az ő szintén remek stílusával. Nem csoda, hogy Jay Park cégénél landolt, ez a hangszín oda passzol. Rappel, énekel és azt milyen jól teszi. Baromi jó kis r&b dalocska lett néhol jazz elemekkel megfűszerezve.

4. SUNMI – TAIL

Sunmi ismét egy olyan zenével érkezett, ami egészen meglepőre sikeredett. Mindig érdekes koncepcióval érkezik (gondoljunk csak a Gashia, Heroine vagy akár a Siren dalaira) és ezzel sem okozott csalódást. Az énekesnő szexuális vágyait és fantáziáit használta fel a dalban, amely egy szuper érzékeny macskaasszony rosszlányról szól, aki teljes szívéből szeretne szeretni, kifejezve legmélyebb ösztönös érzéseit.

Az állatok a farkukat használják érzelmeik kifejezésére. Tetszett ennek az ösztönös magatartásnak az őszintesége, és a “farok” szó megragadt a fejemben.

Érdekes videóklip, a dal remek és Sunmi ismét megmutatta, hogy milyen tehetséges, emellett pedig azt is, hogy nem érdekli mit gondolnak mások. Azt énekel, amit csak akar (persze a kiadó engedélyével).

3. PIXY – WINGS

A PIXY lányok megjelenése számomra egy hatalmas meglepetés volt. Rendesen késztetést éreztem, hogy írjak a debütálásukról annyira oda meg vissza voltam értük. Ez persze azóta sem változott, hiszen rongyosra hallgatom a WINGS című dalukat. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy ezután a debüt után mire számíthatunk tőlük, hiszen nem hiába lett nálam a harmadik a listában a banda. Imádom őket.

2. CHUNG HA – Bicycle

CHUNG HA is az a személy, akin nem tudok eligazodni (egyszer ilyen dallal, aztán másik stílusú számmal érkezik). Nagyon sok különböző műfajban láthattuk már őt és ez a Bicycle ismét egy olyan verziója a tehetséges idolnak, ami meglepetést okozott. Csakúgy, mint az előző dalt, ezt is rengetegszer hallgatom még a mai napig. Az album nagyszerű lett, úgy tűnik, hogy CHUNG HA is az a személy, aki nagyon ritkán tud olyan zenét kiadni a kezei közül, ami ne nyerné el a tetszésem.

1. PURPLE KISS – Can We Talk Again

Végül pedig a numberone csapattal, azaz a februári kpop topten győztesével zárom a sort, aki számomra a PURPLE KISS nevű lánybanda. A Can We Talk Again eszméletlen lett, imádom a lányok vokális tehetségét, na meg a rap részeit is, a klip pedig fantasztikus lett. Az előző számuk egyáltalán nem lett a kedvencem, viszont ez… abszolút megnyert. Hamarosan pedig jön az újabb comeback tőlük, ami, ha jól tudom a valódi debütálásukat hozza el nekünk.

Ez lett volna a februári kpop listám. Nektek mi volt múlt hónapban a kedvenc dalotok, illetve ha van egy toptizes listátok, szívesen látnám kommentben.

Puszi,
Ninaa

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

10 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Wikka

Fú Először is nagoyn fura, hogy valaki a kóláról énekeljen, ha jól vettem ki az első dalból de amúgy tetszett a stílus 😀 bár nagyon régen hallgattam Kpopot én inkább Jrocker és Visual Kei-es voltam annak idején, de akkortájt hallgattam k-popot is pl super juniort shinee-t a MÁSodik sehogy sem nyűgözött le sajna, így hamar átléptettem. Igen, fentről haladok lefelelé 😀

Shinee egész jó, benne nem csalódtam bár annak idején sem ismertem sok számot tőle, jelenleg unokatesóm kpopper, úgy látszik az ázsia kultúra iránti szeretet családi vonás, bár ő az animékért nem rajong, fura 😀

Viszont a paranoia nagyon adja, megfogott. De egyébként a felsorolt zenekarok közül egyiket sem ismerem. csak shineet 🙂

Az Encore és a joker sem fogott meg igazál, a lasúbb számokat nem nagyon szeretem, valamiért nem fognak meg. Mondjuk a joker kicsit jazzes az mondjuk vonzóbb volt benne.

Sunmi sem rossz igazából a refrén kifejezetten tetszik, ritmusos, táncra tudnék perdürni 😀 A pixy Kpop létére eléggé goth beütésű lett a klip legalábbis azért tetszett és a pillangók^^

Az utólsó kettő sajnos nem nyerte el tetszésemet, de hát izlések és pofonok. Azért jó volt bele hallgatni 🙂

Wikka

Na meghallgattam az első számra volt jelnleg időm amit feldobott a wcn ülve xd mielőtt boltba mentünk volna 😀 Odd Eyes asszem. Tetszett és valóban inkább rockosabb vonalat követ neg darkosabb beütésű 🙂 uhh en jpopbol is tudnék ajánlani nehanyat de nem tudom azokkal.hogyan állsz bár írtad higy animékkel kezted 🙂

Jakó Judit

Az együttesről már hallottam, de őszinte leszek még egyik számukat sem ismertem. Az összefoglaló tetszett, biztosan adok neki egy esélyt! Köszi! 🙂

Klaudi

Nagyon jó ajánlok lettek, de sajnos ezekből egyiket sem ismerem, de talán majd elkezdem ezeket is bepótolni. 😀 A kpop valahogy nem lett sose kedvencem, leginkább max a BOA volt még nagyon régen kedvenc. XD

Bernie

A felsorolt zenekarok közül egyiket sem ismertem. Belehallgattam találomra, és be kell ismernem: nem rossz! Köszönöm az ajánlót és az új élményt! 🙂