TOPTEN | A 2020-as év kedvencei #kpop

A 2020-as évben is lezajlott(ak) a kpop díjátadó(k) Koreában, amiken kiderültek, hogy kiket tartottak idén a legjobbaknak. Az egyik kedvenc youtuberem, aki reakcióvideókat készít nemrég egy saját díjátadóval mutatta meg, hogy nála kik nyerték volna el a díjat. Aranyos, mert a követőit is bevonta ebbe a játékba. Ebből jött az ötlet, hogy én is szeretném megmutatni, hogy én kiket ajándékoztam volna meg egy-egy díjjal.

2020 kpop kedvencek

A kategóriákat a legnagyobb díjátadókról másoltam, hogy ott miket szoktak kiosztani és most virtuálisan én is odapasszolom a kedvenceimnek. Mivel a büdös életben nem tudnék csak egyet választani, így lesz olyan kategória, ahol 5 fiú és 5 lány (banda, szóló) kedvencet fogok írni.

Szóval felkészültetek még több kpop bejegyzésre? Ha nem, hát elnézést kérek!

Az év..

Az év legjobb bandái:
Nem kérdés szerintem, hogy az évet a BTS és a BLACKPINK banda vitte a hátán. Mindkét csapatot rengeteg helyre meghívták, sok zenét kiadtak és egymás után döntötték meg a másik rekordjait. Nálam is ők lennének a legjobbak.

Az év dala:
Lassan egy éves a zene, de nálam még mindig naponta szól az ATEEZ-tól az Answer. Nagyon nagy kedvencemmé vált a banda, imádom az erőteljes hangjukat, a videóklipjeiket, a táncokat. Tehát a BIGBANG-et simán helyettesíteni tudták, de remélem visszatérnek hamarosan a királyok.
Szintén a kezdetektől tarolt nálam a (G)I-DLE lányok OH MY GOD című dala, aminek a koreográfiáját is megtanultam, szóval egyértelműen őket tudnám ide sorolni még.

Az év legnagyobb meglepetése:
Annyira szerettem a GFRIEND visszatérését és a Mago című dalát. Ez egy teljesen más stílus, mint amit eddig képviseltek és mennyire jó lett. A koreográfia is nagyon megtetszett, tetszik ez a változás. A srácok közül pedig a CIX és a Jungle dal, amire rengeteget kellett várni, de baromira megérte. A fiatal tehetségek igazán kitettek magukért, az egész album gyönyörű, a Jungle klipje eszméletlen és a koreográfia… alig várom a következő visszatérésüket. Sosem lesz elég belőlük.

Az év albuma:
Nem kérdés, hogy a BLACKPINK lányok THE ALBUM-ja ellopta a szívem, így természetesen az ő albumukat kellett itt megemlítenem. A másik viszont nem biztos, hogy ismerős, de Jay Park és a H1GHR MUSIC  újonc tagjai összeálltak és csaptak egy brutál erős piros és kék albumot, ami a [H1GHR: RED TAPE/BLUE TAPE] címet kapta. Én nem tudok leszakadni róla. A The Purge pedig egyenesen a legnagyobb kedvencem lett.

Az év felfedezettje:
Szerintem itt a legtöbb kpoppernek nem okoz meglepetést, hogy a SECRET NUMBER és a TREASURE simán viszi az idei év felfedezettjei címet. Nagyon szeretem a Bling Bling lányokat és a Stay C vagy az aespa is hatalmas kedvencemmé vált nagyon rövid idő alatt, de a SECRET NUMBER és a TREASURE mindent vittek. A YG ismét nagyot alkotott, legutóbb a BLACKPINK-kel taroltak, most pedig a TREASURE-rel.

Az év visszatérése:
20 éve van a kpop iparban BoA így nem kérdés, hogy övé lenen az év visszatérése díja. A másik pedig számomra Mino, aki egy igazi művésszé vált a WINNER debütálása óta és az ez évi albumánál ezt meg is mutatta.

Az év ikonjai:
Bandák közt természetesen a BLACKPINK és a BTS vitte a hátán a kpop közösséget. A szólisták közül talán Taemin és Ailee, akik számomra ikonokká nőtték ki magukat.

A legjobbak:

A legjobb új bandák:
BLASTAR
Bling Bling
STAYC
SECRET NUMBER
Purple Kiss

MCND
TOO
XRO
TREASURE
ENHYPEN

A legjobb comeback (banda):
GFRIEND – MAGO
LOONA – Star
BLACKPINK – How you like that
GIRLKIND – Psycho4u
ITZY – Not shy

CIX – Jungle
Golden Child – ONE
ATEEZ – INCEPTION
KARD – Gunshot
Stray Kids – God’s Menu

A legjobb comeback (szóló):
CL
Minzy
AleXa
ChungHa
BoA

Bang YeDam
BOBBY
Taemin
Rudals
DAWN

A legjobb vokális teljesítmények (szóló):
Ailee, aki számomra olyan, mint a koreai Beyoncé. Gyönyörű a hangja, tud rappelni, remek mozgása van.. elképesztő mindenben. Sajnálom, hogy eléggé underrated előadó. Ezt a dalát itt hagyom nektek. A férfiak közül számomra June (iKON) vokális teljesítménye az, ami lenyűgöz mindig. Sajnos keveset halljuk szólóban énekelni, de amikor megszólal.. az a hang valami eszméletlen. Bobbyval készített egy közös számot, amiben megmutatja tehetségét, ezt June nevére kattintva hallgathatjátok meg.

A legjobb vokális teljesítmények (banda):
Ebben az évben nem igazán hallottunk a bandák közt kiemelkedő vokális teljesítményt, mert mind a fiúk, mind a lányok a badassabb zenéket részesítették előnyben. Viszont van két csapat, az ATEEZ és a MAMAMOO, akik idén is hozták azt a színvonalat, amit már megszokhattunk tőlük. Remekül helyt állnak az energikusabb és bolondosabb dalokban, de a vokáljuk, az hihetetlen.

A legjobb együttműködések:
GOOD GIRL (Jamie, Yeeun, Jiwoo, Cheetah, Hyoyeon) bár ez egy műsor volt, ahol több tehetség versenyzett egymással, de össze is rakták őket, aminek ez a csoda lett az eredménye.
REFUND SISTERS – Hwasa (MAMAMOO), Jessi, Lee Hyori és Jung Hwa szintén egy isteni együttműködést követett el.

A legjobb khiphop/krap:
Jay Park
, aki minden évben mindent visz nálam. Annyi zenét ad ki, hogy csak kapkodom a fejem. Rengeteg közreműködés, szólók és emellett műsorokban is szerepel. Mindez pedig nem megy a minőség kárára.
Jessi szintén az az előadó, aki minden új dalával meg tud lepni és megy a kedvencek közé. Nincs vita, a két legjobb a khiphop/rap kategóriában szerintem.

A legjobb kr&b:
Lee Hi
, egy másik hatalmas kedvencem a szólisták közt. Az idén kilépett a YG-tól és csatlakozott az AOMG-hez, ahol már most többet szerepel, mint előző kiadójánál és imádom egytől-egyig a dalait.
Jay Park, bár nem szerettem volna kétszer is megemlíteni őt, de kénytelen voltam. Mint fentebb említettem, ő az a tehetség, aki mindenben helyt tud állni.

A legjobb zenei videók (banda):
Nem vagyok egy nagy Golden Child fan, de a ONE című dalukkal lenyűgöztek. A klip mesésen van elkészítve, a srácok még rookie előadóként vannak jelen a kpop iparában, de ezzel azt hiszem nagyon nőttek mindenki szemében. Ahogy a NATURE lányok a Girls számukkal, aminek a videóklipje kissé sötétre sikeredett, de ettől tetszett nekem igazán.

A legjobb zenei videók (szóló):
AleXa arról híres számomra, hogy minden videójában találkozhatunk valami elektronikával, például robotokkal. Ez a Revolution dalban sem volt másképp és egyszerűen imádom. KIM WOO SEOK még egyelőre nagyon ismeretlen nekem, de a Red Moon zenéjével megvett nagyon.

Legjobb performance videó (banda):
Amikor a performance részhez értem, egyértelmű volt, hogy a férfi bandák közül a Got 7 fog ide kerülni és az Aura című dal. Imádom a koreográfiáját és magát a számot is. A csajok közt viszont gondolkoznom kellett, mert nagy BLACKPINK fan vagyok és szinte minden fellépésüket/táncukat imádom, de úgy éreztem, hogy ide inkább az EVERGLOW és a DUN DUN (vagy akár a LA DI DA) kerül, a különlegessége miatt.

Legjobb performance videó (szóló):
Én nem is tudtam, hogy az OH MY GIRL lányok ennyire ügyesek. YooA és az Abracadabra szólója fergeteges, nagyon tetszik, ahogy kibontakozott a fiatal hölgy. A másik szólistánk pedig nem más, mint Taemin, aki valószínűleg nem lep meg senkit. Az összes dalát imádom, de a Criminal kiemelkedik a táncca miatt.

A kedvencek:

Kedvenc dal (banda):
Blackpink – Pretty Savege
iKON – Flower

Kedvenc dal (szóló):
Lee Hi – Holo
Taemin – IDEA

Kedvenc fellépés (banda):
Stray Kids – Back Door
MAMAMOO – Aya

Kedvenc fellépés (szóló):
Hwasa – Maria
Mino x Bobby – Ok man (itt kicsit csaltam)

Kedvenc OST dal:
BOBBY – Spotlight
Sandara Park – Like a Dream

Egyéb

Legmeglepőbb közös fellépés(ek):
Jessi & Jackson(GOT7) – Ez volt az a fellépés, amit tátott szájjal néztem. Szerintem meg van a következő kpop ship-em.
J.Y. Park & SUNMI – Ők ketten mindig olyan jókat tudnak összerakni.

A legnépszerűbb művész(ek):
Hiába alig lehetett hallani G-Dragon-ról, amióta visszatért a katonásából rengeteg együttműködése volt és még a vírus ellenére is hívták ahová csak lehetett. A Nike-kal és a CHANEL-lel folyamatosan ügyködik valamin.
A másik pedig Lisa, aki szintén rengeteg márka nagykövetévé vált, sok felkérése volt és a BLACKPINK tevékenységei mellett a sajátjaira is volt ereje. Talán még ide írhatnám Sandara Park-ot, de maradjunk Lisánál.

Legszomorúbb dal(ok):
Amikor kijött Maddox-nak a Sleep című dala, rögtön tudtam, hogy a dalszövege eszméletlen lett, szomorú és nagyon szeretem. Ahogy HYOLYN-tól a 9LIVES.

Legszexibb szóló dal(ok):
Ha szexiségről van szó, akkor szintén HYOLYN-t kell megemlítenem és a Say my name számát, csak meg kell nézni a videóklipet és mindenki elájul tőle. Ha pedig férfiról van szó, akkor Kai és a Mmmh az, amit ha valaki megnéz, tátva marad a szája.

Legszebb dal(ok):
Egyértelműen a BLACKPINK csajok albumáról a Lovesick Girls, ami az egyik legszebb dalként lehet megemlíteni és a WINNER-től a Remember számomra még az a szám, amitől a hideg ráz, annyira jó.

+1 Az év ünnepi dala:
Dara & Jay (iKON), végre újra hallhattam Dara hangját, emellett az iKON srácok is eléggé el vannak tűnve, szóval nagyon örültem Jay-nek, aki közreműködött ebben az ünnepi dalban. Imádtam!

Kíváncsi vagyok, nektek kik lettek az idei évben a kedvenceitek. Írjátok meg a biasotokat, a kedvenc rookie bandátok, előadótok nevét, de ha van kedvetek egy ehhez hasonló listát, mint amilyet én írtam összeállíthattok.

Puszi,
Ninaa

About the Author

Subscribe
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments

You may also like these