Főoldal Interjú Rólam Kapcsolat
2021. 02. 05.     Ninaa    kpop, topten     2 komment

Mit szólnátok, ha bemutatnám a legszebb kpop videóklip posztsorozatom első részét? Igen, a következő téma szintén a koreai zenéhez fog kapcsolódni, hiszen hol máshol élhetném ki a rajongásomat, ha nem itt? 

Tehát a mai topten posztom pedig nem másról fog szólni, mint a legszebb valódi helyszínen készült kpop videóklipek. Ez egy szubjektív lista, szóval ha nem értesz velem egyet, akkor szívesen várom a te kedvence(i)det.

10. TWICE – Dance The Night Away

A nagyszerű Twice lánybandának a Dance The Night Away MV-jét Japánban, Okinawában forgatták. A 2018 nyarán megjelent albumon ez a dal lett kiadva kislemezként és egy igazi nyári sláger lett belőle. Okinawán belül az Akabaka Beach, Nakijin és Kunigami helységeket táncolták be. Egyszer mindenkinek el kéne jutnia ezekre a csodás helyekre. A zene bár nem a kedvencem, de a videóklipje lenyűgöz.

9. APINK – Remember

A Remember című szám főleg Busanban és Jeju-ban forgott, azon belül pedig egy jachton, egy tökéletes tengerparti naplementében, egy medencében, egy nappaliban, ahol szuper mulatságos partijukat rendezték és egy hatalmas zöld udvarban is forgott a klip, ahol léggömbjeikkel önfeledten szaladgáltak a lányok. Nagyon szeretem a zenét és persze a klipet is.

8. BOL4 – Travel

A lányduó ezen klipje azért készült, hogy a Mariana helyszíneit a koreai utazók egyik legnagyobb szabadidős célpontjává tegye. Az MV-ben szerepelt a Banzai-szikla, a Bird Island Lookout, a Joeten Hafa Adai bevásárlóközpont (a garapani üzlet), a Francisco M. Palacios Baseball Field, a PIC Saipan, a Kensington Hotel Saipan és egy helyi kikötő. Szerettem a duót és ez is egy egész jó kis szám lett. Tetszik a története is.

7. Girls’ Generation – Party

A 2015-ben megjelent Party viszont sosem volt a kedvencem, sőt a GG dalokkal sem vagyok sokszor kibékülve, de ettől függetlenül azt kell, hogy mondjam, hogy ez a videóklip elképesztően gyönyörű lett. A thaiföldi szigeten, Koh Samui-ban készült az egész, a Girls’ Generation rajongóik anno’ nagyon izgatottak lehettek, mert a csajok csak úgy pakolták fel az instagramra a jobbnál jobb és szebbnél szebb fotókat a helyszínről, a forgatásról. Szóval igazi kedvcsináló volt. Aztán kijött a dal és robbantott.

6. Dreamcatcher – Fly high

Ez az MV a franciaországi Essonne városában, Domaine de Marguerite kastélyban forgott le, Janvryban, Párizstól nem messze. A kastély a 17. századig nyúlik vissza és egy részét még mindig vízárok veszi körül és az 1980-as évek elején történelmi műemlékként jegyezték fel. A turisták a várárkon átívelő hídon áthaladva látogathatják a helyszínt.

5. Davichi – Cry Again / Sorry, I’m Happy

A tehetséges Davichi lányok Budapestet használták a Cry Again és a Sorry, I’m Happy című videóklipek díszletéhez. Míg a Cry Again inkább a késő őszies időkben készülhetett, addig a Sorry I’m Happy december körül foroghatott. Számos olyan nevezetességet mutat be a két klip Magyarországról, mint a Lánchíd, maga a (feldíszített) város, a karácsonyi vásár. Annak ellenére, hogy mindkét dalszövegnek szomorú története van, mégis a klip lélegzetelállító és gyönyörű. A mi kis országunkban is lehet szép klipeket forgatni, az biztos.

4. KARD – Ride on the wind / HOLA HOLA

A különleges felállású (2 lány, 2 fiú) banda a Ride on the wind videóklipjét a koreai Jeju-szigeten forgatták, míg a Hola Hola-val bejárták Los Angelest és Las Vegast is. Annyira imádom a zene alapját és fülbemászó hangzásvilágát, nem utolsó sorban pedig a klip miatt alig várja az ember, hogy nyár legyen. A KARD nagyon jó kis vegyes csapattá vált az évek során. Hamarosan pedig Magyarországra látogatnak, ha vége ennek a vírusos mizériának.

3. LOONA/yyxy – love4eva / So What

A következő a legszebb kpop videóklip sorai közt a LOONA. Ismét egy olyan videóklip, amely a mi országunkat mutatja be, azaz Magyarországot. A lányok love4eva dala Budapest két különleges helyszínén készült, mégpedig a gyönyörű Wenckheim-kastélyban és a Raday-kastélyban. A So What című klipet pedig Thaiföld és Bangkok környékein forgatták (Mahatun plaza, Railway Station vasútállomás). Eszméletlen lett mind a kettő.

2. Sistar – Lonely

A SISTAR utolsó közös videója a Lonely, ami feloszlásuk előtt készült a gyönyörű Makaón. Nagy szomorúsággal töltötte el a kpop rajongóit, amikor kiderült, hogy a SISTAR (is) feloszlik. A Lonely egy R&B ballada, ami a lányok szívből jövő és szenvedélyes búcsúja lett. Tökéletes volt a helyszín, Makaó elképesztő egy hely lehet, a lányok szépségesek és örömmel töltött el engem is, mint rajongót, hogy még utoljára, elköszönésképp hallhattuk együtt a hangjukat.

1. MAMAMOO – Starry night

Annyira tökéletes az egész klip, amit a lányok Új-Zélandon, Aucklandben forgattak, bemutatva az ország sokszínű szépségét. A dal koreográfiája (pontosabban a refrén része) koreai jelnyelvet tartalmaz a “A csillagok ragyognak” kifejezésre. A Starry Night továbbá arról szól, hogy emlékezzünk egy korábbi szerelmünkre, szeretőnkre azon a csillagos éjszakán. Az egész nyárias hangulatot áraszt, a lányok gyönyörűek a dal pedig igazán érzéki lett. Ez így valóban a legszebb kpop videóklip.

Nektek melyik videóklip tetszik a legjobban és mi az, ami szerintetek hiányzik a listáról? Kizárólag csak olyan videókkal foglalkoztam most, amik valós helyszínen lettek forgatva és semmilyen digitális ábrázolás nincs benne, így ilyet várok tőletek is. Kíváncsi vagyok, nektek mi a kedvenceteket.

Puszi,
Ninaa

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

2 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Klaudi

Azt hiszem lesz mit bepótolni😂😅 Annyira nem rajongók a kpop zenéért, bár érdekes, mert mindent is meghallgatok, aztán vagy kedvenc lesz vagy nem. Szóval…legfeljebb messengeren majd kidumáljuk ezeket ha már “ismerem” ezeket a kpop zenéket meg klipeket.:D