Főoldal Interjú Rólam Kapcsolat
2023. 08. 20.     Ninaa    ajánló, kpop, topten, zene     6 komment

Azt hiszem utolérem magam ezzel a sorozatommal kapcsolatban, érkezik a júliusi kpop kedvencek listám. A júniusi listát már tegnap megkaptátok, azt nem volt nehéz összehozni, de júliusban annyi szuper zene jött ki, hogy a 10+1-es listám, valahogy 15+1 lehetne. Igyekeztem választani, a végleges eredményt pedig most olvashatjátok!

1. Sandara Park – FESTIVAL

Sandara Park, azaz Dara 2009 óta az ultimate bias-om, azaz a legeslegnagyobb kedvencem az összes idol közül. Még a 2ne1 bandában debütált, akikről korábban már írtam pár posztot. Nagyon cuki egyéniség, imádom a furcsa stílusát, a színészi képességét, azt, ahogy sok variety show-ban teljesít és végre! Miután kilépett a YG-től, ahol kezdődött a karrierje, kiadta első szóló albumát. Tele megannyi szuper zenével. A Festival kapta a “főcímdalt”, ahogy Darától várható, egy nagyon aranyos, színes, vidám, energikus zene lett. Visszahozva a 2009-es stílust, hisz a kpop anno’ ilyen cukimuki lányokból és fiúkból állt. Azonban, ahogy változik a kor, úgy változik a zene is. Köszi Dara, nosztalgikus volt és meglepő módon, imádom! Az album többi számát is azonnal a kedvencek közé pakoltam. A 2ne1 kedvenc dalaimat ebben a bejegyzésben kukkanthatjátok meg.

2. xikers – Koong

A srácok debütáló dala nem igazán fogott meg, majd kiadták ezt és bumm, szerelmes lettem. Már nem a fiúkba, hanem a zenébe. Ütős lett, király koreográfiája van, a rap, az ének, a vizuális elemek, a srácok minden passzol. Ha ez lett volna a debütáló zenéjük sokkal jobban jártak volna. Elképesztő energiájuk van itt, még több ilyet kérek tőlük!

3. ITZY – None of My Business

A lányok már nagyon hiányoztak nekem. Adtak ki dalokat, de az utolsó, ha jól emlékszem 8 hónapja volt. Nagyon örültem neki, amikor olvastam, hogy júliusban tervezik a visszatérésüket és lássunk csodát, a None of My Business ismét fantasztikus lett. Az Itzy remek munkát végzett, nyárias lett, fülbemászó és abszolút teli találat.

4. KARD – CAKE

OMG a júliusi kpop kedvencek listából nem maradhat ki az augusztus 30-án nálunk is fellépő KARD banda, akik a CAKE című dalukkal MEGINT levettek a lábamról. Annyira erős lett, a tánc koreó az pedig irtó sexy és egyszerűen csak ámulok és bámulok. Szeretem a zenét, a táncot, a srácokat, annyira jól összeillő banda és különleges felállásuk van. Ritka az ilyen meg persze az is, hogy ilyen régóta együtt vannak, mégsem oszlottak fel. Csak így tovább, sose akarom, hogy elváljanak az útjaik.

5. ODD EYE CIRCLE – Air Force One

Három csaj, akik az előző ügynökségük ellen pert indítottak és nyertek, így a LOONA bandából kiszállva egy másik céghez szerződtek le. Az előző cégük csúnyán bánt velük, lehúzta őket és amit lehetett rosszul csinált. Reméljük, hogy az új kiadó sokkal figyelmesebb lesz és normálisan fog a lányokkal viselkedni. Az ODD EYE CIRCLE első dala eszméletlen lett, nem hiába imádtam a LOONA-t is. Alig várom, hogy mivel fognak még meglepni minket.

6. HYOLYN – This love (feat. Paul Blanco)

Hyolyn ismét egy gyönyörű dallal lepte meg rajongóit. Egy igazi szerelmes zene készült, aminek a videóklipje übercuki lett. Hyolynnak szerintem két oldala van, az érzéki és a sexy. Na ebben az érzéki oldalát mutatja meg nekünk. Paul Blanco hangja passzol a dalhoz, nagyon jól összeillenek. A júliusi kpop kedvencek közt mindenképp látni szerettem volna.

7. TREASURE – BONA BONA

A júniusi ötös fogat nagyon jól felvázolta, hogy mire várhatunk a továbbiakban is a srácoktól. A BONA BONA bár nem lett annyira sexy, mint a MOVE, de ez is nagyon jó lett. Imádom a koreóját és a srácok visszatéréseként tökéletes lett. Az öltöny itt is szerepet játszik és ezt akármikor visszahozhatják :3 A srácok kezdenek felnőni a BLACKPINK-hez és egy kis BIGBANG / iKON érzés is van bennem, amikor hallgatom őket. Remélem sokkal több időt fog most már a kiadó rájuk fordítani, mert érdemes.

8. EXO – Cream Soda

Az EXO is már rég adott ki közös zenét, így a Cream Soda meglepetésként robbant be a kedvenceim közé. Bár én nem vagyok nagy EXO rajongó, de ez a zene király lett. Imádom az ilyen sexy és fülbemászó számokat, a refréntől folyamatosan kiráz a hideg. Brutál hangjuk van.

9. Ash-B – LIT (feat. BOBBY)

Mostanában Bobby egyetlen listából sem maradhatott ki, nagyon éli ezt a feat dolgot a srác. A júliusi kpop kedvencek közt is itt a helye Ash-B-vel együtt. Az meg már mellékes, hogy REDDY és a Tap tap tap vetekedetett vele. Legszívesebben mind a két zenét beraktam volna a top10 listába, de elég az, ha itt megemlítem. Mindkét számot nagyon szeretem, egy ideig nem is tudtam dönteni, hogy melyik a jobb. A LIT inkább egy szemérmetlen dal lett, míg a Tap tap tap csak egy átlagos hiphop szám. Így végül Ash-B mocskos száma mellett döntöttem, tetszik a szövege, az biztos. Meg a klip is :’D

10. MISAMO – Do not touch

Végül, akit a TOPTEN listában megosztok veletek, az a MISAMO csapat, akik a híres TWICE banda alegysége. A MISAMO-ban csak a japán származású lányok, Momo, Sana és Mina álltak össze, hogy együtt kiadhassák első minialbumukat. A Do not touch elképesztően jó szám lett, a másik kettő is szuperül sikerült. A lányok nem hiába híresek, a tehetségük páratlan. Én nem vagyok nagy Twice fan, de ez az album nagyon bejön.

+1 Forestella – Despacito (cover)

Amikor a Forestella feldolgoz valamilyen zenét, az mindig csodás lesz. A négy szuperénekes hangja elképesztő és a Despacitot az egekbe emelik. Szerintem nagyon jó lett a cover, hallgassátok meg Ti is és várom a véleményeket róla.

Ennyi lett volna a júliusi kpop kedvencek listám. Nektek van olyan dal, ami elnyerte tetszéseteket? Írjátok meg nekem kommentben. 

Puszi,
Ninaa

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

6 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Wikka

Szuper összefoglaló lett. Mindig amulok,hogyan tudsz kedvenceket kiemelni =)

Eszter

Nagyon jó dalok ismét, kezdek egészen megbarátkozni ezzel a kpoppal ☺️☺️ A this love című egész szimpi ☺️☺️

Kitti

Jujj ez is nagyon jó lett 😊😊😊 Fülbemászó az egész 😉 Ment egy pár a kedvencekhez 🙏

Manó

Újabb dalok, amik felkerülnek a meghallgatási listámra 🙂

Fekete-Virág V

De szuper, vannak benne számomra is nagyon jók ☺️☺️

Klaudi

Nagyon jó összefoglaló lett😊Lett egy pár ami kedvenc, nade az utolsó! 🤩 Köszönöm Ninám🥰