Főoldal Interjú Rólam Kapcsolat
2023. 02. 18.     Ninaa    kpop, topten     0 komment

Igen, havonta ismét szeretném beiktatni a kpop kedvencek posztsorozatomat, amit tavaly nagyon-nagyon elhanyagoltam. Most is kicsit későn mutatom be január legjobbjait, de azt hiszem ez még nem a világ vége. Remélem lesz olyan zene, ami nektek is tetszeni fog.

1. TAEYANG – VIBE (feat. Jimin of BTS)

Ami a januári hónapban az abszolút kedvencem lett, az Taeyang legújabb szóló dala a Vibe. Erről a megjelenésről már írtam az AH Magazin oldalára, de azt hiszem itt is le kell írnom a véleményem róla. Kibaszott jó lett. Taeyang hangja még mindig elképesztően szexi és odáig vagyok érte. Nekem Jimin csak egy kis pluszt adott, én nem vagyok nagy BTS fan, még ha írtam is anno arról, hogy mely dalokat szeretem tőlük. Taeyang viszont tényleg tudott most újat mutatni. Az eddig szóló dalai egy kicsit másmilyenek voltak. Az azért meglepett, hogy feleség és gyerkőc mellett is félmeztelenre vetkőzött, de ez nekünk csak jó >< A dal nagyon fülbemászó lett, igazán különleges számomra, a tánc pedig… * . * Nagyon imádom.

2. TXT – Sugar Rush Ride

Épp kezdtem hiányolni a sexy vibe stílust a kpop bandák részéről, aztán jött a TXT és egy ilyet kiadott. A januári kpop kedvencek közt a helye ennek a csapatnak is, ez nem vitás. Azt hiszem totál szerelmes lettem, nem csak magába a tánc részbe, hanem természetesen a zenébe is. A srácokat eddig nem igazán követtem, hiszen csak egy-két számukat kedveltem, de ezzel aztán odatették magukat és totál belopták magukat a szívembe.

3. Jay Park – Dejavu Remix

Igazából, ha Jay Park kiad egy zenét, azt sosem tudom olyan szemmel nézni, mintha nem ő lenne a legnagyobb kedvencem a szólisták között. Jay Park az a személy, akinek a hangja, a rapje, a vokálja, néha a nagyképűsége, a tánca és tényleg mindenéért odáig meg vissza vagyok. Minden egyes dalát meghallgatom, mentem, minden egyes fellépését megnézem és így tovább. Szóval igen, a Dejavu is egy istenkirály zene lett.

4. XG – SHOOTING STAR 

Az XG japán pop csapatot, akik betörtek a kpop zeneiparágba, már egy korábbi posztomban említettem nektek. Nagyon szeretem őket, ismét hoztak egy olyan comebacket, amiért az ember lánya, aki szereti ezt a műfajt, odáig meg vissza van és szarrá fogja hallgatni. Szóval nem is akarom szaporítani tovább a szót, nekem ők nagyon nagy kedvenceimmé váltak rövid idő alatt. Szuperek a lányok.

5. YENA – Love War (Feat. BE’O)

Az IZ*ONE ex tagja, Yena nagyot megy mostanában, vagyis szerintem nagyon jó zenéket szokott kiadni. A 2023-as év januári kpop kedvencek nem lenne az igazi, ha nem sorolnám ide. A legújabb, Love War dal fantasztikus lett, és BE’O, mint közreműködő csak még tökéletesebbé tette. A mondanivalója hétköznapi, de fontos! A párkapcsolatokról szól, ahol folyamatos a veszekedés, de vajon miért? Ez egy örök kérdés. Hallgassátok meg, szerintem nagyon jó szám lett.

6. MOONBIN&SANHA (ASTRO) – Madness

Az első perc nem igazán fogott meg, de amint beindult a refrén és jöttek a további verzék egyre jobban beleszerettem. Tetszik az alapja, a srácok hangja sem rossz, nem ismerem őket, mert nem vagyok nagy ASTRO fan, de végül csak elérték azt, hogy megkedveljem ezt a dalukat. A klip is eszméletlen király lett, ahogy az is ahogy táncolnak. Nagyon sokáig csak a fejemben szólt a dallama, majd már a mindennapi zenék közt találta magát.

7. 8TURN – TIC TAC

A 8TURN srácok még csak idén debütáltak, de már a legelső megjelenésükkel magukhoz láncoltak. Remélem a következő dalaik is hasonlóan jól fognak teljesíteni. Azt azért le kell szögezni, hogy újat nem igazán tudtak mutatni, hisz sok hasonló zenét hallani mostanában a kpop előadók körében. Ettől függetlenül viszont nagyon szuper debüt lett, elég jó megtekintésszámmal.

8. ONEWE – GRAVITY

A ONEWE is visszatért, akik inkább az alternatív rockosabb bandák közé tartoznak, már amennyire jellemző ez a koreai előadókra. Azt bizton állíthatom, hogy kitűnnek a többiek közül, így érdemes egy esélyt adni nekik. Nem csak az alternatív irányzat miatt, hanem azért, mert mindig gyönyörű hangzás-, és képi világgal jelentetik meg legújabb dalukat. Ez most sem volt másképp, bár a srácok a hangszereik mögül ki sem bújnak mégis remekül el lett találva minden.

9. BXB – 도약 (跳躍; Fly Away)

Ismét egy újonc csapat, akik a BXB (Boy By Brush) nevet viselik. Többen is egy feloszlott bandából lettek újra társak, ami szerintem csakis jót jelenthet. A Fly Away, mint debüt dal kicsit kevésnek bizonyult megtekintésszámot látván, de ettől függetlenül a kedvenceim közé kellett tegyem őket, mert én nagyon sokat hallgattam a BXB-t. Csak sok sikert tudok kívánni a srácoknak, mert megérdemlik.

10. NOWIMYOUNG, SUDO – DIAMOND

Végezetül egy olyat is hoztam nektek, ami a kpop közösség körében sem a legismertebb, szerintem nagyon kevesen ismerik ezt a zenét és még kevesebben az előadókat. Az igaz, hogy én sem ismerem igazán egyikőjüket sem, de sok számukat mentettem már el, mert ez a lazaság, ez az stílusirány, amit képviselnek nagyon tetszik.

10+1. ATEEZ – HALAZIA

Bár még 2022.12.30-án jött ki, de a januáriak közé kell, hogy soroljam. Az ATEEZ abszolút az első helyen áll nálam, akik a Halazia dalukkal totál megvettek. Annyira különleges lett, elég sötét, világvége hangulatú, amit egyszerűen imádtam. A zene, az ütemek, a refrénje, a vége pedig még nagyobbat ütött, mint bármelyik másik daluk. Kedvenc részem a végső csapás mellett Hongjoong és Mingi rap berobbanásaik (1:20-1:40 között), eszméletlen király lett. Lehet, hogy az ATEEZ átvette a BIAS listámon is az első helyet?!

Ezek lettek volna a januári kpop kedvencek. Nektek melyik tetszik a legjobban?

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments