Főoldal Interjú Rólam Kapcsolat
2021. 01. 20.     Ninaa    kpop, topten     0 komment

Jöttem egy újabb 2ne1 poszttal, amiben a kedvenc zenéimet mutatom meg. Tudjátok, ők azok a lányok, akik a BLACKPINK “elődei” voltak, de szerintem össze sem lehet hasonlítani a stílusukat. A 2ne1 korszakalkotó volt, bár most a BLACKPINK is az, de mégis úgy érzem, hogy nem lehet elődnek-utódnak nevezni őket. Egyébként egy rövid bemutatófélét is írtam róluk nemrég. 4 éve, hogy feloszlott a banda, 4 éve, hogy megkaptuk utolsó, Goodbye című dalukat, ennek tiszteletére pedig róluk hoztam egy bejegyzést.

10+1 kedvenc dalom a 2ne1-tól

10+1 Scream (japán verziója)
Még az első albumukon volt rajta a Fire mellett ez a bulis dal. Nagyon szeretem a japán verzióját, azért, mert először ezen a nyelven hallottam, de természetesen van koreai is és az is jó lett. A klipje eléggé furcsa és inkább a fellépéseiket szoktam nézni. Maga a Scream nem igazán ért el sikereket, de ettől függetlenül én totálisan beleszerettem.

10. Goodbye
A lányok utolsó dala, Minzy nélkül. Csak azért került a 10. helyre, mert akármikor meghallom és meglátom, a sírás kerülget, ezért kevésszer kattintok rá. Gyönyörű, érzelmes, tökéletes és sajnálatos lezárása egy brutál erős korszaknak. Persze hiányzott Minzy hangja és amikor megláttam Bom-ot benne, akkor teljes összetörés volt. Ezt persze csak az értheti, aki velük kezdte a kpop időszakát, akinek a kedvenc bandája volt a 2ne1. 4 éve, hogy elköszöntek és pontban ma négy éve, hogy a Goodbye megjelent és még mindig csodálatos és reményteli.

9. Happy
A szomorú dal után jöjjön valami boldog, a Happy. Ez is egy olyan szerelmes-szakítós szám, de az ember a klipet nézve és az egész dal hallattán boldognak, erősnek érzi magát. Imádom a színes képvilágát, a kicsit őrült videóját, a dalszöveg is a maga módján nagyon aranyos. Nem tudom, más 2ne1 fan ezt a dalt berakta volna-e a kedvencei közé, kérlek osszátok meg velem, hogy ti mit gondoltok a Happy-ről.

8. Do You Love Me
Szeretsz engem? Szóval ismét egy szerelmes dal, ami ténylegesen erről szól. Amikor először meghallottam a zenét, szerelem volt első hallásra. Szokták mondani. A klip annyira házibuli hangulatú és személyes és úgy tudom, hogy az egészet a lányok készítették, szóval nagyon-nagyon imádom. Annyira büszke vagyok rájuk. Továbbá megkérték a rajongókat, hogy készítsenek “ajakvideókat” és olyanokat, amelyben utánozzák a videóklipet, ami tök aranyos gesztus szerintem. Nagyon családias az egész és még mindig oda vagyok érte.

7. I am the BEST
Valószínűleg a banda egyik legjobb és a legismertebb zenéje. Természetesen nem maradhatott le az én listámról sem, mert tényleg egy brutál erős szám lett egy még keményebb videóklippel.

Gyakran az egyik legismertebb és legbefolyásosabb K-pop dalnak tekintik, és a Koreai Hullám világszerte történő elterjedésének kulcsfontosságú közreműködőjeként ismerik el – wikipedia

Rengeteg díjat bezsebeltek ezzel a lányok, még több reklámfilmben, sorozatban, tehetségkutatóban szólalt meg a dal, a kritkusok is csak dícsérni tudták és elég sokáig a legjobb számnak titulálták. Nem is csoda. Csak hallgassátok meg, a mai napig a legnézettebb videójuk.

6. It’s Hurts
Ismét visszatértünk a lassabb dallamokhoz, ugyanis az It’s Hurts ismét egy szerelmes zene, ami a To Aneone albumon szerepel. Eszméletlen videóklip társult hozzá és ha ez nem lenne elég, szebbnél-szebb fellépéseket láthattunk tőlük. Sötét hangulata van a klipnek, amiért oda vagyok. A 2ne1 az It’s Hurts című dalt halloween napján adták ki, így passzolt is az ünnephez. Dara gyönyörű a klipben azzal a hatalmas lobonccal, elképesztő. Persze a többiek is remekül néztek ki, az egész úgy ahogy van, fantasztikus.

5. Pretty Boy
Jajj, a Pretty Boy, amihez nagy bánatomra nem készült videóklip, pedig biztosan király lett volna. 2009-ben ezekkel a számokkal madarat lehetett velem fogatni. Annyira tetszett a stílusa, a fellépések tánc része, a szövegben is bemutatják, hogy ők milyen menő lányok. Szóval, csak király lett.

4. Missing you
Újabb lassú dal, ami a Missing you. Szintén gyönyörű klip társul ehhez a tökéletes zenéhez. A háttérsztorijából kiderült, hogy Dara végig sírta a forgatást és a többiek is küszködtek a felvétel alatt a könnyeikkel. CL “meztelenkedését” a sajtó felkapta, de magát a Missing you-t is dícsérték a vizuálja és a szövege miatt. 2013-ban ez volt a lányok legsikeresebb száma, ami szerintem érthető is.

3. CRUSH (japán videóklip)
A zene, ami berobbant az albummal. Rengeteg díjat zsebelt be, még több helyezést ért el és nagyon szerette a közönség. Én a CRUSH koreai verziójának a fellépését szeretem jobban és úgy tudom, hogy csak a japánhoz van klip. Emlékszem, amikor öt éve előadták ezt a dalt hárman. Annyira mérgesnek tűntek és egyben szomorúnak. Bom felszerelései, ruhának egy-egy részlete a csajokon volt és az előadásban is sokszor Bom-hoz szóltak (Baby I Miss you). Ahh, nagyon hiányzik a banda.

2. Come Back Home
A második a kis listámban a Come Back Home lett, amiről már korábban olvashattatok a Taylor Swift-ről szóló bejegyzésemben. Nagyon eredeti és művészi klip lett, a kritikusok is dícsérték. Ez volt az első ilyne kaliberű videóklip próbálkozása a YG-nek és meg is hozta a várt sikert. Számos díjat nyert és a lányokon is látszott, hogy nagyon szeretik. Előadták gitár kíséretében is, akusztikusan, ami még különlegesebbé tette a zenét.

1. If I were you
Végül pedig a kedvencem, aminek a dalszövege az elengedésről szól és annyira szívhez szóló, főleg ahogy a lányok éneklik. Sajnálom, hogy nem készült hozzá videóklip, mert megérdemelte volna, de így is ez az egyik legnagyobb kedvencem tőlük.

Természetesen nagyon szeretem az összes zenéjüket, az Ugly, a Lonely, az I love you vagy, hogy még régebbit említsek az In the Club és a Let’s go party is hatalmas kedvenceim, de a fentebb felsorolt számok azok, amiket a legjobban kedvelek. Arról pedig ne is beszéljünk, hogy talán ők az egyedüliek, akik próbálkoztak a dalaik “reggaesítésével”.. és még jól is állt nekik.

Most már külön utakon folytatja a 2ne1 a rajongók nagy bánatára. Viszont én még mindig reménykedek és (remélem a többiek nevében is beszélhetek, hogy) reménykedünk egy újraegyesülésben. Nektek egyébként melyik a kedvenc dalotok a lányoktól?

Puszi,
Ninaa

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments