Főoldal Interjú Rólam Kapcsolat
2021. 01. 25.     Ninaa    review, sorozat     4 komment

Bevallom őszintén, hogy a Winx Saga sorozatot én nagyon-nagyon régen néztem, megvoltak a karakterek meg az is, hogy körülbelül miről szól a történet, de igazából ennyi. Viszont mikor megláttam, hogy jön belőle egy élőszereplős változat, nagyon megörültem és tudtam, hogy a véleményemet is meg fogom osztani róla.

Először is kezdjük azzal, hogy a 2021. január 22-én napvilágott látott sorozat előzetese nagyon megfogott. Aztán pedig boldogsággal töltött el az a tudat is, hogy hiába “eredeti Netflix sztori”, megkaptuk hozzá a magyar szinkront is (tehetnék ezt a Luciferrel is). Szóval plusz pont ezekért. Bár voltak előítéleteim a szereplőkkel kapcsolatban és azzal is, hogy hogy is néznek ki… tudván, hogy maga a mese brutál fashionnel rendelkezett. Az élőszereplős változatban pedig.. hát még úgy is hagy kivetni valót maga után, hogy nem nagyon értek a divathoz. Na de legyen ez a legkevesebb.

Beszéljünk a Végzet: A Winx Saga rövid történetéről

Szóval az egész sztori az emberek által nevelt tűztündérről, Bloom-ról szól, aki Alfea-ba, a tündériskolába érkezik elsőévesként. Nem tudja használni erejét, így mindenképpen azt akarja megtanulni kontrollálni. Négy lánnyal ismerkedik meg, köztük szobatársával Aishával és szomszédaival Stellával, Terrával és Musával (persze nem marad el a szerelmi kapcsolat, így lesz képben Sky). Bloom-ról végül hamar kiderül, hogy váltott gyermek és ezután kezdődik el igazán a sztori. Nem csak az erejét akarja megtanulni kezelni, hanem meg akarja tudni és keresni az igazi szüleit és azt, hogy ki is ő valójában.

Hogy mit jelent a váltott gyermek? Bloom története a következő: a boszorkányok ellopták őt, majd Rosalind (volt iskola igazgatónő) mentette meg és a (nevelő)szüleinek (Mike és Vanessa Peters) adta át, ugyanis a Peters család igazi gyermeke nem sokkal a születése után elhunyt, mindannyiuk tudta nélkül. Bloom azért került hozzájuk, hogy ne találják meg őt a szörnyek (perzseltek), boszorkányok vagy rossz tündérek. A váltott gyermek tehát valószínűleg az, hogy valaki helyére kerül a tündér.

Érdekesség: Az írországi Wicklow megyében, a Bray-ben található Killruddery-házat használták Alfea-épületeként.

A szereplőkre is térjünk akkor rá, akik a következők:

Bloom-ot alakítja az az Abigail Cowen, aki a Chilling Adventures of Sabrina című szintén Netflix sorozatban formálta meg az egyik szereplőt, Dorcast. Sajnos utóbbiban keveset láthattunk, valószínűleg pont emiatt, hogy a Winx-re koncentrálhasson. Mivel főszereplő, így nem meglepő, hogy róla tudunk meg a legtöbbet. Ő a tűztündér, aki a valós világból származik. Szülei halandók, de hamar kiderül, hogy csak “örökbefogadták”, ezután pedig mindenáron rá akar jönni, hogy kik lehetnek az igazi szülei. Én egyébként kedveltem a karakterét, bár néhol soknak tartottam meg volt egy-két rész, ahol nem értettem miért azt teszi, amit. Persze aztán belegondoltam, hogy makacs tini, tehát a legtöbbünk abban a korban biztosan ugyan úgy csinálta volna a dolgokat, ahogyan ő.

További tündér karakterek:

Stella bőrébe bújt a gyönyörű Hannah van der Westhuysen

Ő az a karakter, aki erős, Solaria királynőjévé fog válni és akire a “látszhat néha csal” közmodást is rámondhatjuk. Látszólag egy igazi bitch karakter, de meg van annak az oka, hogy miért viselkedik úgy, ahogy. Egyébként ő fénytündér, ami teljesen illik is hozzá. Sajnos elég keveset látunk az ő varázsából, de a karaktere mégis az egyik legjobbak közé tartozik.

Aisha megformálója Precious Mustapha és ő a víztündért játszotta

Nagyon jól állt neki, bár földtündérként is el tudtam volna képzelni, ha már nem nagyon számított a kinézet egy-egy szerepnél. Az elejétől kezdve volt egyfajta ellenszenv, amit éreztem iránta, főleg, ahogy bánt Bloommal. Talán ő az a karakter, aki a földön jár és jó döntéseket hoz, még akkor is, ha amiatt a barátai megharagudnak rá. Azt hiszem Aisha az a személy, akiről a legkevesebbet tudjuk meg a hat rész alatt, de ennek ellenére is, hol szerettem, hol nem.

Eliot Salt alakította Terrat, a földtündért

Aki az eredeti mesében nincs benne, de a sorozatban megtudjuk, hogy ő Flora unokahuga. Ő volt az a személy, aki mindenki számára meglepetést okozott. Én az elejétől kezdve kedveltem, nagyon szerethető és támogató karaktert alakított végig (bár néha idegesítő is volt). Az apja az iskolában dolgozik, ő az egyik tanár. Továbbá van egy testvére Sam, akit Jacob Dudman alakít, ő lesz Musa szerelme. Szintén földtündér, de különlegessége, hogy át tud menni a falakon.

Elisha Applebaum pedig Musa megformálója volt, aki empata

Tehát Musa az, aki mások érzelmeit, fájdalmait érzékeli. Csendes lány, sokat hallgat zenét, hiszen még nem tudja kontrollálni az erejét, de még így is ügyesen használja azt. Sammel közel kerülnek egymáshoz, mert ő megnyugtatja és én azt vettem észre, hogy mintha az ő érzelmeit annyira nem érzékelné. Musa egy átlagos karakter, talán a többiek közt nagyon is annak tűnt.

Utoljára pedig Beatrix, akinek a bőrébe Sadie Soverall bújt, ő egy széltündér (ha jól tudom).

Imádtam a gonosz kis karakterét, ahogy azt is, ahogy Sadie alakította őt. Nagyon jó színésznő válhat belőle (is). Beatrix-ot talán úgy írhatnánk le, mint egy manipulatív, nemtörődöm és flegma csaj. Eléri azt, amit akar, bármi áron. Elég sok minden kiderül róla, de nem akarok a spoilerezni, szóval ennyit róla. Egyébként a kedvenc karakteremmé vált.

Harcosok

Danny Griffin alakította Sky-t, akinek apja egy csatában hunyt el és a harci oktató tanára, Silva nevelte fel. Nem érzi magát otthon a “Túlvilág”-on, azaz Alfeaban, csak úgy, mint Bloom. Freddie Thorp formálja meg Rivent, a lázadó és nemtörődöm, füves srácot, Sky haverját. Theo Graham játsza Dane-t, az új fiút, akit Beatrix és Riven kissé átformál. Egyelőre nem tudni róla sokat.

Ellenségek

Jelenleg csak a perzselttel találkoztunk, mint főellenség, akikről végülis kiderül, hogy egykor emberek voltak. Ha megmarják az embereket, akkor azokat csak úgy menthetik meg, ha azt a perzseltet, aki megmarta, megölik.

Hogy mit gondolok a Winx Saga című sorozatról?

Az a hat rész, amik közel egy órásak voltak nekem nagyon tetszettek. Voltak benne néhol unalmas és kiszámítható részek, de ennek ellenére is nagyon szerettem. Tudjátok már szerintem, hogy imádom a varázslós, mágiás vagy természetfeletti sorozatokat, filmeket, szóval nem lehetek rossz véleménnyel róla. Ritka egyébként is az ehhez hasonló alkotás, így tényleg örülök, ha egyet láthatok.

A karakterekkel nem voltam teljesen kibékülve, a ruháikkal főleg, dehát nem akarták másolni teljesen a mesét, csak a történet egy részét vették át, de na.. valamivel jobb göncöt is rájuk adhattak volna. Az sem nyerte el a tetszésem, hogy a színészek jóval idősebbek voltak, mint a karaktereik. Fentebb bővebben kifejtettem, hogy ki lett a kedvencem és ki kevésbé.

A sorozat készítői közt megtalálható volt Brian Young, aki a Vámpírnaplók rendezője és írója is volt egyben. Szóval nem szabad meglepődni, hogyha ismerős egy-két dolog a sorozatból.

Tetszett az, ahogy a mágikus dolgokat megoldották, szerintem a perzselt is elég ütősen nézett ki. A sorozat végén pedig egy hatalmas meglepetés ért, amikor is végre

SPOILER:
ugye kinőttek a szárnyai, ezt nagyon remélem, hogy többet fogjuk látni, ha berendelik a kövi évadot.

Az is egész jól nézett ki, amikor is a szemük színe megváltozott, amikor varázsoltak. Az, hogy kevés szereplőt mutattak sem volt rossz húzás. Az pedig kifejezetten a sorozat javára vált, hogy elvitték egy sötétebb és komorabb téma felé. Szóval a kliséket leszámítva szerintem jó kis sorozat volt ez a Winx Saga. Még ha eleinte nem is tűnik érdekesnek, a következő és következő részekből folyamatosan a felépítése a sorozatnak, ami miatt egyre érdekesebbé válik és úgy érzi az ember, az az én úgy éreztem, hogy mindent tudni akarok. Várom a második évadot, hiszen az első végéből ígéretesnek tűnik a folytatás. Reméljük lesz!

Az imdb és az én kis kategóriám szerint is egy erős 7-es (jelenleg) ez a sorozat.

Puszi,
Ninaa

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

4 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Móni

A szemszín változtatás az Alkonyatban is megjelenik, mint hasonlóság.

Klaudi

Nagyon tetszett ez a sorozat ahogy leírtad. 😍❤️ Bár még sosem láttam, se a mesét. 🙈 Nem tudom melyikkel lenne érdemesebb kezdeni? Gondolom a mesével? 🤔

Gondolkozom rajta, hogy elkezdem, pláne hogy már egy bejegyzés is írtál róla. 😄

Várom a további bejegyzéseid, témáid❤️😘

Puszi😘❤️