Főoldal Interjú Rólam Kapcsolat
2022. 06. 12.     Ninaa    ajánló, sorozat     0 komment

Tudtátok, hogy a The Originals után kezdtem el megnézni a Vámpírnaplók című anyasorozatot? Lehet, hogy ez másoknak furán hangzik, de mindig is sokkal jobbnak tartottam a spin-offot. Viszont.. mivel nagyon szerettétek a The Originalsról írt sorozatajánló posztom, gondoltam akkor a The Vampire Diariesról is kell egy hasonló.

Már több, mint öt éve ért véget ez a csoda, amit egyébként először én (is) azok közé a sorozatok közé soroltam, amit utálok. Mikor alig láttam belőle pár részletet… Sose ítéljetek el így egy alkotást. Majd mikor Amerikában a 7. évadot sugározták, adtam neki egy esélyt. És hogy mi lett ennek az eredménye? Beleszerettem. Most pedig  arról olvashattok, hogy miért és hogy mi a véleményem róla.

A Vámpírnaplók

Szóval, még mikor csak pár momentumot láttam belőle, mindig azt mondtam, hogy a Vámpírnaplók egy nyálas picsogós tinicucc. Talán azért voltam ennyire vak, mert nagyon felkapott volt és mindenki nyáladzott a Salvatore fivérek után. Aztán egy napon, hirtelen felindulásból elkezdtem nézni és csak faltam és faltam a részeket. Majd azt vettem észre, hogy én is nyáladzom a Salvatore bratyókra!

#The Salvatore Brothers from The Vampire Diaries

Megértettem, hogy miért szeretik annyira az emberek ezt a vámpírcsaládot. Gonoszok, de mégis emberiek, jó fejek, szerelmesek, védelmezők és halálosak.. meg még illethetnénk őket néhány jelzővel. Bevallom őszintén, eleinte mindig a másik Salvatore tesó volt a kedvencem. Egyszer Stefant istenítettem, aztán Damont. Minden karakternek meg volt a maga rossz és jó tulajdonsága, amiért szeretni, vagy utálni lehetett. Aztán végül a rosszfiúsabbnál maradtam, mint kedvenc. #teamDamon

Az évadokról röviden

Amikor elkezdtem a sorozatot, nagy reményeket nem fűztem hozzá. “Nézem, ameddig bírom.” Gondoltam magamban. Aztán azon kaptam magam, hogy vége az első évadnak. Ami hasonlított egy Alkonyat kezdethez. Aztán jött a második évad és így tovább. Katherine feltűnése az elején nagy port kavart, de imádtam Ninát ebben a szerepben. Sokkal jobban tetszett, mint a béna, emberi Elena. Szóval a sok bonyodalom és veszély ellenére imádtam az évadot. Aztán megjelentek az Ősiek, kezdve Klaussal a harmadik évadtól és puff, akkor vált a kedvencemmé. Miattuk!

Nyílt titok, hogy én imádom az Eredeti vámpírcsaládot és amikor megjelentek, azok voltak igazán a kedvenc részeim. Klaust imádtam, főleg ahogy kihasználta a Salvatore tesókat. Azt is szerettem, ahogy Elenára pályázott, de nem úgy, ahogyan a fivérek. Klaus egy isten! Ezt ki lehet jelenti.

Aztán azt hiszem valahol az 5 és 6. évad között lankadt kissé a figyelmem, voltak nagyon jó részek ezekben is, de mégis laposnak véltem. A 7.-8. szezon viszont isteni volt, főleg az utolsó, azaz a nyolcadik. Nagyon kedveltem itt azt a sötétséget, ami végig vitte a történetszálat. A befejezés nem lett olyan, amilyet szerettem volna, de mégis jobb lett, mint a The Originalsnak.

Mit szerettem a Vámpírnaplók sorozatban?

Amikor például kikapcsolták az érzelmeiket, ezt a készítők jól megoldották. Nagy hatalmas plusz pont érte. Ahogy egyes karakterek távoztak, vagy ahogy meghaltak. Az átváltozások, a vámpírfogak előjötte, Bonnie varázslatai, a mágia, szóval a természetfeletti részeket imádtam a legjobban benne, meg persze a gyilkolást. A gyűrűk hatalmát és AZT, amikor az Ősi család megjelent.

black and white, bonnie benett, and gif kép

SPOILERVESZÉLY! A kedvenc évadom a 3. és a 4, de az összes az, kivétel a “gyógyíres” rész, azokat nagyon utáltam. Bírtam, hogy nem voltak restek megölni a főbb karaktereket sem. Kai és a Salvatore mama istenkirály pillanatokat okozott. A 8. évad és a szirének megjelenése szerintem nagyon jó ötlet volt, kár, hogy ezzel vége lett. Apropó, azokat a részleteket egyáltalán nem tudtam megemészteni, amikor Damont és Enzot kínozták. Nekem az túl sokk volt.

Hogy mi nem tetszett a Vámpírnaplók című sorozatban?

Tényleg azt kell mondanom, hogy Elena álszentsége, meg a túlságosan aggódó természete. Az pedig, hogy mindenki meghalt volna érte.. hát menjetek már a nemlétező f*szomba (már elnézést), de tényleg… A Donovan család meg az elejétől kezdve az idegeimre ment. Utáltam őket, a végén már abban reménykedtem, hogy az egész família meghal. Ahogy fentebb is említettem, a gyógyír hatalma nem tetszett és utáltam azokat a részeket, sztem.. felesleges volt. Ha már egyszer meghaltál és vámpír vagy, ne tudj már ember lenni újra.. kérlek… SPOILERVESZÉLY VÉGE!

Hogy mi volt még, ami felhúzott? A finálé. Én sokkal többet vártam volna tőle, főleg ahogy beharangozták. Nekem sokkal több csavar és vérszomj kellett volna. Elena megjelenése meg ilyesmi… nekem ez egy közepes végzet volt. Szép volt, jó volt, de tényleg kevés volt. Számomra nem adta meg azt a hatást, amit vártam. Többet akartam bőgni, durván meg akartam lepődni, ez viszont nem történt meg.

VÉGÜL…

Eljutottam az utolsó évad utolsó részéig, azzal a gondolattal, hogy “nézem, ameddig bírom” és végig néztem. Lehetne még erről hosszabban is pletyizni, de azt hiszem így is sokat fecsegtem és spoilereztem. A lényeget leírtam, azt, ami nekem tetszett.

dance, Nina Dobrev, and ian somerhalder kép

Hogy ajánlanám-e, mint sorozatot?

Hát persze. Teljes szívemből mondom, hogy aki még nem látta, kezdjen neki, nem bánja meg. Ha mégsem tetszik, hagyd abba. Viszont ilyen nehezen történhet meg, ha szereted ezt a műfajt. Vannak olyan jelenetei, amiért érdemes megnézni és garantáltan sírós vagy épp boldog pillanatok elébe néztek. Gyönyörű kis történet, bár, mint említettem én a befejezéssel nem vagyok teljesen megelégedve, azonban ez titeket ne tántorítson el.

Még egy spoileres rész következik:

Kedvenc jeleneteim?

Damon és Elena tánca. Stefan és Caroline esküvője. Bonnie és Enzo közös kis kunyhója, rejtekhelye. Caroline terhesként, Alaric gyerkőceivel. Klaus levele. Bonnie boldogsága. Amikor Damon elmondta Bonnienak, hogy mit írt neki a levélben (ez volt a legsírósabb jelenet számomra).

1. Kedvenc férfi karakter: Damon Salvatore – a rosszfiú, ez egyértelmű
2. Kedvenc női karakter: Bonnie Bennett

Mindig is szerettem a boszorkányokat, a boszorkányos részleteket és az ehhez kapcsolatosan sztorikat. Valamint imádtam a Bonnie és Damon jeleneteket.

3. Kedvenc páros: Bonenzo – rengeteg kapcsolat közül, ők nyertek. Nagyon tetszett, hogy Bonnie végre boldog, de sajnos mindig ő szívta meg.

4. Kedvenc páros (nem párként): Damon & Bonnie – ez egyértelmű szerintem, főleg ha láttátok a sorozatot.

5. Legutálatosabb karakter: Silas talán.
6. Kedvenc idézet:
7. Legjobb évad:
3.
8. Legrosszabb évad: 5.
9. Egy sokkoló pillanat: a Damon és Enzo kínzós részek
10. Egy rész, amin sírtam: volt pár..

Ha van véleményetek, nyugodtan osszátok meg velem, szívesen olvasom, hogy nektek tetszette a Vámpírnaplók sorozat. Ezt a 10 kérdést is felhasználhatjátok a kommentszekcióban 😉

adorable, dance, and handsome kép
Szerettem volna írni bővebben a karakterekről, de azzal nagyon hosszú lett volna a bejegyzés. Ha esetleg igényt tartotok rá, mindenképpen megosztom veletek.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments