Főoldal Interjú Rólam Kapcsolat
2020. 06. 14.     Ninaa    ajánló, sorozat     0 komment

Az Ask-i Memnu egy romantikus regényen alapuló török sorozat, mely Magyarországon Tiltott szerelem címen futott a tv2 csatornán.

A Tiltott szerelem története:

Egy neves család főfője, Adnan Ziyagil megözvegyül, majd rövid időn belül találkozik egy nála jóval fiatalabb lánnyal, Bihterrel, akibe beleszeret. Bihter jól tudja, hogy édesanyja, akivel nem ápol jó kapcsolatot, szerelmes a férfiba, így amikor Adnan megkéri a lány kezét, azonnal igent mond. A két fél családjának ellenzése ellenére is egybekel a pár, majd Bihter a Ziyagil villába költözik.

Innentől kezdődik az igazi történet, bonyodalom, árulás, tiltott szerelmek, családi botrányok. Ugye Adnan, már családos apuka volt, két fiatalabb gyermekkel Bülenttel és Nihallal, ráadásul örökbe fogadták még kiskorában a távoli unokatestvérüket is, Behlült, a nőcsábászt. Közben Bihter utált édesanyja, Firdevs Yöreoglu is a házba költözik, mert elvesztik mindenüket, szóval a köztük lévő feszültség is rátesz a furcsa házaspár életére. A személyzet pedig mindig, mindenről tudni akar, pletykák és ármánykodások járják át a Ziyagil család most már kevésbé nyugodt életét.

A családban egyébként a szerelemé a főszerep.

Már az elején kiderül, hogy Nihal szerelmes Behlülbe, Madmazel (akiről eddig nem volt szó, ő a gyerekek “dadája”, tanára) viszonzatlan érzelmeket táplál Adnan iránt. A személyzet között is ott lapul egy – egy viszonzatlan szerelem. A sorozatból, ha megnézitek, kiderül, hogy még ki kibe szerelmes és hogy mi minden történik a családdal.

A Tiltott szerelem nem véletlen ért el nagy sikereket, hiszen egyedi történetével megfogja az embert. IMDb pontszáma 7 felett van, ami egész jó egy török sorozathoz képest. Főbb szereplői közül Beren Saat lehet ismerős, hiszen a Bosszú (Intikam) című sorozatban is ő kapta meg a főszerepet és még megemlíthetjük A szultánát is, hiszen abban is láthattuk őt. Hazal Kaya alakítja Nihal Ziyagilt, aki mára már felnőtt és őt is sokkal több szerepben láthatjuk, számunkra a Feriha lehet ismerősebb. Kivanç Tatlitug alakította Behlült, a jóképű és nőcsábász férfit, vele a Szerelemben, háborúban és a Kuzey Güney – Tűz és víz című sorozatokban találkozhattuk még, újabban pedig a Megtörve című alkotásban szerepel.

A Tiltott szerelem a másfél órájával túl hosszúnak tűnt, így a tv2 stábja, 45 percekre vágta le. Ahogy a többi török sorozatot is, szóval itthon, az elvileg 79 részes sorozatot 158 részen át élvezhettük. Egyébként egy igazán drámai és romantikus telenovella ez, szóval ha valaki még nem látta mindenképpen ajánlom megnézésre. Én minimum kétszer láttam már, de szerintem még mindig találok benne újabb és újabb dolgot, ami miatt beleszeretek. Bevallom, már most hiányzik. Ez a kedvenc török sorozatom.

Ki látta már az Ask-i Memnut? Elkezdi valaki? Írjátok meg mit gondoltok a történetről.

Puszi,
Ninaa

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments