Főoldal Interjú Rólam Kapcsolat
2021. 09. 15.     Ninaa    ajánló, sorozat     2 komment

Egy igazán hosszú posztra kell most számítani, hiszen az egyik kedvenc sorozatomról fogok írni. A sötétség kora, vagy eredeti címén a The Originals remélem sokatok számára ismerős, de ha nem, akkor a következő bejegyzés nektek szól. Természetesen, aki látta már és szintén rajong (vagy nem) a sorozatért az is olvassa el és várom a komment szekcióba a ti véleményeteket is. Jöjjön hát a sorozatajánló.


A The Originals egy 2013-ban indult fantasy sorozat, amit a The CW csatorna vetített, a Vámpírnaplók testvérsorozatként. Az egész történet az eredeti vámpírcsaládról, azaz a Mikaelsonokról szól. 5 évadot élt meg, a negyedik évadig évről-évre jobbat hoztak ki belőle, azonban az utolsó szezon kissé csalódás volt.

Az első három évad 22 részt, míg az utolsó kettő csak 13 epizódot élt meg. A szereplők ebben a videóban elmondják, hogy pontosan miről is szól. Érdemes megnézni és alatta lesz a fordítása is. Na, de folytassuk.

 

 

Röviden az évadokról (SPOILERVESZÉLY)

Az elsőben ismerhetjük meg a helyszínt, New Orleanst és az ott élőket, embereket, boszorkányokat, vérfarkasokat és a vámpírokat, köztük pedig a visszatért Mikaelson tesókat: Niklaus, Elijah és Rebekah Mikaelsont. Itt kiderül, hogy Klaus egy egy éjszakás kaland után teherbe ejtett egy vérfarkas lányt, Hayleyt, és a születendő gyermekük miatt rengeteg veszély fenyegeti a családot. Ez az évad hozta meg a várva várt sikert, a szereplőknek (is) köszönhetően.

A második évadban tűnnek fel az elveszett testvérek, Finn, Kol és a halottnak hitt nővér is, Freya. Ebben a szezonban többet megtudhatunk a család múltjáról és természetesen előkerülnek a szülők is, akik szintén a már megszületett gyermeket, Hopet akarják megölni.

A harmadik évad is visszatekintésekben lesz gazdag, de ott inkább a vérvonalak kerülnek elő és egy prófécia, ami az ősök, az eredeti vámpírok halálát hozza el. De vajon mennyire hatásos az a prófécia?

A következő, negyedik évadban 5 évet ugrunk az időben, a Mikaelsonokra újabb fenyegetés vár, a Sivár/Hollow a kislányukra vadászik. Mivel nem akarok túlságosan spoilerezni nagyon röviden ennyi.

Az ötödik évad pedig ismét időugrással csalogatja a nézőit, összesen hét évvel később játszódik és ez már-már felvezetése a Legaciesnek, azaz a The Originals testvérsorozatának, aminek Hope a főszereplője.

Bár imádtam az utolsó évadot is, mégis csalódnom kellett az idióta vég kifejlett megoldásban, a tehetetlenség miatt és azért, mert Julie ennyire bénán írta meg az egészet. Viszont ez ne tévesszen meg senkit.. a sorozat ettől eltekintve az egyik legjobb, amit láttam. Azt is szögezzük le, hogy a karakterek nagyon jól fel vannak építve. Egytől-egyig nagyon jó színészek alakítják őket és a rájuk szabott szerep teli találat volt a castingerektől.

Hogy értsétek miről papolok itt, kicsit bővebben kifejtem a főbb szereplőkről a véleményem:

Klaus Mikaelson – Joseph Morgan

Klaus Mikaelson – Joseph Morgan

Annyi gif illene ide, amennyi csak lehet. A Klaust alakító Joe tökéletes választás volt az erős, önfejű és veszélyes vámpír megtestesítésére. Annyira jó mimikája van és a gonoszsága ellenére is csak imádni lehet. Bár az első évadban talán jobban megmutatkozik ez az énje és így nem lehet vele azonosulni, de a későbbiekben sokkal visszafogottabb, de mégis vad marad. Jól áll neki, amikor öl, amikor szeret, amikor szomorú, ha gonosz, ha őrült.. bármi tényleg. Évadról évadra megismerhettük, közelebb kerülhettünk hozzá és a végére teljesen átadta magát a lánya iránti szeretetnek. Kissé megkopasztották, de talán ilyen is egy apa. Bármit megtesz a lányáért. Nem igaz?

Elijah Mikaelson – Daniel Gillies

Elijah Mikaelson – Daniel Gillies

ő Klaus testvére és a teljes ellentettje. Nem őrjöng, mindig tiszta fejjel gondolkodik, sötét múltja ellenére sem veszti el (sokszor) az irányítást maga felett. Egyszóval nyugodt, halálos, #alwaysandforever mindenek felett. Ha elkezditek nézni a sorozatot, vagy már nézitek, akkor értitek miért írtam azt a hashtaget. Imádom ezt a gantlemant, annak ellenére, hogy kissé rosszabb színésznek tartom Joenál. Ne értsetek félre, nagyon jól játssza Elijah öltönyös, kifinomult, de mégis erőteljes vámpír szerepét, de Josephhez szerintem senki sem ér fel. Szerettem a Hayleyvel való kapcsolatát, de azért volt az a pillanat, amikor sikerült megutálnom, még ha nem is az ő hibája volt 🙁 Haylijah ♥

Marcel Gerard – Charles Michael Davis

Marcel Gerard – Charles Michael Davis

A következő szereplő, Marcel, aki szintén a kezdetek kezdetétől a sorozatban szerepel és őt is nevezhetnénk ősinek, hiszen Klausék változtatták át, már gyerekkorától ott van mellettük, úgymond Klaus fogadott fia. Azonban olyan se veled, se nélküled a kapcsolatuk. Marcel nem mindig áll a jó oldalra. Fordulatos, okos, erős és mégis ha kell nyugodt és tudja, ha erősebb van a közelben, meg kell húzódni. Imádom, ahogy irányítja a körülötte lévőket, de egy kicsit kétszínű. Talán beképzelt is, ha erőfölénybe kerül, de ha kell bárkit megment a barátai közül, hiába vannak épp rosszban. Charles nagyon jó színész. Szeretem. Marcel szerepére sem lehetett volna szerintem jobb szereplőt választani. Viszont itt is azt kell mondanom, hogy néha nagyon utáltam a karakterét. Érthető okokból. Viszont Rebcel ♥

Vincent Griffith – Yusuf Gatewood

Vincent Griffith – Yusuf Gatewood

Most pedig jöhet egy boszorkány, vagy mondjuk inkább varázslónak? Mindegy is. Ő Vincent, aki a 2. évadban tűnik fel és egészen a végéig ott van és hozza a formáját. Talán Joseph mellett Yusufra lehet azt mondani, hogy baromi jó színész és tényleg tökéletes karaktert kapott. A boszorkányok és az emberek mellett van, de azért mégis segít a vámpíroknak. Erős, gonosz, ha kell, halálos igéi vannak, bírom az egész mimikáját neki is és tényleg baromi jó színész. Nincs mit tagadni, Klaus és Vincent a The Originals legjobbjai közt. Vannak furcsa mozdulatai a karakterét játszva, de ettől függetlenül.. szeretem. A mosolya, az egész kifejezése, a megjelenése… Kinek jön még be?

Rebekah Mikaelson – Claire Holt

Rebekah Mikaelson – Claire Holt

Aztán jöhetnek a lányok. Rebekah számára Klaus volt az a személy, akire haragudott a saját nyomorúsága miatt, közben pedig mégis szerette. Sajnos Klaus nagyon féltette kicsi húgát a csalódástól, így szinte minden férfit, aki közelebb került szeretett húgához, elküldött melegebb éghajlatra és ha ellen álltak? Mind a ketten megbánták. Nem bánt kesztyűs kézzel vele, de később rájött, hogy a tette elég rossz véleményt alkotott róla. Rebakah amúgy egy nagyon erős és badass lány. Sajnálom, hogy a sorozatban egyre kevesebbet szerepelt, de ez azért volt, mert a családjával akart több időt eltölteni. Egyébként nagyon jól játssza a nővér és természetesen a vámpír szerepét a két ellentétes testvér mellett. Ő ragaszkodik leginkább a földi élethez és természetesen a szerelemhez, a boldogsághoz, de tudjuk jól, hogy ez Mikaelsonként lehetetlen. Claire hatalmas tehetség és szerintem a The Orignals hozta ki belőle a legjobban ezt a színészi képességet.

Hayley Marshall – Phoebe Tonkin

Hayley Marshall – Phoebe Tonkin

Ahogy Hayleyből is. A kis farkas, aki végül hibriddé válik, mert Klaus gyermekét várja. Nem is tudja, hogy mibe csöppent bele, amíg el nem kezdődtek a Mikaelsonok elleni küzdelmek. Talán össze is illenének Klaussal, hiszen ő is önfejű, erős, hirtelen haragú és nem mindig gondolkozik előre. Aztán rájövünk, hogy egy kedves, szerethető és segítő karakter. Phoebe nagyon jól alakítja Hayleyt. A mimikája tökéletes és számomra a lányok közül ő a kedvencem. Azért annyi gyengesége van a karakterének, (SPOILER) hogy Klaustól várja a gyermekét, testvérébe Elijahba halálosan szerelmes, de egy vérfarkashoz megy (majd) hozzá. (SPOILER VÉGE) Az első évadtól láthatjuk, hogyan fejlődik ki a magányos és a bizalmatlan kis farkas, a negyedikre pedig tökéletessé válik a karaktere. Érdemes figyelni rá.

Davina Claire – Danielle Campbell

Davina Claire – Danielle Campbell

Davinát az első évadban ismerhetjük meg és egészen a harmadik évadig fő szereplője a sorozatnak. Egy nagyon erős boszorkány, aki először szerény és félénk, mert kitaszította a saját covenje, majd egyre erőteljesebbé válik és kiteljesedik a karaktere. A színésznő gyönyörű és tehetséges, nagyon jól választottak a castingosok itt is. Bár az évadok során nekem unszimpatikus lett, szóval a végére már közömbössé vált. Bár az egyik kedvenc párosomat alakítják a sorozatban. Az viszont tényleg tagadhatatlan, hogy a színésznő nagyon jól alakította a karakterét, de valamiért még sem vált a kedvencemmé. Pedig a boszorkányokat kedvelem mindig a sorozatokban.

Camille “Cami” O’Connell – Leah Pipes

Camille “Cami” O’Connell – Leah Pipes

Jöjjön az egyetlen embert alakító főszereplő, aki ismeri mind a vérfarkasokat, a boszorkányokat és a vámpírokat. Hazudok, hiszen az egész családja kötődött valamilyen formában valamelyik természetfelettihez. Cami a vámpírokhoz, leginkább Klaushoz. Először terapeutaként, aztán közeli barátként, majd lassan vonzalmat éreztek egymás iránt. Eleinte imádtam Cami emberi, földhözragadt, szerény énjét, amit nagyon jól alakított tényleg, viszont az évadok során eltűnt ez a bája. Annyira erőltetett lett a karaktere, hogy kezdtem nem kedvelni. Viszont a negyedik évadban újra előjött az, akit az elején imádtam. Sajnáltam, hogy a vége felé már őt sem láthattuk a sorozatban.

Freya Mikaelson | Riley Voelkel

Freya Mikaelson | Riley Voelkel

A halottnak hitt nővér, akivel a sorozat második évad vége felé találkozhatunk, de egészen az ötödik évadig végigkísér bennünket. Abszolút a második évad fénypontja volt, és talán még a harmadikban is nagyon nagy szerepet játszott, de a sorozat vége felé egyre jobban elvesztette azt a varázsát, amit az előző kettőben hozott. A karakterét is leamortizálták, az erőteljes és egyedi erővel bíró, komoly, elszánt nővérből, boszorkányból csináltak egy béna, gyenge és nem utolsó sorban egy leszbikus karaktert. Kissé spoilereztem, de ez idegesített a legjobban benne. Még az első évadokban, amikor megjelent hetero volt, és imádtam, simán összejöhetett volna Vincenttel, aztán meg azt vesszük észre, hogy leszbikus.. vagy biszex? Ez most komoly? Kérdeztem mindig. Oké, kellett egy meleg karakter bele, értem én. Csak ne így, a semmiből. Viszont Riley előtt le a kalappal, nem vált túlságosan ismerőssé, de az én szívemben örökre ott marad.

Hope Mikaelson | Summer Fontana


Hope Mikaelson | Summer Fontana

Az ő megjelenése volt a The Originals csúcspontja. A negyedik évadban jelent meg a kicsike, de az egyik legjobb karakterré nőtte ki magát sokunk szemében. Sohasem hittem volna, hogy Summer Fontana ennyire tehetségesen tudja majd alakítani a boszorkány-vérfarkas-vámpír karakterét, aki még a felnőtteket is maga mögé tudta utasítani.

Nagyon szerettem a kislányt, úgy, ahogy volt. Sosem találhattak volna jobbat a szerepére, nagyon aranyos volt és nem is tudok rá mit írni, csak annyit, hogy tökéletes. Az arckifejezései, a beszéde, a cuki megjelenése, és még az is rátett egy lapáttal, hogy nagyjából hasonlított is a szüleire, nézzétek a szemeit és ahogy Klaustól át vett egy – két momentumot. Tényleg nem tudnék elképzelni másik karaktert a helyére. Kár, hogy csak egy évadban láthattuk a drágát. Summer Fontana kisasszony egy őstehetség.

 

 

Hope Mikaelson | Danielle Rose Russell

Hope Mikaelson | Danielle Rose Russell

Amikor pedig az ötödik évadban Daniellet választották hogy játssza el Hope tini énjét, az is egy igazán jó döntés volt. Bár ebben az évadban már a Legacies felvázolása is cél lehetett, így többet láthattunk belőle, mint magából az Eredeti ősvámpírokról, de azért így is összehoztak egy igazán szívszorító, de mégis idegesítő és szomorú befejezést. Daniellet sajnos nagyon megutálták amiatt, amiért a Legacies létrejött és az 5. évad egésze miatt is szerintem.. pedig nem őt kéne bántani.

Mint színésznő, nagyon jól eljátszotta a szerepét, megfelelő választás volt, a kinézete hasonlított kicsit a kicsiére. Az sem az ő hibája, hogy nem írták meg jól a karakterét, hiszen teljesen lebutították a kis badass Hope felnőtt énjét. Hol volt ebben a félelmetes, mindent elsöprő erő, amit végig, minden évadban hangoztattak? Hope hozza el majd a világvégét, meg blablabla. Elhozta.. csak nem úgy, ahogy mi számítottunk rá. Utáltam az ötödik évadot, szép volt és örültem, hogy még egyszer 13 részen keresztül láthatom a szereplőket, de basszus.. kapják be. Kapják be mind, amiért ilyen csúfos befejezést írtak!

És még mellékszereplőként feltűnik az összes Mikaelson tesó. Kol (kicsit több részben), Finn és a szülők. Emellett régebbi karakterek, na meg Josh is színre lép. A vérfarkasok közt Jacksont imádtam nagyon. Szóval voltak itt még jó karakterek, csak már nem írok többet, mert így is jó hosszú lett.

Összegzés

Azoknak ajánlanám a The Originals sorozatot, aki tényleg szereti a fantáziavilágban játszódó sorozatokat, hiszen szinte minden természetfeletti képességgel meg van áldva itt a tömeg. Mágikus tárgyak, varázslat, erő, gyorsaság, bűbáj, hibridek, vérfarkasok, vámpírok, emberek, boszorkányok, szerelmek, árulások.. egyszóval minden amit én imádok. Aki pedig a Vámpírnaplókat nézte, és tetszett (vagy nem) neki, az is kezdjen bele. Hiszen hiába testvérsorozat a The Originals, mégis én sokkal jobbnak találom, mind kidolgozottságban, karakterekben, technikában, színészekben és természetesen történetben, mint az anyasorozatot. Kevesebb a szerelmi szál, de mégis van benne annyi, hogy a romantika szerelmesei is imádják érte. Rengeteget lehetne még róla írni, de minden elismerésem annak, aki idáig eljutott. Köszönöm. Puszi és pacsi is jár érte.

Most pedig jöjjön egy kis kérdéssor a végére. (Kommentbe töltsétek ki ti is, ha láttátok a sorozatot!)

1. Kedvenc férfi karakter: Klaus Mikaelson
2. Kedvenc női karakter: Hayley Marshall
3. Kedvenc páros: Kolvina
4. Kedvenc páros (nem párként): Klaus & Hayley & Hope
5. Legutálatosabb karakter: Aurora
6. Kedvenc idézet: Always and Forever
7. Legjobb évad:
4.
8. Legrosszabb évad: 5.
9. Egy sokkoló pillanat: a kedvenc karakterem halála (nem gondoltam volna)
10. Egy rész, amin sírtam: volt pár.. de az 5×13 legvége
+1: TVD vagy TO: egyértelmű, The Originals ♥

Mit gondoltok a sorozatról? Láttátok már? A hosszú szövegelésem után mit gondoltok róla?

Puszi,
Ninaa

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

2 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Klaudi

Hm…..Egyszer nézhető egy kis sorozat szerintem, bár már nekem lelőtted a Spoilert(még ha ki is írtad, de baromira megtarthattad volna magadnak XDDDD) Így bizonytalan vagyok hogy elkezdjem-e, mivel jó formán mindent elmeséltél és lelőttél, tehát számomra 0 élvezhetetlen lesz a sorozat. :’) Látod, látod? XD Ezért kellene vigyáznod és jobban megfogalmazni a dolgokat. 😀 A Szereplők leírása nagyon tetszett, de ott is elszóltál egy-egy dolgot így sajnálom, hogy a sorozatot nem biztos jelleggel fogok neki állni. x) De talán jövőre adok neki egy esélyt, vagy idén, nem tudom. 🙂 Minden esetre…nagyon jól összefoglaltad! Gratulálok! 🙂

Puszi

Klaudi