Főoldal Interjú Rólam Kapcsolat
2022. 10. 17.     Ninaa    ajánló, sorozat     0 komment

Annyi, meg annyi Pretty Little Liars-hoz hasonló sorozatot próbáltam már megnézni, vagy éppen a rebootjait akartam megszeretni. Azonban nekem sem a Ravenswood, sem a The Perfectionits nem jött be.

Idén is kiderült, hogy egy újabb bőrt húznak le erről az egészről sztoriról, Pretty Little Liars: Original Sin címmel. DE! Amikor megtudtam, hogy miről fog szólni az új Pretty Little Liars reboot, azonnal felcsillant a szemem. Sötét stílus, a régiektől eltérő karakterek, érdekes történet, kissé slasher stílus. Abszolút nekem való volt minden és emiatt izgatottan vártam, hogy láthassam.

El is érkezett az idő, blogtober apropójából pedig itt a véleményem róla. Természetesen a történet hasonló szituációban lett kialakítva, mint az eredeti szériában. Egy fiatal csoport: Imogen, Tabby, Noa, Faran és Minnie életét követi nyomon, akiket Bailee Madison, Chandler Kinney, Maia Reficco, Zaria és Malia Pyles alakít. Karakterleírásaik szerint a Hazugok mindegyike végzős lány és mindegyikük a saját titkát rejtegeti, amit egy “A” nevű zaklató ki is használ.

A sztori leírása:

Húsz évvel ezelőtt egy sor tragikus esemény majdnem szétszakította Millwood kékgalléros városát. Napjainkban tinédzserlányok egy különálló csoportja – egy vadonatúj kis hazug társaság – azon kapja magát, hogy egy ismeretlen zaklató kezdi el kínozni őket és kénytelenek megfizetni a szüleik által két évtizeddel ezelőtt elkövetett titkos bűn(ök)ért… és a sajátjukért is.

Hogy tetszett a Pretty Little Liars: Original Sin?

A júliusban megjelent sorozat engem totálisan megfogott. Tetszett a karakterek sokszínűsége. Szerettem, hogy nem volt benne nagy cicaharc. Nem pakolták tele szerelmi sokszögekkel sem. Ezek mellett az is jó volt, hogy értelmetlen dráma sem alakult ki. Ténylegesen a lányokra összpontosítottak és arra, hogy rájuk ijesszenek, majd arra, hogy megtalálják A-t. Valamit arra is, hogy szüleik múltjára is fény derüljön. Több témát is feszeget: iskolai bántalmazás, nemi erőszak, titkok, szülő-lánya kapcsolat, a melegek elfogadása mellett szólnak fel és természetesen a mai modern környezetbe teszik őket.

A sorozat sok mindenből merít ötletet (Sikoly, Tudom mit tettél tavaly nyáron, Pretty Little Liars természetesen), de ezt a maga érdekes és nem teljesen szembetűnő módján. Tetszett még a PLL: Original Sin-ben, hogy sötétebb világot tárt elénk, szóval, ahogy fentebb említettem a sorozat a slasher stílusba simán bele illik. Inkább thriller kedvelőknek ajánlanám, mert van egy-két olyan jelenet, ami egy “mezei” embernek, aki például nem néz horrorfilmet vagy egy kicsit félelmetesebb alkotást, annak sok lehet. A karakterek és színészeik szerintem szuperek voltak. Akit szeretni kell, azt szeretjük, akit utálni kell, azt utáljuk.

Egyébként. Van benne olyan jelenet, amin még én is meglepődtem és “aztakurva” jelzővel illettem, de ez azt hiszem egy jó pont a készítők felé. Mint láthatjátok, nekem tényleg nagyon tetszett. Itt még annak is meg volt az oka, hogy miért nem szólnak a rendőrségnek a lányok. Örülök, hogy ezt is kiküszöbölték.

2022 szeptemberében a sorozatot megújították egy második évaddal, így hamarosan érkezik a folytatása. Szerintem megér egy próbát, főleg, ha valaki szerette az eredeti, Pretty Little Liars című sorozatot.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments