Főoldal Interjú Rólam Kapcsolat
2023. 06. 17.     Ninaa    ajánló, sorozat     8 komment

Ismét egy újabb sorozatajánlóval érkezem, ami a Clique, azaz a Klikk címet viseli. Jess Brittain írta és rendezte, a két főszereplő pedig Synnøve Karlsen és Rachel Hurd-Wood. A sorozat 2017-2018 között futott, összesen 12 része lett, azonban két évadra lett bontva.

A története két lelkitárssá vált barátnő életét követi nyomon, akik végül eltávolodnak egymástól. Georgia és Holly az edinburghi egyetemen tanulnak, ahol egy elit klikk közé akarnak bekerülni, amelyet Jude McDermid előadó vezet. Jude feminizmusa csábító, akárcsak az a derűs diákkör, amellyel körülveszi magát.

Georgianak sikerül bekerülnie, ami nem várt fordulatokat hoz magával. A könnyed belépése a csajos klikkbe Hollyt először hidegen hagyja, de később féltékenységbe megy át és ez betegessé teszi őt.

Azonban hamar rájön Holly, hogy Gorgianak nincs jó élete ebben a közegben. Ismeri annyira egykori legjobb barátnőjét, lelki társát, hogy lássa rajta mennyire nincs jól. Drogozik, sokat iszik, nem akar tiszta lenni. El is távolodnak egymástól.

A legjobb barátja átalakulása miatt megriadva Holly kénytelen követni őt, így belép ő is Jude szorosan őrzött körébe. Amit ezek után felfedez, az mindent megváltoztat. Nyomozni kezd és rá is jön mi folyik ott, ahol a pazar bulik vannak, ahol Edinburgh leghatalmasabb üzletemberei és női találkoznak. Ez egy olyan világ, ahol zord kompromisszumokat kötnek és ahogy Holly leleplezi annak mélyen korrupt magját, az élete is veszélybe kerül. A sorozat némi csavart is tartogat a nézők számára, nem lesz egyértelmű, hogy ki a bűnös.

Szóval a Klikk első hat részében, arra kapunk választ, hogy pontosan mi is folyik ebben az elit közegben és meg arra, hogy Holly visszaszerezheti-e lelki társát? És, ha igen, azt milyen áron?

A sztori leírásának elolvasása után rájöhettetek, hogy ez nem egy vígjáték, de mily meglepő, nem is horror. A sorozat inkább dráma kategóriába illik, ami a hatalmon lévő emberek rossz oldalát mutatja be. Hogy mire lehetnek képesek azok, akiknek sok pénze van vagy épp a markában tartja a rend fenntartóit.

Hasonlíthatjuk a nyomasztó hangulata miatt a Skins vagy a 13 okom volt című sorozatokhoz, amit én személy szerint imádtam. A Klikk főszereplői szuperek voltak, hisz nagyon jól alakították karaktereiket, de egyszerűen nem találtam meg azt, akit igazán megkedveltem volna. Kissé ellenszenvesek, de ez nem vett el a sorozatból, nagyon szerettem mind a 12 részt.

A drog, a pia és a szex sem hiányzott belőle, valamiért az egyetemistákat mindig így mutatják be :’D

Míg a Klikk első évada, azaz az első hat rész a megszállottságra, hatalomvágyra összpontosít és a korruptságot leplezi le, úgy a második évad, az utolsó hat rész a feminizmust, az egyenlőséget veszi célba, valamint a bosszúszomjat. Mind tudjuk, hogy ebben az időszakban lendült be igazán a metoo mozgalom, ami valljuk be kicsit erősre sikeredett. El kell ismernünk, hogy nem mindig nekünk, nőknek van igazunk. Nem mindig mi vagyunk az áldozatok. Ugyanúgy lehetnek a férfiak is áldozatok. Mi nők elég brutálisak tudunk lenni, ha bosszúra vágyunk. Ha valamit, akarunk, azt véghez visszük. Még talán hazudunk is a célunk elérésében és átgázolunk bárkin, ha úgy tartjuk jónak. Rengetegen kihasználták és kihasználják a metoo mozgalmat, de nem mindig igaz, amit állítanak. Emiatt pedig a valódi áldozatok még inkább félnek, hisz már nincs akkora hatalma ennek az egésznek, mint amekkorának kéne lenni.

A lényeg, ha valami baj történik, áldozattá válik valaki, nem szabad csak az egyik fél álláspontján megragadni, meg kell figyelni a másik embert is. DE! Leginkább ezt a szakértőkre kell hagyni és nem azonnal elítélni valakit. A második évadban ez is terítékre kerül.

Szerintem ez a sorozat sok mondanivalóval rendelkezik, így, aki még nem látta és szereti az ehhez hasonló drámai, kissé pszichothriller alkotásokat. Nézze meg, nem lesz csalódás.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

8 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Eszter

Köszii az ajánlót, nekem ez alapján szimpatikus a sztori, valószínűleg, ha találok rá időt, meg is nézem ❤️

Kitti

Köszi az ajánlót 😊 Már egy ideje gondolkoztam rajta, hogy megnézem. Most már tuti megfogom nézni 😊😉 Köszi

Jakó Judit

Nagyon érdekesnek tűnik a történet. Igazán figyelemfelkeltő. Szuper ajánló lett.

Klaudi

Nagyon nagyon jó ajánlót hoztál 😃 Mit ne mondjak, megfogott a story ahogyan leírtad. Bár nem szeretem a nyomasztó dolgokat, de a nyomozásis dolgokat annál inkább 😂😃 Szerintem, ha lesz kedvünk, mivel mostanában animézünk inkább -igen igen tudooom, hozhatnék már ajánlókat belőle xD nyaggas xD- Szóval, felírtam a listára 😃

Fekete-Virág V

Nem hallottam még erről a sorozatról, de nekem például a 13 okom volt nagyon tetszett, úgyhogy ennek is utána nézek

Vivi

Nem hallottam még erről a sorozatról, de köszönöm, hogy bemutattad részletesebben. 😊 A leírásod alapján picit Gossip Girl beütése van. 😁

Manó

Érdekesen hangzik. Majd lehet elkezdtem valamikor☺️

Amy

Elsőre meg nem mondtam volna, hogy ez ilyen rövid, de leírás alapján számítottam rá, hogy valami csajos drámai sorozat lehet, úgyhogy az ajánlót köszi :*