Roxyval az élet | Roxy története

Több, mint fél év telt el az előző Roxyval az élet bejegyzésem óta, úgyhogy eljött az ideje, hogy érkezzek ennek a posztsorozatnak is a második részével. Ez pedig nem más, mint Roxy története!

Hogyan került hozzánk?

2019 decemberében találtuk a közösségi médiában Roxyt, ugyanis a gazdájuknak visszavitte az, aki örökbe fogadta.

Azonnal lecsaptunk rá. A kinézete teljesen magával ragadott, az akkor még zorró szemeivel és a pimasz tekintetével. Egyszerűen beleszerettünk. Amit tudtunk róla a leírás alapján, hogy játékos, 10 hónapos és a mozgásigénye nagy. Egy igazi husky.

Akartuk.

Ráírtam a gazdira és sikerült olyan időpontot találni, hogy mindannyiunknak jó legyen. Egy kis településre kellett elmennünk érte, körülbelül másfél órás volt az út. Amikor találkoztunk láttuk rajta, hogy ravasz egy jószág, de azonnal beleszerettünk. Természetesen az akkori gazdikkal pár szót váltottunk, elmondták, hogy már volt egy család, akinél lakott, de visszavitték őt. Így került “meghirdetésre”. Láttuk az anyukát-apukát is, megbeszéltük a fontosabb dolgokat (ami igazából nem sok volt), benti-kinti kutyaként volt tartva, etetése egyszerű, lefárasztására oda kell figyelni. Tanítva nem volt sajnos, így elég nehéz lesz “betörni”, de ettől függetlenül is szerettük volna.

Elhoztuk.

Az elhozatala is elég érdekes volt, azt észrevettük, hogy élvezi a kocsikázást, szeretett az ablakon kinézni, az elől ülő embereket nyalogatni, de természetesen a biztonságos utazás érdekében ezt nem engedtük neki. Izgatott volt nagyon, többször is megálltunk, hátha pisi-kaki jön, de nem. Csak szeretett volna már menni, bárhová, de hagy mozogjon. Szóval mentünk vele egy-két kört, amikor megálltunk valahol, aztán pedig sikeresen hazaértünk.

És röviden ez Roxy elhozatalának története.

Mindezek után találtam rá az Összefogás a szánhúzókért alapítványra, ahonnan szebbnél-szebb jószágokat lehet örökbe fogadni, csakis FELELŐS, FAJTASZERETŐ, FAJTAISMERŐ gazdiknak.

Bevallom, mi sose voltunk az a sétálós, kirándulós egyének, szeretünk lazulni és filmezni, sorozatozni. Ezen változtatott Roxy és ez egy nagyon jó dolog. Végülis úgy látjuk, hogy élvezi minden pillanatát, amit velünk tölt, szóval nem vagyunk rossz gazdik szerintem >_<

Benti, majd kinti husky

Tudni illik, nekünk családi házunk van, nagy udvarral. Először benti kutyaként volt tartva, de rájöttünk, hogy nem igazán szereti a bent létet. Lihegett nagyon, az ajtó előtt ült/feküdt és várta mikor mehet ki. Na meg elég szőrös fajzat, nehéz volt együtt megmaradni.

Funfact: egyik hétvégén egyedül aludtam, párom éjszakás volt. Roxy bent aludt velem a szobába. Ágyra nem jöhet fel, “meg volt rá tanítva”. Én békésen, kiterülve aludtam az ágyon, majd hajnal 2 körül felkeltem, mert valami szőröset éreztem a lábam körül.. ki volt ott? Igen, Roxy. Gondoltam ez még nem gond, engedékeny gazdi vagyok. Mire párom 7 órára hazaért, Roxy mellettem feküdt én meg szerintem ölelgettem őt :’)

Ezek után szépen ki lett szoktatva. Az egykori gazdik bíztattak abban, hogy Roxy ki fogja nőni gyerekes hajlamait (nem fog szökni, sikerül majd megtanítani egy-két dologra), de így közel 3 év elteltével sem lett okosabb a drágánk. Amit tud az a kerékpár melletti futás, gyönyörűen megy olyankor. Bár a cicák, a hirtelen elé kerülő dolgok kizökkentik, de úgy gondoljuk, hogy ennek ellenére nagyon ügyes. Jutalomfalattal az ül és a fekszik parancsszóra végzi a dolgát (mostanában anélkül is), de már a marad nagyon nehezen vésődik a fejébe.

A bombabiztosság

A kerítést három év után végre sikerült olyan módon összeállítani, hogy ne tudja azt átugrani, de kiásni se alatta magát. Tudni illik a szomszédok kerítése sem a legjobb, így amikor meglógott, hamar az utcán találta magát. Na, mára már ezt kiküszöböltük. SIKERÉLMÉNY! Készült neki egy kennel is, mert imádja az embereket, ugrálni, szaladni, mint az őrült és ez a kisebb gyerkőcöknél életveszélyes is lehet, így amikor valaki meglátogat, oda kényszerül. Egyébként egy egész nagy terület az övé. Mindenképpen érdemes a bombabiztosságra törekedni, mert ravasz és találékony lények ezek a husky kutyák. Tudják azt is, hogy mennyire cukik, szeretnivalók és ezt ki is használják az ártatlan csodatekintetükkel.

Mostanában már akkor se akar kimenni, ha a kaput nyitjuk, viszont még mindig nagyon izgatott, ha rég látott valakit, vagy ha új ember érkezik.

Egy husky lefárasztása

Már fentebb említettem, hogy bicózni szoktuk vinni. Ez kellőképp lefárasztja, néha féltem is szegényem, pedig sosem kell húzni őt, mindig jön magától, de mikor visszaérünk boldogan liheg és kiterül. Nem akarjuk túlhajszolni >_< A séta nehezebben megy, még mindig húz sajnos, nem egyszerű vele. Mindig van valami, ami annyira érdekli őt, hogy mindenképp oda akar menni. Páromra hallgat, így ő szépen tudja vezetni, nálam azért problémásabb, valószínűleg nem tartom magabiztosan, de ettől függetlenül mindig sétálok vele, amikor tudok. Így is szeretem. ^^.

Roxy nem egy átlagos husky

Azt mondják, a husky kutyák nagyon szeretik a hideget. Télen ez így igaz, imád a hóban fetrengeni, játszani, akár megenni. Nyáron viszont hiába teszel ki neki egy kis medencényi vizet (igen, a kutyákért mindent), az istenért sem megy bele. Ha folyót/tavat látogatunk meg, ott meg szívesen ellubickol, de úgy vettük észre, hogy úszni nem tud. Mindig csak addig megy, amíg a lába ér, szóval kissé féltjük is emiatt ^^”

Funfact2: Roxy szeret napozni, süttetni a hasát, csak hát ilyen melegbe már veszélyes. Ettől függetlenül sokszor azon kapjuk magunkat, hogy ő a melegbe fekszik, nem pedig árnyékos helyen. Amint észrevesszük természetesen elhívjuk a hűvösre, de ha egyedül hagyjuk megint napozik. Nem értem ><“

Ami még talán érdekes lehet, hogy fél a vonattól és a magasban is. Tudni illik a vasút nagyon közel van és, amikor elszökött, többször arra mehetett és ezáltal megijedt a vonattól. Ha dudál, máris menekülne.

Egyelőre ennyi lenne Roxy története. Ha még eszembe jut valami, hozok egy második részt. 

Van valamilyen kérdésetek a husky kutya tartásával, tulajdonságával kapcsolatban? Tedd fel nekem kommentben és megpróbálok rá a lehető legjobban válaszolni, esetleg szakértők véleményét kikérni.

Puszi,
Ninaa

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

5 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Klaudi
5 hónapja

Nagyon jó bejegyzés lett😊 Én azt hittem kicsit tartalmasabb lesz az “első találkozás” c. Storyd, legalábbis én azt hittem részletesebben leírod😄 Mindennek ellenére, elég tartalmasabb lett.

Eszter
5 hónapja

Hú,én instagramon bővebben elmondtam a véleményem de most is szeretnék pár mondatot írni Neked. Biztosan könnyebb dolgotok lett volna kicsit, ha Roxy-t kezdettől fogva, kicsi kora óta nevelitek. Így viszont az is öröm, hogy nem maradt magára. Gondolom az előző tulaj nem gondolta át a dolgokat, nem tudta mit vállal és emiatt amikor több problémát okozhatott a kutya, inkább megvált tőle. Szomorú, de legalább nem az utcára tette.
Mivel kemény típus, illetve kis makacsak szüksége van a határozottságra, de ettől függetlenül gyönyörű kutya. Biztosan hálás is nektek. További szép éveket. 🙂 <3

Vivi
Vivi
4 hónapja

Gönyörű a kutyusod❤️ A leírás alapján tényleg igazi husky 😁

Jakó Judit
4 hónapja

Igazán aranyos kutya. Szuper, hogy ilyen gazdija van. Sok érdekességet tudtam meg ebből a posztból. A képek is aranyosak.

Virgínia Virág
Virgínia Virág
3 hónapja

Imádnivaló ❤

5
0
Would love your thoughts, please comment.x