Road to Kingdom: negyedik – ötödik rész

A Road to Kingdom második köre a „My Song” témát kapta, azaz a csapatoknak azt a dalukat kellett választaniuk, amelyik ténylegesen az övéké, a készítők azt szerették volna, hogy mondják el a saját történeteiket a saját számukkal.

Az első banda, akit csakúgy, mint az előző körben a The Boyz választott: a Pentagon lett, akik a Shine című dalukkal álltak a színpadra. A fiúk 2018. áprilisában adták ki ezt a zenét, amely több, mint 180 millió megtekintéssel bír a youtube-n.

A PENTAGON előadását már az első kör végeztével láthattuk, elég hülyén lett összevágva a műsor. Ekkor derült ki, hogy az egyik tag, Jinho nem fog tovább szerepelni a showban, mert bevonul a katonaságba. A zene végén a srácok nagyon összetörtek emiatt és szinte mindenki zokogott a búcsú miatt. Bár én nem szeretem a Shinet, attól függetlenül egy nagyon aranyos dalnak tartom, amit a fiúk gyönyörűen adtak elő. Tetszett a kis videóüzenet a végén, az egész annyira érzelmes volt és látszik, hogy mennyire összeszoktak már és nem akarják elengedni Jinhot, de tudják, hogy muszáj. Örülök, hogy a végéig kitartottak, amennyire tudtak, egy igazi szeretetbomba volt ez.

Ezt az érzelmes előadást az ONF követte a We Must Love című zenéjükkel, amivel 2017 február 7-én debütáltak. A dal koreográfiája eleve ütős volt és most ezen még feldobták. Az alapon viszont nem sokat változtattak, hiszen ez az ő daluk.

Amikor megláttam, hogy az egyik OH MY GIRL tagja YooA, a fiúk segítségére vagyis kiegészítése miatt a koreográfia részévé vált már tudtam, hogy biztosan különleges előadásra számíthatunk. Az OH MY GIRL mindig is előkelő helyen szerepelt a Queendom-ban, remek performance-ük volt és minden alkalommal meglepték a közönséget és a csapatokat. Az óra kialakítása eszméletlen volt. A szóló tánc az ONF és az OH MY GIRL tagja közt szintén elbűvölő volt. Az ONF egyébként egy szerelmi történetet mesél el, ami nagyon jól meg lett komponálva. Tetszett a marionette bábus megoldás, maga a koreográfia is energikus és erőteljes lett. A fiúk nagyon kitettek magukért.

A következő a sorban a Golden Child volt, akik a WANNABE című dalukat választották a csapat zenéjének. A szám 2019. novemberében látott napvilágot.

A WANNABE arról szól, hogy tökéletes “te” (valaki számára tökéletes) akar lenni. A „te” kifejezés egyaránt vonatkozik valakire, akit szeretünk, valamint a belső én-re is. Ezzel a dallal a csapat az érett oldalukat akarják bemutatni, így érthető miért ezt a dalukat választották. Az eredeti koreográfiától nem teljesen tértek el, az elején a felvezető rész a felhőkkel és villámokkal megspékelve nagyon szépen nézett ki, nagyszerű elemekkel turbózták fel. Az élő hangszerelések a hátuk mögött szintén nagyon jól mutattak és szerintem feldobták a zene hangulatát.

De azt be kell vallanom, hogy nekem az eredeti koncepció sokkal jobban tetszett, a srácokban most egy kicsit csalódtam. Viszont, amikor megjelent Joochan hegedűvel a kezében az feldobta az egész produkciót. Ezzel megmentve attól, hogy számomra ne váljon unalmassá. A végére tényleg nagyon beindult az egész, de most náluk éreztem azt, mint legutóbb a VERIVERY-nél.

A negyedik fellépőként a ONEUS csapat lépett színpadra, akik a LIT című számukat hozták el és ennek nagyon örültem, mert nagyon szeretem a klipet, a koreóját és magát a dalt is. Tradicionális volt, modernizálva.

Egyszerűen tökéletesnek tartottam az eredeti videóklipet is, de aztán jöttek ezzel az előadással és még jobban beleszerettem. Az alapon szinte alig változtattak és a koreográfián se, inkább összeolvasztották azt a videóklipjükkel, ami szerintem baromira jól sikerült. Mintha egy fesztiválon lettünk volna, kihasználták az egész színpadot és látszik, hogy ez a saját daluk volt, passzolt hozzájuk minden elem. Egyszerűen fantasztikus volt. Érdekességként elárulták, hogy a Jeon Woo-chi: The Taoist Wizard című filmet tartották a szemük előtt.

Az ötödik a sorban a VERIVERY srácok voltak, akik a Photo című számukat választották a saját dalukként. A zene videóklipjét a banda saját maga készítette, február 16-án.

Nagyon tetszett a félelmetesebb kezdés, a rockosabb verzió, a srácok úgy tűnik ebbe a számba mindent bele akartak adni, hiszen legutóbb elég rossz helyen végeztek, ugye utolsó előttiek voltak. A marionette bábus jelenet számomra itt is megtette a hatást, imádom az ilyen jeleneteket. Tetszettek a fények, a koreográfia nagyon jól meg lett csinálva, a fiúk tényleg a legjobbat hozták ki magukból és ismét a szívem csücskei lettek. A végén pedig, ahogy rémálomnak mutatják ezt az egész előadást valami eszméletlen lett. Átalakították, de mégis az eredetit hallhattuk, baromi jól összehozták.

Az utolsó előtti előadó a TOO volt, akiknek egyelőre csak egy albumuk van, hiszen nemrég debütáltak és nagy bánatomra ismét a híres Magnolia című dalukat hozták el a színpadra.

A srácok koreográfiája eleve egy ütősebb darab volt és a kezdetekkor is ezzel a zenével érkeztek, amit felturbóztak elég szépen. Most pedig ismét alkottak rá valami újat. Talán a legnehezebb dolguk nekik volt emiatt, de úgy érzem ők is egy kicsit összefonták a videóklipes verzióval. Őrültre vették a figurát, a pokol és a menny közötti mozgás nagyon tetszett, ami miatt még jobban beleszerettem ebbe a zenébe, de úgy érzem többet már nem szabadna a Magnoliát előadniuk ebben a műsorban. Az előző reviewekből kiderülhetett, hogy imádom a srácokat és eddig mindig megleptek, de szerettem volna, ha valami újjal érkeznek most az albumról, de most kicsit csalódtam.

Az utolsó performance csakúgy, mint legutóbb a The Boyz csapaté volt. A srácok a REVEAL (Catching Fire) című dalukat hozták el és ismét hatalmasat alkottak, február 9-ei ez a szám.

A srácok mindig olyan koreográfiát csinálnak, ami megszégyeníti az összes idősebb bandát/előadót. Nagyon ügyesen játszanak a színpadon, baromi durva színpadi jelenlétük van, amiket pedig megvalósítanak az valami eszméletlen. Nem biztos, hogy a rookiek közt a helyük. Iszonyat erős volt az előadásuk, a vége is brutál lett, amit biztosan ezerszer megcsinálhattak, mire tökéletesen, fájdalom – és sérülésmentesen sikerrel véghez vittek.

Az én felállásom ebben a fordulóban a következő:

1. The Boyz
2. ONEUS
3. VERIVERY
4. ONF
5. TOO
6. Golden Child
7. Pentagon

Az ezen forduló rangsorolását a csapatok szavazatainak (30 százalék) és az online közönség szavazatainak (70 százalék) kombinálásával határozzák meg. A végeredmény pedig a következő lett:

1. The Boyz
2. ONF
3. Pentagon
4. ONEUS
5. VERIVERY
6. TOO
7. Golden Child

Szóval a Golden Child bandától búcsúzik a Road to Kingdom. Láthatjátok az én álláspontomat, miszerint a Pentagont sokkal gyengébbnek találtam, ami lehet egy kicsit erős, de valóban jobbnak tartottam a Golden Child-ot náluk. Viszont annak örülök, hogy a TOO tovább jutott ♥

A következő, azaz a harmadik kör témája a kollaboráció lett, közös előadást kellett készítenie a csapatoknak, hogy ki-kivel lesz párban azt a műsorvezetők választották ki. Egy nagy fekete dobozból húztak ki golyókat, amiben a csapatok nevei szerepeltek. Tehát ezáltal a következő forduló együttműködései:

1. VERIVERY + TOO
2. ONF + Pentagon
3. The Boyz + ONEUS

Ugyan már az ötödik rész végén elkezdődött a harmadik kör témája, de én csak a következő reviewben fogom hozni róla a véleményem. Itt az előzetese:

Nektek melyik előadás tetszett a legjobban? Hogy áll a sorrendetek? Kinek kellett volna kiesnie? Mondjátok el nekem a véleményeteket.

Csóközön,
Ninaa

About the Author

Subscribe
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments

You may also like these