Főoldal Interjú Rólam Kapcsolat
2020. 05. 12.     Ninaa    review, road to kingdom     0 komment

Elkezdődött a Road to Kingdom című show, amiben a csoportok azzal a céllal versenyeznek, hogy bejussanak a hamarosan (remélhetőleg az év második felében) útnak induló „Kingdom” show-ba.

Elődjében, a Queendom-ban női bandák (AOA, OH MY GIRL, MAMAMOO, (G)I-DLE, Lovelyz) és egy szólista (Park Bom) volt a középpontban, de itt, mint a címéből is kiderülhetett a fiúké, a férfiaké a főszerep. Hét bandát választottak ki a műsorba, akiket az első részben ismerhettünk meg jobban, ők is ekkor találkoznak először egymással. A műsorvezetők Lee Da Hee és Jang Sung Kyu, csakúgy, mint a Queendom-ban.

A Road to Kingdom első fordulója április 30-án lett leadva, amire egy 90 másodperces előadást kellett készíteniük a fiatal bandáknak.

Először a TOO csapat kezdett, akik tízen alakítják a bandát. A nevük jelentése: Ten Oriented Orchestra és a WORLD KLASS túlélési show-ban láthattuk őket először. Első minialbumuk 2020. április elsején jelent meg, a kislemez pedig a Magnolia lett. Ők tényleg egy friss csapat, de igazán erősen kezdtek.

Már amikor bejöttek, akkor nagyon tetszettek, hiszen a srácok nem egyenruhában voltak, hanem (valószínűleg) mindenki a saját stílusának megfelelően öltözött fel. Tetszett az is, hogy a hangjukat is megmutatták, ami elképesztő és természetesen a produkciójuk is remek lett. A show a csapat 90 másodperces előadásával tökéletesen meg lett nyitva.

Ekkor derült ki, hogy ők választhatják ki a következő csapatot, akik megmutatják mit tudnak.

A The Boyz srácokra esett a választásuk: a banda 2017-ben debütált, így már nem igazán nevezhetjük őket rookie-nak. Összesen tizenegyen vannak, akik egy igazi történetet adtak elő első performanceként. Odáig meg vissza voltam a tradicionális mozdulatokért és zenéért, az pedig, ahogy feldobták az egész hangzás-és látványvilágot még jobban megszerettette velem őket. Szerintem a The Boyz banda nagyon erősen kezdett. Nem csak az én állam esett le, hanem a többi csapat is sokkot kapott az előadásuk láttán. Azt sajnáltam, hogy a nagyszerű hangjukat nem eresztették ki, na de majd legközelebb.

Természetesen ők is kiválaszthatták, hogy ki következzen utánuk és a Pentagon-t kérték a színpadra. A banda 2016 óta van a pályán, tehát őket sem nevezhetjük annyira fiatalnak. A srácok összesen 9-en erősítik a csapatot, legújabb daluk a Dr. Bebe és a legtöbb nézettséggel rendelkező pedig a Shine. Ez utóbbival érkeztek, de egy kissé őrültebb verziót hoztak a színpadra, ami a cuki fiúkat egy igazán erőteljes és félelmetes alakulattá változtatta. Az elejétől a végéig lekötött, nekem abszolút ők lettek a kedvenceim.

A következő csapat az ONF volt a Pentagon kérésének eleget téve. A csapatot hat tag alkotja, akik 2017. augusztusában debütáltak. A nevük jelentése: On N Off. Érdekességük, hogy két vezetőjük van és két alegységre oszlanak: On Team és Off Team. A srácok szintén nagyon jól felépítették a koreográfiájukat, bár az elejét nagyon lazára vették és már úgy voltam vele, hogy kezdek unatkozni. Egy átlagos kpop csapatnak gondoltam őket, azonban a végére nagyon durván beindultak és egy erőteljes na meg kissé szexi bemutatkozót hoztak a színpadra. Az különösképp tetszett, hogy énekeltek, a debüt dalukat hozták el, természetesen egy szinte teljesen új alappal.

A negyedik a sorban az ONF választása miatt a Golden Child banda volt. Ők egy tíz tagból álló, 2017 augusztusában debütált kissé alulértékelt csapat. Egy fülbemászó és édes dallal kerültek a köztudatba, de később ők is egyre komolyabb és komolyabb koncepciót mutattak be. A Road to Kingdom színpadán is egy erőteljes koreográfiával kezdtek, nagyon ütős és néhol szexi volt, az elejétől a végéig lekötött, ahogy a Pentagonnál, ami szerintem rontott egy picit a minőségen az a sok villódzó fény. Néha a kevesebb több. A zene választása egyébként szintén remek volt, azt viszont sajnálom, hogy ők sem énekeltek.

A Golden Child nehezen döntött, hogy ki folytassa a sort, mert a ONEUS banda szeretett volna utoljára a színpadra lépni. De lássuk, hogy hogyan döntöttek?

Természetesen megadták nekik, amire vágytak és a VERIVERY lett az utolsó előtti fellépő. A fiúk heten vannak, mint a gonoszok és hivatalosan 2019. januárjában debütáltak, de már 2018. szeptemberében egy OST miatt a köztudatba kerültek. Nekem a Lay Back daluk a kedvencem. A Road to Kingdom színpadán a banda az elődjeiket túlszárnyalva egy erős kezdettel indult, amiben megmutatták, hogy mit tudnak. Az elejétől a végéig nagyon ügyesek voltak és brutál erős koreot raktak össze. Sajnos nem volt minden a helyén, hiszen egyikőjüknek megsérült a bokája, reméljük semmi komoly baja nem esett.

Végül pedig a ONEUS lépett a színpadra, akik ugye mindvégig ezt akarták és kérték a többieket, hogy ne válasszák őket. Szintén 2019. januárjában debütáltak, összesen hatan alkotják a csapatot.

A fiúk az egyetlenek voltak, akik fehérben jelentek meg a bemutatkozón, különlegessé is váltak emiatt, ahogy a TOO banda az egyedi ruhájuk miatt. A ONEUS előadására megérte várni, a Twillight című dalukat hozták, kissé felturbózva és az eredeti koreográfiánál sokkal keményebbet és energikusabbat alkottak. Megérte őket hagyni utolsónak. A legjobbak voltak. Természetesen megmutatták az énektudásukat is, aminek mi rajongók csak örülni tudtunk.

A rangsor, amit a Road to Kingdom-ban állítottak fel:
1. The Boyz
2. Pentagon
3. VERIVERY
4. Golden Child
5. ONF
6. ONEUS
7. TOO

A rangsor szerintem, bár szinte minden előadásra azt írtam, hogy a kedvencem lett, de lássuk:
1. The Boyz
2. Pentagon
3. ONEUS
4. VERIVERY
5. Golden Child
6. ONF
7. TOO

A következő rész témája a “Song of King” lett, amiben a csapatok egy idősebb banda dalát adhatja elő a saját verziójukban. A napokban ezzel fogok érkezni.

Csóközön,
Ninaa

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments