Főoldal Interjú Rólam Kapcsolat
2020. 06. 20.     Ninaa    review, road to kingdom     0 komment

A végéhez értünk a Road To Kingdom című nagyszerű versenynek. Kezdetben még hét csapat harcát nézhettük (TOO, Golden Child, VERIVERY, The Boyz, Pentagon, ONEUS és ONF), de a végére már csak öten maradtak. Ez az öt banda a negyedik, azaz az utolsó fordulóra készített nekünk egy új dalt, amit ebben a fináléban adhattak elő. Erről hoztam el nektek a rövid véleményem.

Road to Kingdom

A harmadik körhöz hasonlóan a ONEUS fiúk nyitották meg a showt, akik a Come back home című újdonsült dalukkal léptek a színpadra.

Egy rövid kisfilmmel kezdődött az előadásuk, ami felvezette az új számot. Aztán pedig kezdődött a show, ami szokásukhoz híven erősre sikeredett.

Nagyon tetszett a háttér, ami folyamatosan egy erdőt és ha jól láttam temetőt ábrázolva mozgott. Nagyon illett az előadáshoz. Tetszett a dal is, a refrén nagyon a ONEUS stílusa, a raprészek erősek voltak és a vokál is jól illett hozzá.

A közepén egy új helyszínt (ha jól vettem ki, az űrt) kaptuk meg háttérként és nagyon gyönyörű volt. Örültem, hogy kihasználták a színpad adta lehetőségeket, nem minden fellépésükkor tették meg ezt. A táncos elemek is nagyon kemények voltak. Ez egy eszméletlen jó kezdés volt. Minden meg volt benne.

Az utolsó kör második fellépője a VERIVERY csapat volt, akik a Beautiful X nevű dalukkal léptek a színpadra.

Nagyon aranyos iskolás előadással jelentkeztek a srácok, tiszta High School Musical érzésem lett tőle. Cuki volt és profi, ami számomra hatalmas meglepetés volt tőlük.

A tánc is egyszerre volt aranyos és szexi, amit viszont megszokhattunk a VERIVERY-től. A kosárlabdával való mozdulatok is remekül illett hozzájuk. Voltak benne vicces pillanatok, aminek én személy szerint nagyon örültem, hiszen egy ilyen stresszes műsorba elkél. Nagyon élveztem az egész előadást.

A harmadik banda a The Boyz volt, akik a Chackmate című dalukkal léptek a színpadra. A fiúk mindig színvonalas előadást nyújtottak, mindig tudtak meglepetést okozni és emiatt a legtöbbször az első helyen is végeztek.

Most sem okoztak csalódást, már a kezdetek nagyon látványosak voltak, ami egy-két régebbi előadásuk jeleneteit szimbolizálhatták, vagyis én felfedeztem pár hasonlóságot.

A raprész, a táncmozdulatok, a látványvilág, a vokál minden a helyén volt. A srácokkal nagyon nehezen lehet lépést tartani. Fantasztikusat alkottak ismét. Remek lezárása volt ez a Road to Kingdom-ban nyújtott teljesítményeiknek.

Az utolsó előtti csapat, aki a színpadra lépett, az a Pentagon volt. A ONEUS-hoz hasonlóan egy rövid kisfilmmel kezdték az előadásukat, aminek a témája, ha jól vettem ki, a háború volt.

Aztán pedig jött a Basquiat című daluk, ami egyébként Jean-Michel Basquiat emlékére készült, aki egy igazi művész volt, de hamar meghalt, összesen csak 27 évet élt. Azonban mindig saját stílussal rendelkezett és a hatalmi harcok vagy a rasszizmust vette elő témának, ami akkoriban (1960 és 1988 között) nem volt mindennapi. Ezt akarta átadni a Pentagon is.

Ezzel az előadással a csapat ismét nagyon odatette magát. Tele volt energiával, remek mozdulatokkal, a vokális tudásukat megmutatták és be kell vallanom, hogy az egyik legjobb volt, amit eddig hallhattunk. Nekem nagyon változó volt a véleményem róluk, volt amikor nagyon tetszett az előadásuk és volt, amikor egyáltalán nem szerettem őket. Főleg az előző kör feldolgozása.. Egyszerűen nem jött be. Most viszont ismét nagyon tetszettek. Köszönöm ezt a remek dalt és előadást.

A showt pedig a ONF csapat zárta, akik elődjeikhez hasonlóan kis rövidfilmmel mutatkoztak be és egy új világba hívnak minket, hogy elmerüljünk velük együtt.

Az alapja tökre olyan, mintha egy nightcore számot hallgatnánk. Én ezt nem igazán szeretem, nekem kicsit fura lett. Aztán vannak benne olyan mozdulatok is, amik nagyon passzolnának ehhez a “műfajhoz”. Egyébként egész jó volt a tánc, a dal a vokál és a raprész is, de mégis úgy éreztem, hogy valami hiányzik belőle. Félreértés ne essék, már minden banda a szívemhez nőtt és imádom őket, de valamiért a ONF most nem győzött meg. Sokkal jobban láttam volna a TOO csapatot a helyükben, de ezen nem tudunk változtatni.

Végül is, nagyon jó finálét láthattunk. Remélem mindegyik dalhoz fogunk kapni egy videóklipet, mert a performancek valami eszméletlenek voltak és nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen klipet álmodtak meg hozzá. Mielőtt kiderült volna, hogy ki jutott be a Kingdom-ba, mindenki elmondta, hogy miért hálás a shownak és azt is, hogy mit adott nekik.

Továbbá az öt csapatból egy-egy énekes összeállt egy utolsó dalra, amivel elköszönnek a Road to Kingdomtól. Gyönyörű volt. ♥

Hogy mi lett az én végeredményem ebben a fordulóban?

1. ONEUS
2. The Boyz
3. Pentagon
4. VERIVERY
5. ONF

A verseny győztese viszont……. a THE BOYZ banda lett, akik valóban megérdemelték a győzelmet. Minden fordulóban kimagaslóan teljesítettek, rookie bandához képest nagyon erősek. Nagyon megkedveltem őket a műsor alatt, sok sikert kívánok nekik a jövőre nézve és várom, hogy a Kingdom-ban, hogy fognak helyt állni és milyen meglepetéssel fognak készülni.

Az én versenyem a ONEUS és a The Boyz között zajlott volna, de valószínűleg nálam is a The Boyz kapná a kis koronát.

Így a hamarosan útjára induló Kingdom egyik versenyzője már meg is van, de hogy kikkel találkozhatunk még? Azt nem tudjuk, sem azt, hogy mikor is kezdődik ez a műsor. Lehetséges, hogy a Queendom-hoz hasonlóan októberre tervezik. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mely csapatokat válogatják be. Tudom, szinte lehetetlen, de egy BIGBANG-nek nagyon örülnék. Ti kit látnátok szívesen a műsorban?

Minden Road To Kingdom-mal kapcsolatos bejegyzést itt találtok: Road To Kingdom

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments