Főoldal Interjú Rólam Kapcsolat
2021. 02. 24.     Ninaa    kpop, review     0 komment

Már elég rég hoztam kpop review-et, de mai napon hatalmas késztetést éreztem, hogy erről a debütálásról (PIXY debüt) írnom kell. A PIXY egy új lánybanda az iparban, akik az ALLART Entertainment és a Happy Tribe Entertainment kiadónál vannak. Összesen hatan alkotják a csapatot (Ella, Lola, Satbyeol, Dia, Sua és Dajeong) és Ella az egyetlen, aki koreai és kínai származású (ha jól tudom). Igen, ezt meg kell említenem, mert mostanában szeretik vegyíteni a csapatokat más-más (például japán vagy kínai) származású tagokkal.

Tehát a mai napon debütáltak ezek a fiatal és gyönyörű lányok a WINGS című dalukkal, ami egyszerűen fantasztikus lett. Bár be kell valjam, hogy első hallgatásra úgy voltam vele, hogy ahh… nem olyan jó. Aztán másodszorra meg teljesen beleszerettem.

(PIXY debüt)

Mielőtt belemennék jobban a véleményezésbe, szeretnék pár szót ejteni az előzetes videókról. A Wings World View (WWV) lett a kedvencem mind közül, ami szerintem egy két perces mese. Csodaszép képi világgal rendelkezik, az is nagyon tetszik, hogy van egy narrátor, aki elmondja a PIXY-nek, vagyis a WINGS daluknak a törétnetét. Aztán a lányok tündérként vannak ábrázolva és az egész összhangban van, megadja a debüt számuknak az alapját.

Aztán a dal előzetesei is maradandóak voltak, ugyanis az első, az ennek a mesének az egyik részlete és a zenének a legeleje. Mindegyikhez van angol és amgyar felirat, ezáltal, ha érdekel a sztori, könnyen elérhetővé válik számodra is. Hogy mégis milyen mantrát hallunk a zene elején? A következő:

Ha nekem adod a fényes szárnyakat, mielőtt a vörös hold kinyitja a szemeit, akkor adok neked egy pár új és fényes szárnyat. Viszont, ha úgy döntesz, hogy mégsem adod át nekem a szárnyakat, akkor elátkozlak téged és a körülötted lévőket.

Érdekes ugye? Ezt üzeni a boszorkány rémálmain keresztül, annak a tündérnek, aki egy fénylő szárnyat talált. Nagyon jól ki lett találva és szerintem az év egyik legjobb debütálása lett. Nekem nagyon tetszik. A második előzetes egy sötétebb képi világgal rendelkező rövid részlet, az utolsó pedig a táncukhoz kapcsolódik.

Most már rá is térhetünk a klipre, a zenére és annak dalszövegére. Utóbbi természetesen a WWV folytatásáról szól, ami ugye az, hogy a lányok belépnek az ismeretlenbe, hogy a boszorkánynak odaadják a talált szárnyat, hogy végül megkapják a sajátjaikat. Az én tippem az, hogy ezzel a dalszöveggel az ő szárnyalásuk kezdetét indítják el, megtalálják önmagukat, a saját világukat és természetesen a rajongókat is elérjék ezáltal. Felemelkedjenek. Persze lehet csak túlgondolom, nem akarom annyira szétszedni, később úgyis megtudjuk, miért pont ez lett. A másik gondolatom, hogy a menny és a pokol között ingadoznak… na jólvan, tényleg lehet egy kissé túlgondolom.

A klip stroboszkópos jelenetei egy epilepsziásnak lehet sokkot okoz, de nekem baromira tetszett. A darkosabb világa, a lányok tánca, amiben felfedezhetünk pár utalást a szárnyra, az erdő sötétségére, a félelemre. Egyébként pedig csodás látványvilág tárul elénk még így is, hogy sötétebbre vették a figurát. Mostanában amúgy is ez a divat, hogy a badassabb énjüket mutatják a lányok. Nem mintha én nem ezt szeretném, mert dehogynem, szóval jöhetnek még ilyenek.

Továbbá az első fellépése a bandának szerintem elég erős lett, az intro fenomenálisan meg lett csinálva, hozták azt a hangulatot, amit a klip és a történet megkövetel. A lányok táncban nagyon jók, a hangi adottságaikat még nem tudhatjuk, hiszen az első fellépés általában playback-kel történik. Valamennyit kivehetünk belőle, de nem sokat, szóval remélem hamarosan hallhatjuk őket teljesen előben. A dalban a vokál, a rap és a mély hang, baromi jól komponál együtt, szóval úgy szerettem.

A PIXY debüt összegezve, nekem abszolút kedvencem lett. Mint fentebb írtam először nem éreztem magaménak, furcsa volt a dallamok váltakozása, aztán a második hallgatásra teljesen megváltozott ez a véleményem és csak annyit tudok mindenhez hozzáfűzni, hogy imádom! A zenét, a dalszöveget, az alapot, a TÁNCOT! Tehát mindent.

Kíváncsi vagyok, hogy mi a ti véleményetek ezzel a debüttel kapcsolatban. Írjátok meg kommentben, ha van kedvetek.

Puszi,
Ninaa

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments