REVIEW: Bleach [live action]

Újabb véleménnyel jöttem, mégpedig egy anime, a Bleach: live action megfilmesítéséről, amit már több, mint két éve láttam, de most újra megnéztem. Amikor a hír elért hazánkba és megtudtam, hogy a Bleachhez is készül egy élőszereplős film, alig vártam, hogy kijöjjön, ez a dátum 2018. július 20-a volt. Az előzetese alapján is igazán ígéretesnek tűnt, szóval mindenképpen meg akartam nézni. Hogy mi a véleményem az élőszereplős Bleachről? Olvass tovább és kiderül.

A LIVE ACTION ÉS AZ ANIME

A Bleach: Live action történetével semmi gondom nem volt, hiszen úgy ahogy stimmelt az anime és bizonyára a manga első három fejezetével. Szépen sorban haladtak, Rukia erejének átadásától egészen Ichigo megerősödéséig. A lidércek nagyon jól meg voltak csinálva. A harcok is izgalmasak és látványosak voltak, tetszett az is, ahogy a lelkek városába távoztak a szellemek, holtak. Azért volt némi kivetnivaló is, például a történetben, ami talán kissé túl gyors volt, még ehhez a durván 2 órás filmhez képest is. Persze ez nem meglepő, hiszen az anime 366 részes, a manga pedig.. nem is tudom. Szóval várható volt, hogy kissé összecsapott lesz. De be kell valljam, szerintem ügyesen megoldották. Tetszett, hogy felvázolták Ichigo családját, a rövid kis történetét, a Rukiával való találkozást és azt, ahogy Ichigo fejlődött. Imádtam azt a jelenetet, amikor Kuroshaki egy szellemet védett meg az emberektől, akik felrúgták a megemlékezős helyét. Nem tudom ez így mennyire értelmes, de aki látta az animét, az biztos emlékszik erre a jelenetre. A végét is szerettem, amikor Rukia megvédi Ichigot a bátyjától, és a befejezést is, de reménykedem egy folytatásban, mert szerintem megérdemelné.

Ami egy picit zavaró volt, azok a karakterek. Ezt pedig bővebben ki is fejtem.

KARAKTEREK:

Kezdjük is a főszereplőkkel: Ichigo nagyon jól el lett találva, Sôta Fukushi nagyon passzolt a karakterhez, örültem a narancssárgás hajnak és majdnem át tudta adni Ichigo stílusát. Rukia megformálója, Hana Sugisaki sajnos nagyon el lett rontva, egyáltalán nem hasonlít az animés karakterre, még a haja sem. A színésznő picit csúnyácska is, főleg az elálló fülei miatt, ami nem lett volna gond, ha Rukia is hasonlóképpen nézett volna ki, de nem. Sajnos nem.

A mellékszereplőkkel folytatjuk: Chad (Yû Koyanagi) egész jól illett az eredeti karakterhez, de sajnos Orichimét elrontották. Megtalálták azt, ami az animében is jellemezte, vagyis a színésznő át tudta adni a karaktert, de sajnos a kinézete egyáltalán nem volt hozzá hasonló. Ha már Ichigo színészének a haját átfestették, Erina Mano színésznőnél sem ártott volna változtatni, na és hol vannak a nagy mellek? Értem én, Japán egy konzervatív ország, de azért na.. Orichimének az is az egyik jellemzője. Ishida (Ryô Yoshizawa) is fura volt kissé, talán egy fehér egyenruhát adhattak volna neki, akkor sokkal jobban értékeltem volna. Kisuke Urahara megformálója, Seiichi Tanabe sem volt egy rossz választás, talán kicsit ducibb arca volt, mint az anime karakterének, de ettől függetlenül tényleg jól állt a színésznek Urahara stílusa.

Renji (Taichi Saotome) nem volt rossz, de az animében erősebbek voltak az arcvonásai és karakteresebb is volt, viszont ennek ellenére a színész jól játszotta szerepét. Akire még azt tudom mondani, hogy teli találat, az Kuchiki Byakuya volt, akit Miyavi alakított. A karakter, a jellem, a tulajdonságok, tényleg minden stimmelt. Ennek nagyon örültem, mert elég gyengének tartottam volna a filmet, ha őt is elrontják.

Hmm, és talán még Ichigo családja sem volt rossz. Bár Karin és Yuzu között nem tudtam nagy különbséget tenni, de aranyosak voltak a lányok. Az apját eltalálták és az anyukája is bájos volt, ahogy az animében.

ÖSSZESSÉGÉBEN:

Egy egész jól megfilmesített Bleach tárult elénk, amit öröm volt nézni még ha nem is kaptunk hozzá szinkront. Bízom benne, hogy a későbbiekben kapunk hozzá egy folytatást, hogy az egész animét lezavarják még vagy két folytatással és megtudjuk, hogyan alakul Ichigo filmbéli élete.

Az IMDb szerint a Bleach: Live action egy erős 6-os vagy 7-es átlaggal ér fel, ami szerintem se több.

Ha szeretnétek megnézni az élőszereplős filmet, akkor itt meg is tehetitek. Jó szórakozást hozzá.

ÉRDEKESSÉG:

Nemrég kiderült, hogy 2021-ben érkezik a Bleach folytatása. A manga alapján készült animéhez, összesen 366 rész készült, ami egészen 2012-ig tartott. A sorozat nem lett lezárva és a rajongók azóta is várják a folytatással kapcsolatos hírt. Egészen 2020 tavaszáig kellett tűkön ülnünk, de végre megkaptuk az információt, miszerint 2021-ben folytatják az animét ott, ahol abbamaradt. Ehhez pedig már kaptunk is egy rövid előzetest.

Véleményeket várok.
Puszi, Ninaa

About the Author

Subscribe
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments

You may also like these