Főoldal Interjú Rólam Kapcsolat
2020. 10. 03.     Ninaa    ajánló, sorozat, személyes     6 komment

Ki ne ismerné ezt a nagyszerű misztikus, vígjáték és drámasorozatot? A Született feleségek 2004 – ben kerültek a televíziók képernyőire (pont 16 éve) és azóta sem láttam jobb sorozatot. Azt hiszem nálam minden évben újranézősek a hölgyek. Viszont, ha van olyan ember a Földön, aki mégsem ismerné, akkor itt egy rövid leírás róla:

Széplakon vagyunk, a Lila Akác közben. Négy, átlagosnak nem mondható feleség éli itt mindennapjait. Susan (Teri Hatcher) a kicsit bénácska, elvált feleség, akit a férje a titkárnőjével csalt meg és egyedül neveli lányát, Juliet. A következő alanyunk Lynette (Felicity Huffman) a családanya, az örökös vezéregyéniség, férjjel és gyerekekkel, akikért a karrierjét is feladta.

Ha már a családanyáknál tartunk, következzen Bree (Marcia Cross), férjezett, hagyományőrző háziasszony, mintakép, két gyerekkel, akik nem igazán szívlelik őt. Utolsó sorban pedig bemutatnám a bombázó feleséget Gabyt (Eva Longoria), aki modell volt, de a férje, Carlos miatt feladta karrierjét és egy kertvárosba költöztek, hogy új, boldog életet élhessenek. Ő az egyedüli, aki azok közé a feleségek közé tartozik, akiket a férjük tart el, vásárlásmániás, de mindeközben magányos, hiszen a férje folyamatosan dolgozik.

Szóval róluk szól a sorozat, a titkaik, az életük, a fájdalmuk, a boldogságuk és pár haláleset. Na meg az elmaradhatatlan pókerparti egy kis pletykával megfűszerezve. Ez lenne a Született feleségek.

Az egész történetet pedig az első részben öngyilkossá vált feleség, Mary Alice Young (Brenda Strong) narrálta, aki időnként megjelent a visszaemlékezésekben vagy látomásokban, álmokban.

A négy nő mellé mindig csatlakozik egy 5. személy is, aki legyen a dögös Edie Britt (Nicollette Sheridan) esetleg a nagy vetélytárs, Katherine Mayfair (Dana Delany) vagy pedig a lányok nagy meglepetésére, Lynette barátnője, a gyönyörű színes bőrű Reneé Perry (Vanessa Williams).

És most térjünk rá arra, hogy:

Miért szeretem a Született Feleségek c. sorozatot?

Vagy arra, hogy miért nézem meg minden évben ezt a sorozatot? Leírom úgy, hogy ne legyen sok spoiler benne, de vigyázz, mert biztosan elejtek egy – kettőt!

Például Lynette miatt szeretem:
Aki megtanította, hogy ne legyünk erőszakosak, mert bármennyire is jót akarunk tenni vele, sajnos nem mindig azt a hatást keltjük. Ez a kapcsolatnak is árt és a barátságnak is. A sok gyerek lehet teher is, így csak annyit vállalj, amennyit tényleg szeretnél. Azonban ő az, aki talán a legjobb anya volt a négy feleség közül. Akármilyen probléma is adódott a gyerekeit sosem hanyagolta el. Gyönyörű és mégis hibás asszonyt kreáltak. Talán ő az egyetlen, akit sosem tudtam teljesen megkedvelni, de mindig “felnézek rá”, hiszen ő Lynette Scavo, a túlélő.

Vagy Bree miatt:
Az erős egyénisége, az, hogy mindenben próbálta a lehető legjobbat kihozni, azonban arra csak későn jött rá, hogy ez a családjának milyen kárt okoz. A túlzott szeretete és védelmezése, a műsége és az, hogy tisztaságmániás volt, na ezek nem tettek jót azoknak, akiknek a legjobbat akarta. A mintakép végül csalódást okozott azoknak, akiket a legjobban szeretett, de valahogy mindig rátalált a boldogság. Voltak mélypontok, de mindig felállt. Megtanította, hogy az ital nem lehet segítség semmire, maximum egy pár napig, amiért butaság bármit is kockára tenni. Megtanította, hogy sose adjuk fel. És azt is, hogy egy férfit a legjobban a gyomrán keresztül lehet boldoggá tenni. Viszont mindig legyünk titokzatosak, mert sajnos ha tudják mi okoz fájdalmat…. visszaélhetnek vele.

Aztán Susan miatt:
Aki megmutatta, hogy a tökéletlen feleség is lehet tökéletes. Ha nem tudsz főzni, nembaj. Ha a férjed megcsalt? Dobd ki és mutasd meg, hogy nélküle is boldog vagy, még ha belül össze is törtél. A gyerekedre mindig számíthatsz. Bár ő túlságosan is rátámaszkodott. A bénaság előny lehet, ha pasit kell szerezni. Van, hogy vicces és egyszerre lenyűgöző. A szerelem mindig megtalál, vagy rátalálsz. Bízz a barátaidban, de légy őszinte, hiszen az őszinteség sosem hátrány. Ha megtaláltad a boldogságot, a szerelmet, sose engedd el. Akármilyen furcsa, de ő az én kedvencem, megláttam magam benne!

Végül pedig Gaby miatt:
Aki egy eléggé szeszélyes nő, és a külsejével van / volt mindig elfoglalva, de neki volt a legnagyobb szüksége a szeretetre. Talán a legstabilabb házastársi kapcsolatot tudhat magáénak. Akármi történt, mindig kibékültek, a veszekedések ellenére szerették egymást és kitartóak voltak. A hullámvölgyeket kisebb – nagyobb szakításokkal, de mindig átvészelték és együtt maradtak. Sosem gondoltam volna, ami a 6. évadban történt. Azonban azt sem hittem volna, hogy olyan áron, amilyen.. Rengeteget szenvedtek és én nem is tudom mit tennék, ha velem is ilyesmi megtörténne. Úgy gondolom, ők a legjobb páros Carlossal. A kedvenc párosom voltak.

Ha már megemlítettem Carlost..

Ne felejtsük el a pasikat sem..

A pasikat egytől egyig eltalálták. Szexik voltak, karakterükhöz hűek voltak és passzoltak is hozzájuk. Egyedül Orson az, akit sosem tudtam megkedvelni. Lynette szinte csak Tommal randizott, bár volt egy kis “majdnem kilengése”. Susannak három párja volt, Miket imádtam a legjobban ♥ Gaby pedig.. na őt hagyjuk. Carlos a favorite, de a szeretője egy isten volt. A másik férje pedig.. ahh, ő is tetszett. Gaby jó pasikat fogott ki, az egyszer biztos.

Egyébként rengeteg mellékszereplőt kaptunk, akik közül Ediet és Reneét kedveltem meg a legjobban, a nagyszájú és dögös kilétük miatt. Kathrine pedig.. hmm a gonosz kis szörnyeteg, nagyon jó karakter volt, de sosem lett volna a kedvencem! A sorozat nézésekor rengetegszer bőgtem el magam, szégyen – nem szégyen. Halálesetekkor, vagy szakítások miatt. Lehet mostanában túl érzékeny vagyok az ilyenekre, de ez van. A 8. évad volt a legkritikusabb. Az elég eseménydús és bőgős volt.

Mivel már kismilliószor láttam, így bátran állíthatom, hogy a történet megunhatatlan és ha azt mondaná nekem valaki, hogy nézzem meg újra, megtenném! Egyértelmű, imádom, a kedvenc sorozatom!

https://i0.wp.com/25.media.tumblr.com/tumblr_m7qlzjOkjV1qhbyy2o1_500.gif

 Szóval Ti is nézzétek nyugodtan! Ha pedig már láttátok, írjatok nekem véleményt, nagyon kíváncsi vagyok, hogy velem tartotok – e ebben a nagy Született Feleségek szeretetben, vagy titeket nem fogott meg annyira?

Legutóbb a Gossip Girl-ről írtam le a véleményem, ott is szívesen olvasom a hozzászólásaitokat. A Pletykafészek vagy a Született Feleségeket szeretitek jobban?

Puszi,
Ninaa

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

6 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
S.A. Locryn

Érdekes volt a bejegyzésed, bár én soha egyetlen részt sem láttam a sorozatból. 😀 Ha jól emlékszem, pont úgy ment itthon, hogy én akkor pont kollégiumban laktam, ott pedig nem volt tévé. Azóta viszont nem éreztem a késztetést, hogy megnézzem. Viszont szinte minden barátném nézte, és el is mesélték, hogy aktuálisan hol tart, szóval úgy szegről végről ismerem a soroazatot. 😅
Amit én nagyon szerettem, és amennyire tudtam követtem is, az a Szex és New York volt. Ha esetleg arról írnál – ha nézted –
, azt is biztos elolvasnám. 🤩

Bernie

Be kell vallanom, én sem láttam egyetlen részt sem ebből a sorozatból. Nem is nagyon szeretem a sorozatokat, inkább csak az önálló filmeket.

Andrea

Szia! Bár nem tartozik a kedvenceim közé, de Februári karantén alatt rendszeres követője voltam az eseményeknek. Bár hozzátenném fogalmam sincs melyik évad volt, de annyit tudok, hogy Susan férje akkor halt meg. Én az első évadot néztem végig, és egyszerűen odáig voltam Gaby kertészfiújáért, aki annyira kis cuki volt. <3 :).