Főoldal Interjú Rólam Kapcsolat
2022. 04. 06.     Ninaa    ajánló, kpop, topten, zene     0 komment

Igen, ismét egy kpop bejegyzés, egy ez itt a kpop zeneajánló posztsorozat első része. Tavaly nagyon sok ilyen témám volt, ugyanis szerettem volna megörökíteni a kedvenceimet minden hónapra. Aztán rájöttem, hogy elég nehéz egy “topten” kedvencek listát összehozni, amikor legalább egy hónapban 60 új dal jön ki. Szóval egy ideig abbahagytam, ahogyan a havi kedvencek bejegyzésem is (szeretném  visszahozni!).

Most viszont megvan a megoldás és ebben a posztban bemutatnám nektek a január, február és a márciusi kpop zeneajánló listámat. Ez egy youtube lejátszási lista lesz, valamint pár megjegyzést is írnék hozzá.

Januári lejátszási lista

Január elején máris a legnagyobb kedvencemmel indult az év, Jay Park kidobott egy zenét, amiben igazából köszöntetet mond az AOMG-ban és a H1GHT Music-ban töltött cégvezetői időszakáért. Ugyanis lemondott róluk, átadta másnak, hogy újabb kihívások elé állítsa magát. Aztán a következőben találkozhattok a Nature és Whee In visszatérésével, a Kep1er debütálásával, valamint az M.M.D. – az az Mamadoll (ha jól tudom) együttműködésével. Utóbbi hat édesanya visszatérése egy zene erejéig a kpop iparba és wow! Tudnak, még mindig. Illetve még további zenét találhattok, ugyanis 20 kedvenc lett elmentve, amit még ajánlok az Hyolyn – Layin’ Low dala. A csaj elképesztő és van egy Natti Natasha közreműködés is :3

Februári lejátszási lista

A februári hónap egy YG debütálással kezdődött, ugyanis a legfiatalabbak a TREASURE egy igazi BOP zenével és albummal állt elő. Imádom az egészet, ahogy van (az iKON feldolgozta T_T)! Mellette a STAY C bandától hallgattam rongyosra a Run2U-t, ajánlom mindenkinel, illetve az APINK dalát is. Ha pedig egy kis különlegességre vágytok, akkor a rockosabb Rolling Quartz csapatot ajánlom. A BTOB ismét egy lenyűgözően gyönyörű balladával lepte meg rajongóit, szerelem a dal. Lett még egy újonc banda az NMIXX, ami első hallásra nagyon furcsa, de szó nélkül a füledbe mászik a debütszámuk. Először utáltam, aztán mégis megkedveltem >_< 18 szám van a lejátszási listában, kutassatok finomságokat.

Márciusi lejátszási lista

Végezetül pedig a márciusi lejátszási listám. Először is a WINNER oszlopos tagja debütált egy balladával, ami annyira csodálatosra sikeredett. Azonnal szerelem volt első hallásra, ahogy Park Bom Flower című száma is.  Nincs kedvencek lejátszási lista Jay Park nélkül, a GANADARA ismét egy remekmű lett. Visszatért a (G)-IDLE mostanra csak 5 tagú bandaként, de ez a comeback is erős lett, ahogy a Purple Kiss csoporté is. A Stray Kids srácokat szerintem a legtöbb emberenek már be sem kell mutatni, haladnak a BTS sikerszéria felé. Solar, Jackson Wang és a Cherry Bullett zenék pedig abszolút megnyertek már az első 5 másodpercben. Ajánlom még DOK2 számát, ami teljesen én vagyok. Imádom ezt a műfajt, ahogy a XG dalt is, ugyanis király lett minden szempontból, valamint a MAJORS nevű nagyon alulértékelt banda számai is remekeltek.

A márciusi listából lehetett volna egy topten posztot összehozni, de így jobban esett felsorolni a kedvenceket. Hallgassatok bele pls, adjatok esélyt a kpopnak. Esetleg találtál egy számodra is tetszetős zenét a listáimból?

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments