Főoldal Interjú Rólam Kapcsolat
2021. 05. 25.     Ninaa    KINGDOM, kpop     0 komment

Lezajlott a KINGDOM harmadik fordulójának az első fele, amiben a rap, a dance és a vokál csapatok kaptak figyelmet. Korábban már részleteztem, hogy ez miről is szól pontosan, így ezt most kihagynám. Szóval itt vagyok a hetedik és a nyolcadik epizódokkal és olvashatjátok is a véleményemet róla.

Ennek a fordulónak a témája a NO LIMIT, továbbá csapatokra lettek bontva (rap, vokál, tánc). Először pedig a RAP csapatokról szeretném a véleményem kifejteni. 

RAP ELŐADÁSOK

Az ATEEZ x Stray Kids x BTOB, azaz MayFly hatalmasat robbantottak a színpadon, eléggé rap volt ahhoz, hogy győztesként is kerüljenek ki ebben a fordulóban. Imádtam az egészet és kicsit még szégyellem is magam, hiszen az ellenfelükben ott volt Bobby, az iKON-ból, aki számomra a minden is. Viszont ez a három banda összeállította az embereit és ahogy összehozták öten ezt a zenét, az brutál király lett. Az elejétől a végéig odaáig és vissza is voltam értük. Nem volt egy rossz pillanata sem, amit untam volna vagy, ami szerintem egyáltalán nem illett volna a rap vonalhoz. Amúgy is imádom ezt a műfajt és elég erős volt, tehát megérdemlik a győzelmet.

Viszont! Itt van a másik három bandából összeállt három rapper, az It’s One akik közt Bobby (ott középen) a kedvencem. Az egész Full DaSH-t (Fuck Dat SHit) ő írta, hozta létre, szóval az ő érdeme az egész (persze még páran azért ott voltak mellette). Továbbá kiderült, hogy nem akarta, hogy a The Boyz és az SF9 rapperei a háttérbe szoruljanak mellette. Nem azért, mert oly nagyképű lenne, de tudjuk jól, hogy neki már van egy rajongói tábora és megnyert már egy rap showt, ezért a srácokat helyezte előtérbe. Kevés szövege maradt és arra törekedett, hogy a többiek ragyoghassanak a színpadon és, hogy baromi jól érezzék magukat. Csak legyenek önmaguk. Szerintem ez nagyon szép volt tőle, még akkor is, ha nem ők nyertek. Egyébként imádtam ennek az előadásnak is minden pillanatát. Ez is a rap műfajba tartozik, erős volt a Full DaSH minden perce, szerintem itt nincs jó választás, hogy melyik csapat nyerjen.

Döntetlen! Nem szeretnék választani köztük. A szakértők szerint pedig a MayFly győzött.

TÁNC PERFORMANCE

A másik egység témája a tánc volt, ami szintén baromi nehéz döntés volt számomra, mutatom is miért. Kezdjük ismét az ATEEZ x Stray Kids és BTOB csapatával, akik az Exo-Wolf-jára készítették el koreográfiájukat. A zenét nagyon szeretem, a koreográfia is nagyon passzolt hozzá, volt egy “wow” pillanat, ami teljesen feldobta az egészet. Az ATEEZ táncosait egyszerűen imádom, mostanában úgy érzem, hogy azokat a mozdulatokat, azt az átélést, ahogy ők táncolnak kevesen tudják megcsinálni. Imádtam a farkasos jelenetet, ahogy a BTOB tagja belépett velük, plusz az az ugrás a combra (WOW hatás), biztos sokszor bakiztak, amikor tanulták a koreot. Bár tetszett, de nem volt az az igazi “OMG, ez mocsokjó” érzésem tőle.

Aztán jött a THE BOYZ, iKON és SF9 (It’s One) csapat egy tradícionláis, drámai, eszméletlen előadása, ami tökéletesen hozta a WOW és az OMG hatásokat. Imádtam az elejétől a végéig, szerintem ezt most nagyon jól összerakták a srácok. Az elején, ahogy behozták őket a trónon ülve, a királyságot szimbolizálva, fantasztikus volt. A kinézetükról csak annyit, hogy totál gyönyörűségesek voltak. Megvolt ebben az előadásban minden, ami csak kellhet, engem teljesen lenyűgöztek. Ámultam és bámultam és kerestem az állam a földön, hátha visszatér az eredeti helyére. Szóval igen, ez az, amit a MayFly performanceban nem találtam. Itt meg volt a “WOW ez mocsokjó” érzés, amit fentebb írtam. A díszletek, a háttér, a tánc, a kinézetük, a szexiség, az erőteljes és lágy mozudaltok… fantasztikus volt az egész.

Nálam abszolút ők nyertek (It’s One), de természetesen a “szakértők” szerint a másik csapat volt a nyerő.

VOKÁL ELŐADÁSOK

Végül pedig a vokál egység lépett a színpadra ezen a héten. Először az It’s One, azaz az iKON, SF9 és a The Boyz vokalistái kaptak főszerepet és Taeyon: Spark című dalát adták elő. Szerintem a srácok nagyon jól énekeltek, June hangja szokás szerint hidegrázós volt, Jay is tökéletes volt és az SF9, valamint a The Boyz vokalistái is gyönyörűen hozták a színvonalat. A végén a magas hangok sajnos nem úgy jöttek ki, ahogy kellett volna, ezért nagyon szomorú volt az Inseong (SF9 tagja). Ennek ellenére szerintem egy csodás előadás volt az övék is.

Sajnálom, hogy ennyire összetörnek a verseny alatt az idolok. Nagyon sok a szomorú tekintettel találkozhatunk, a boldogság pedig mellette olykor eltörpül. Hiába a kiesés nélküli versengés, azért mégis az utolsó helyen állni, vagy egyszer sem nyerni nem a legjobb érzés. Viszont erősnek kell lenniük és továbblépniük. Ők mindannyian nyertesek, ezt pedig a rajongóknak meg is kell mutatniuk nekik és folyamatosan támogatnunk kell őket.

A MayFly srácok pedig IU dalát a Love poem-et coverelték és egy nagyon gyönyörű előadást hoztak. BTOB tagjának eszméletlen hangja van, nem is volt kétségem afelől, hogy nem ők fogják megnyerni ezt a fordulót. Azonban a Stray Kids és az ATEEZ vokalistái is gyönyörűen hozták a formájukat, amit már eddig is tudtunk. Egyszerűen tökéleteset alkottak. Erre nincsenek szavak, mert csak magam ismételném a gyönyörű, a tökéletes, a megható és a fenomenális szavakka. Abszolút győztesei voltak ennek a körnek, mégha a másik csapatért fáj is a szívem.

Szóval igen, az ATEEZ x Stray Kids x BTOB, azaz a MayFly volt a nyertese ennek az egységnek is, így taroltak a srácok.

A jövő héten érkezik a csapatok NO LIMIT kategóriába tartozó feldolgozásaik, az iKON és a Stray Kids már ebben a részben előadta, de csak hétvégén fogom hozni róla a véléményem.

Szívesen olvasnám a ti gondolataitokat is a KINGDOM harmadik fordulójának első felvonásáról. Kik a kedvencek és azzal kapcsolatban is, hogy ti minden egység győzelmével egyetértettetek?

Puszi,
Ninaa

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments