Főoldal Interjú Rólam Kapcsolat
2021. 05. 12.     Ninaa    KINGDOM, kpop     0 komment

Ismét eljött egy review témájú bejegyzés, ami a KINGDOM: Legendary War koreai verseny a kpop férfi bandák körében. Az előző részről korábban írtam, most ismét itt vagyok a negyedik és az ötödik epizódokkal, ugyanis ketté szedték ezt a fordulót is és ezért muszáj voltam így hozni a véleményemet az előadásokról. Bár még múlt héten volt egy hatodik rész is, ami a srácok sporttudását vette célba. Vicces egy másfél óra volt ^^”

A KINGDOM-ban hat csapat méri össze tudásukat, az ATEEZ, Stray Kids, SF9, BTOB, iKON és a Road to Kingdom győztesei, a THE BOYZ. Mindegyik banda hatalmas tehetségekkel van megáldva és annál nagyobb rajongó táborral. A verseny szabályai kissé megváltoztak, ugyanis kiesője nem lesz, csak győztese. Továbbá az egyes előadások pontszámait önértékelésre (25%), szakértőkre (25%), globális közönségre (40%) és videómegtekintésekre/streamingre (10%) bontják és így megkapjuk a végső pontszámokat.

Na de lássuk a második fordulóról a véleményem.

A második fordulós feladatuk a RE-BORN volt, ami az újjászületést jelentette. A bandák egymás dalait adták elő a saját stílusukban.

SF9

Az SF9 nyitotta ezt a részt és a The Boyz bandának a The Stealer című dalát adták elő a saját stílusukban. Azt kell mondjam, hogy lehetett volna jobb is. Egy igazi kis akciódús előadást láthattunk tőlük, remek rap és vokál részletekkel, ami szexi volt és őrült is egyben. Viszont nekem hiányzott a karizma, az erőteljesség, még akkor is, ha a felsőtestüket folyton láthattuk. A fegyverek mutatása, de a kés kitakarása elég béna húzás volt, csak néztem, hogy miért tették így a készítők. Értetlenül álltam felette, de ez nem a banda hibája. A tánc az nagyon tetszett és az egész előadás vége lett az abszolút kedvencem, amikor beindultak az események.

The Boyz

The Red Wedding címet adták az előadásuknak, amiben az SF9 csapatnak az O Sole Mio dalát dolgozták fel. Az elején máris egy tangóval (?) kezdtek egy kalitkába zárva, ami ismét művészi lett. A The Boyztól mást nem is várnék. Az eredetit itt sem sikerült felülmúlni, de szerintem még nem is közelítették meg. Azonban nagyon tetszett a performance és az is, ahogy az egész össze lett rakva és annyira gyönyörű volt és drámai. A végén a nyilas rész pedig a csúcspontja volt az előadásnak. Ezek a srácok egyébként mindig meg tudnak lepni azzal, hogy miket ki nem találnak. Azt még el szeretném árulni, hogy az SF9 – O Sole Mio dala hatalmas kedvencem, szóval igen, nagy elvárásaim voltak.

iKON

Szerintem már mindenki tudja, hogy az iKON számomra az abszolút favorite. Amikor elkezdődött az előadásuk én csak csillogó szemekkel bámultam a monitorra. Chanwoo annyira édesen kezdett, aztán ahogy elkezdtek mozogni az elemek és később megtudtam, hogy az Eredet című filmből merítettek ötletet… végem volt. Amúgy is imádtam azt, ahogy összerakták az ATEEZ – Inceptionját, de a háttérsztorijával teljesen meggyőztek. Ráadásul a “Dorara Paengi” beleírta magát a KINGDOM történelmébe. Bobby ismét hozta a formáját, ő az, aki nem a tervek szerint végzi a feladatát, mindig dob valamit, amivel a csapattársait is felspannolja. June hangja pedig eszméletlen. DK táncáról ne is beszéljük. A vörös zóna is eszméletlen lett és utána a szokásos iKON féle felpörgés a végén.. hallhattunk egy kis BANG BANG BANG-et a BIGBANG-től, ezzel is teljesen elrabolták a szívem, meg azt hiszem, mintha valami BLACKPINK-es dolog is feltűnt volna. Javítsatok ki, ha tévedek. Szóval.. minden IS tetszett. Aztán.. rákaptam az eredeti dalra is, nehogy azt higgyétek, hogy csak az iKON. Az ATEEZ is brutál nagy kedvencem. Köszönjük nekik ezt a remek zenét.

ATEEZ

Ha már szóba került az ATEEZ.. ők nyitották meg az ötödik részt az iKON Rhytym Ta dalával, ami nem oly meglepő, hiszen imádják a YG csapatot. A saját verziójuknak a The Awakening of Summer címet adták és egy brutál old-school alkotás lett az egészből. Úgy vettem észre, hogy ők a The Purge filmből merítettek ihletet. Mocsok jó volt a lázadás, a lövöldözés, az őrültködés. A srácok az egészet nagyon jól megoldották. Imádom a hangjukat, a rap és a vokál eszméletlen lett, a spanyol alapot hallgatva kicsit Cypress Hill hangulatom is volt. Szóval ja, nagyon tetszett.  A srácokban ismét nem tudtam csalódni. Menő lett, laza, partyhangulatú, ahogy az iKON is csinálná és igazi kis ATEEZ stílusban tették mindezt.

BTOB

Aztán jött a BTOB és az eddigi nézőpontomat teljesen megváltoztatták. Az előző adásokban a vokáljukra összpontosítottak, aztán jött a Stray Kids csere, a Back Door dalt adták elő és kibaszott jó lett. Én nem tudtam, hogy ők ilyet is tudnak, levettek azonnal a lábamról. Az elejétől a végéig, akárcsak az iKON-nál teljes mértékben megöltek. Csak néztem, hallgattam, kerestem az állam. A srácokból ezt egyáltalán nem néztem volna ki, aztán a végén, ahogy letépi magáról a felsőt. OMG. Most komolyan… ^^” Én nem is tudom mit írhatnék vagy mondhatnék. 10/10! Nem hittem volna, hogy az egyik kedvenc SKZ zenémet így át fogják alakítani és még mindig imádni fogom, de.. igen. Mindkét verzióért odáig vagyok!

Stray Kids

Végül pedig a Stray Kids zárta az ötödik részt és egyben a második fordulót, amiben a BTOB – I’ll Be Your Man című dalát készítették el a saját stílusukban. Nem gondoltam volna, hogy a Stray Kids ilyenre képes. Ők és a BTOB tagjai nagyon megleptek. Ez az egész átdolgozás annyira jól sikerült, annyira tetszett szinte minden mozdulata ennek az előadásnak is, hogy nagyon nehezen sikerült létrehoznom a rangsorom. Azok a vokálok, azok a raprészek, a tánc.. minden. Felix hangja még mindig eszméletlen. Mi az a mély hang kéremszépen?! Elvileg valamit elrontott az egyik tag, de én nem vettem észre semmit. Nagyon ügyesek voltak, az egész úgy ahogy elkészült egy csoda volt, az elejétől a végéig.

Aztán jött a képzeletbeli rangsorom, hogy melyik banda miért tetszett és mennyire fogott meg, és a végén ez a rangsor alakult ki:

1. iKON
2. Stray Kids
3. BTOB
4. ATEEZ
5. THE BOYZ & SF9
6. MNET :’D

A KINGDOM jelenlegi rangsora külön van szedve szakértő, csapatok, videómegtekintés és Who’s Fan szavazás alapján, így a rendes rangsort nem tudom.

A harmadik forduló

A hatodik részben a srácok kicsit kikapcsolhattak, mert a játékra összpontosított ez az epizód. Mindenki felvette a sportosabb öltözetét és egy focipályára mentek, ahol különböző feladatokat kellett teljesíteniük. Annyit röhögtem ezen a részen. :’D Nem volt túl érdekfeszítő, ezért sem írtam róla.

A következő, azaz a harmadik forduló témája a NO LIMIT lesz, ahol két rész lesz. Az első, amiben két csapatra bontódnak: (TEAM A) The Boyz, iKON, SF9 és (TEAM B) ATEEZ, BTOB, Stray Kids és három féle előadásra fókuszálnak: Vokál, Rap és Tánc. Egymással fognak versenyezni, tehát a rap a rap ellen, a vokál a vokál ellen és a tánc a tánc ellen. Mindegyik 5000 pontot ér. Értitek ugye? A TEAM A vokális egysége egy Taeyeon (Girls’ Generation) dalt, a Spark című zenét fogja előadni, míg TEAM B vokális egysége feldolgozza IU – Love Poem számát, a táncosok pedig az EXO Wolf számára fognak koreográfiát készíteni.

A második felvonásban mindenki visszatér a saját csapatába és korlátok nélkül adhatnak elő bármit. Pletykák már vannak, de csak két nap múlva derül ki, hogy mégis mire számíthatunk (vagy jövő héten, attól függ meddig fog tartani az első része a harmadik fordulónak).

Én már nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit fognak alkotni a srácok.  Az előzetesből ismét arra számítok, hogy eszméletlen király lesz mindenki.

Szívesen olvasnám a ti véleményeteket is a KINGDOM második fordulójáról. Kik a kedvencek? Ti milyen rangsort állítottatok fel képzeletben?

Puszi,
Ninaa

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments