Főoldal Interjú Rólam Kapcsolat
2021. 04. 19.     Ninaa    KINGDOM, kpop     2 komment

Ismét eljött egy review témájú bejegyzés, ami a KINGDOM: Legendary War koreai verseny a kpop férfi bandák körében. Az első részről korábban írtam, most ismét itt vagyok a második és a harmadik epizódokkal, ugyanis ketté szedték az első fordulót és ezért muszáj voltam így hozni a véleményemet az előadásokról.

A KINGDOM-ban hat csapat méri össze tudásukat, az ATEEZ, Stray Kids, SF9, BTOB, iKON és a Road to Kingdom győztesei, a THE BOYZ. Mindegyik banda hatalmas tehetségekkel van megáldva és annál nagyobb rajongó táborral. A verseny szabályai kissé megváltoztak, ugyanis kiesője nem lesz, csak győztese. Továbbá az egyes előadások pontszámait önértékelésre (25%), szakértőkre (25%), globális közönségre (40%) és videómegtekintésekre/streamingre (10%) bontják és így megkapjuk a végső pontszámokat.

Két hete először megmutatták nekünk az első, azaz a 100 másodperces performance eredményeit, aztán három banda lépett színpadra.

BTOB

A banda vokálja kegyetlen, nagyon örülök, hogy a KINGDOM által megismerhetem őket, mert eddig nem igazán figyeltem rájuk. Azonban tudnak-e majd újat mutatni és nem mindig csak ezt a stílusukat hozzák. Ezzel valószínűleg a középmezőnybe fognak maradni. Gyönyörű volt a vokál, mint említettem, a díszlet láttán is csak ámultam, meg bámultam, de mégis úgy éreztem, hogy valami hiányzik.

THE BOYZ

Király volt. Mindig olyat hoznak, amitől leesik az állunk, mármint a látványvilágban mindenképpen a legjobbak közt vannak. Azonban felmerül bennem a kérdés náluk is: tudnak-e például egy letisztultabb, egyszerűbb és mégis ütős előadást nyújtani? Persze, még nagyon az elején vagyunk, viszont az RTK-ban ezeket nem pont így, de az államat keresem a földön típusban láthattuk. Akkor is elképesztő előadásokat nyújtottak, ahogy most is, de szeretném egy lágyabb oldalukat is látni. Visszanézve ezt a performancet, nem ragadt meg bennem sok pillanata, amiatt pedig az én rangsoromban például hátrébb kerültek.

iKON

Nem akarok elfogult lenni, de Love Scenario és a Killing me is a legnagyobb kedvenc kpop dalaim közé tartozik, szóval.. lehet az leszek. Először is, röviden és tömören: imádtam. Abszolút emlékezetes maradt. Bobby része az elején, DK tánca és a Killing me-be átívelés. Tökéletes volt. A jazzesebb dallamok, aztán a kicsi dubstep beleépítése.. emlékezetes marad örökre. DE! Néha úgy érzem, hogy kicsit öregek már ehhez. Mintha kicsit unnák a versenyzést, amit meg is értek, hiszen nem ez az első nekik. Viszont nagyon remélem, hogy felébrednek. Sajnáltam, hogy olyan hirtelen vége volt a mixnek, egy-két részből lehetet volna több is, hogy még ütősebb legyen. Bár mindegy, mert első hallásra is újongtam mint egy hülyegyerek, deeee… többet is tudnak.

Mivel először csak ennek a három bandának az előadása lett bemutatva, így az MNET kirakta a full videójukat, hogy a rajongók streamelhessék, de a többi banda fanjai kiakadtak. Ami érthető is, mert nem fair senkivel szemben, nem csak a maradék bandával, de azokkal sem, akik most mutatták be a produkcióikat. Viszont ki tudja, hogy most hogyan számolják a videók nézettségeit. Lehet csak az első három napot veszik figyelembe, hogy addig hogyan teljesített a full verzió és ezt adják hozzá a pontokhoz. Kíváncsi vagyok.

Aztán a múlt héten a maradék három banda mutatta be, hogy mit talált ki erre a fordulóra. Nézzük!

ATEEZ

Tudtam én, hogy ezek a srácok nagyon jók, de hogy ennyire?! Ez az előadás felért egy fináléval. Elképesztő koreográfia, fantasztikus látványvilág, brutál erős ének és rap részletek és szerintem erre nincsenek szavak. Minden pillanatát imádtam és ennek a fordulónak az abszolút győztesei és számomra is a legjobbak voltak. A Wonderland amúgy is hatalmas kedvencem, de így még jobban tetszett. Ez a kalózos sztori nagyon illett az egészhez, a kraken meg… basszus milyen jó ötlet volt behozni. Bár nem tudom mi igaz ebből az “egyes bandák tudták, hogy többet költhetnek az előadásaikra, mint a többiek” pletykából, de úgy érzem, az ATEEZ a kraken nélkül is hatalmasat alkotott volna. ATEEZ egy csoda a fiúbandák közt!

Stray Kids

Nem tudom mit mondhatnék. A látványvilága nagyon jó volt, tetszett minden pontja és mozdulata. Viszont a dalválasztás szerintem erős volt, ez a dal eleve egy pörgős szám és szerintem nem volt túl jó ötlet ennyire belenyúlni. Az eleje még tetszett is, a darkos hangulat, aztán bejött valami számomra összevisszaság eskü néha technot éreztem ^^” Azt hittem, hogy imádni fogom, mert egyébként én is imádom a srácokat. Viszont ez, sajnálom, de nekem nem igazán jött be.

SF9

Egy pillanatra sem tudtam levenni róluk a tekintetem. Az első előadásuk olyan lighti volt, viszont most úgy éreztem mindent beleadtak, amit tudnak. Bár még mindig volt egyfajta erőteljesség, ami hiányzott, de a mix, a tánc, a történet egyben volt és nagyon szerettem a fiúk munkáját.

Rangsorom:
1. ATEEZ
2. iKON
3. BTOB
4. SF9
5. THE BOYZ
6. Stray Kids

A jelenlegi KINGDOM rangsor:

1. ATEEZ
2. Stray Kids
3. THE BOYZ
4. BTOB
5. iKON
6. SF9

Bár még ez nem a végleges rangsor, ez az önértékelés és a szakértői véleményével megegyező rangsor, de még hátra vagyunk mi, fanok. Remélem, hogy az iKON kicsit előrébb jutott ezáltal, hiszen a hétvégén vége volt a szavazatoknak és valószínűleg a videók streamjének is. Az én rangsorom viszont nem változik, nehéz döntés, mert tényleg mindegyikőjüket szeretem és mindegyik banda hatalmas tehetség és elképesztő dolgokkal állnak elénk. A szívemre és első benyomásra hallgatva, nem teljes elfogultsággal, de a fenti rangsor a véleményem.

A következő forduló témája a RE-BORN lesz, ami az újjászületést jelenti (ha jól tudom). Egymás dalait fogják feldolgozni és az előzetesből már kiderül, hogy őrület lesz ismét! Ismét full izgatott vagyok, hogy mit hoznak nekünk a srácok. Hajrá mindenki! Győzzön a legjobb!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

2 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mayaka

Szia. Fogod folytatni a Kingdomot? Érdekel a véleményed róla 🙂