Főoldal Interjú Rólam Kapcsolat
2021. 04. 03.     Ninaa    KINGDOM, kpop     0 komment

Április elsejével útjára indult a KINGDOM: Legendary War című verseny a kpop férfi bandák körében. Már hasonló bejegyzéseim voltak, ugyanis a Road to Kingdom, azaz az Út a Királyságba még tavaly műsoron volt és végig követtem és próbáltam mindig elhozni róla a véleményem. Ezzel a műsorral sem lesz másképp.

A KINGDOM-ban hat csapat méri össze tudásukat, az ATEEZ, Stray Kids, SF9, BTOB, iKON és a Road to Kingdom győztesei, a THE BOYZ. Mindegyik banda hatalmas tehetségekkel van megáldva és annál nagyobb rajongó táborral. A verseny szabályai kissé megváltoztak, ugyanis kiesője nem lesz, csak győztese. Továbbá az egyes előadások pontszámait önértékelésre (25%), szakértőkre (25%), globális közönségre (40%) és videómegtekintésekre/streamingre (10%) bontják és így megkapjuk a végső pontszámokat.

Az, hogy a globális rajongók szavazatai érnek a legtöbbet egy újabb “fanháborút” fog eredményezni, de reménykedek abban, hogy nem lesz igazam. Persze, én is a kedvenceimnek, azaz az iKON-nak drukkolok, de ha nem ők a legjobbak, nem fogom a többit sározni vagy ilyesmi. Persze, tuti, hogy elfogult leszek, de próbálkozom… ^^”

Az első adásban, csak úgy, mint elődjeikben egy 100 másodperces fellépést kellett előadniuk. Hogy mi a véleményem róluk?

ATEEZ

A rövid Wave remix változata eszméletlen lett, talán újabb oldalát is láthattuk ezzel a srácoknak, de bemutatva mindazt, amit eddig is tudtunk róluk. Jonho hatalmas hangi adottsága, San táncmozdulatai és a srácok összehangoltsága. Bár én a Wave eredeti verzióját sokkal jobban szeretem, de egyszer-kétszer meghallgatnám ezt is.

BTOB

A srácokat nem sokszor hallgattam, sőt.. de szerintem nagyon erős kezdés volt ez tőlük. Gyönyörű és erőteljes vokál, mini raprésszel megspékelve, egyszerű és tökéletes volt az egész. Nagyon egybe volt és nagyon örülök, hogy nem egy modern, dubstep stílussal érkeztek.

SF9

Először is a látványvilágot, amit kialakítottak azt szeretném kiemelni, mert nagyon jól nézett ki minden pontja. Örültem, hogy nem teljesen alakították át a Good Guy című dalukat, volt benne valami plusz, de nem lett túltolva. Jók voltak ők is, kezdésként le a kalappal.

Stray Kids

A Stray Kids teljes mértékben a látványra és a táncra ment rá szerintem és OMG mekkorát alakítottak. A próbákon láthattuk, hogy mekkorát koccant két tag, az azért nem lehetett kellemes, de végül, az előadásuk során minden remekül sikerült. Mindenkinek leesett az álla szinte minden nagyobb mozdulatnál. Tudjuk, hogy a tánc terén brutál erősek, de ugyanúgy a hangi adottságaik is ott vannak, bár azt most annyira nem mutatták meg, de ettől függetlün is azt kell mondjam, hogy az egyik kedvenc performancem lett.

THE BOYZ

A THE BOYZ nyerte a Road to Kingdom versenyét és így kerülhettek be a “nagyok” közé, a KINGDOM-ba. Tehát mindenki tudja, hogy mennyire jó ez a fiúbanda. Teljesen lenyűgöztek most is és a The Stealer epic verzióját mutatták be a színpadon, ami nekem sokkal, de sokkal jobban tetszett. Elképesztőek voltak, nem lehet mást mondani rájuk. A balett rész, az alattuk lévő látvány, a végső mozdulat. Csak.. leesett az állam. Még mindig brutál ügyesek.

iKON

Végül pedig az egyik BIAS bandám. BOBBY mosolya mindent vitt, a srácok lazasága szintén, az, ahogy a többiek figyelték őket és együtt énekeltek velük és buliztak, szerintem erre nincsenek szavak. Látszik rajtuk, hogy az iKON-ra felnéznek és ismerik, kedvelik őket. Egyszerűen csak királyak. A performanceről is írok persze, aminek sajnáltam, hogy vége lett, ez az érzés pedig a többi előadásnál nem volt meg. Pedig őket is nagyon szeretem. Egyszerűen adták elő a RHYTHM TA Kingdom verzióját és nincs mit írni, király volt. Élvezték és ez még jobbá tette az egészet. Próbálok nem elfogult lenni, de.. szerintem itt egy kicsit az vagyok. Nem hiába.. imádom őket. A playbacktől pedig rosszul vagyok. Ők nem tudnak playbackelni -.-‘ Ki hagyta ezt jóvá? A srácoknak enélkül is erős hangjuk van és igen, tánc közben is simán megoldják… mindegy.

Rangsorom:

 1. Stray Kids
 2. iKON
 3. BTOB
 4. THE BOYZ
 5. ATEEZ
 6. SF9

Nehéz volt választani és persze az iKON-t tenném mindig az első helyre, de a Stray Kids fiúk most jobbak voltak. Ez a performance nézettségi rátáján is látszik.

A jelenlegi rangsor:

 1. ?
 2. ?
 3. BTOB
 4. SF9
 5. ATEEZ
 6. ?

Ami pedig a valódi rangsort illeti, ez lenne, a maradék három pedig a második részben fog kiderülni. Sajnos úgy érzem, hogy az iKON srácok kerülnek a 6. helyre, míg a Stray Kids az első és a THE BOYZ a második lesz. Szívem szakad meg a fiúkért, de ha még így is lesz, jön még 9 rész, amiben simán behozzák “lemaradásukat”.

Itt a második rész előzetese, kíváncsi vagyok milyen epizódra számíthatunk. Már alig várom a jövő hét csütörtököt.

Puszi,
Ninaa

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments