Főoldal Interjú Rólam Kapcsolat
2021. 02. 17.     Ninaa    ajánló, személyes, zene     10 komment

Egyfajta zeneajánló poszttal érkeztem, ugyanis itt vagyok a Januári kedvencek: minden, ami én vagyok kiegészétésével. Ahogy említettem abban a posztban, a zenékkel külön szeretnék foglalkozni, mert túl sok fav volt, hogy ott megosszam veletek. Nem akartam, hogy egy nagyon hosszú bejegyzést kelljen olvasnotok. Így jött el ez a pillanat, amikor is megmutatom, hogy én milyen zenéket hallgattam a januári hónapban a magyarokat és a külföldieket érintve.

zeneajánló

Felkészültetek egy igazi zeneajánló bejegyzésre?

Karola

A magyarok közül Karola volt kiemelkedő számomra. Nagyon szeretem ennek a lánynak a hangját és ezáltal az összes dala a kedvencek listámon van, akár feat, akár szólóról legyen szó. A T.Ű.Z. ismét egy érzéki szám lett, ahogy az előzőek, de ehhez egy olyan klip társult, ami szerintem elég ritkán fordul elő kis hazánkban. IMÁDOM!

senkise

Be kell valljam, hogy az X-Faktor óta, nagy ByeAlex fan lettem, minden nevével együtt szeressem (apu vagy senkise). A Halott Pénzzel készített közös dalt (őket annyira nem kedvelem…) a Boldog leszek-et rögtön a kedvenceim közé mentettem, annyira megtetszett. Szerintem nagyon ügyesek a fiúk.

SSI

Aztán ott van Deniz és Orsovai Reni, akik az SSI (Semmi Sincs Ingyen) című számukkal ismét belopták magukat a szívembe. Amikor voltam Deniz koncerten még nem tudtam, hogy ki az a csaj mellette, aztán meghallottam a hangját és néha úgy éreztem, hogy Reni kiegészítőjeként van ott Deniz és nem fordítva. Nagyon jó hangja van a leányzónak és persze Denizzel együtt remek duót alkotnak.

A csajok

Itt van nekünk Metzker Viktória x Miss Mood együttműködése, a 21. Szintén egy igazán nagyszerűre sikerült dal, amire egy jót lehet(ne) bulizni. Karola mellett Miss Mood a másik énekesnő, akinek a hangjáért oda vagyok, szerintem mindketten baromi ügyesek és tehetségesek. Ez a szám pedig pörgős lett, amit imádok.

Van még egy utolsó feat, ami szintén hatalmas kedvenc, ez pedig NEMAZALÁNY x SOFI újdonsága, az Üres szívek. Fanni, azaz NEMAZALÁNY roppant tehetséges, olykor a bolond dalszövegeivel az őrületbe kerget, de végül valahogy azok is fülbemászóak lesznek. Mindezek után meg kidob egy ilyen komolyabb mondanivalóval rendelkező dalt és egyszerűen.. szeretem. (LIL G is hasonlóan működik. Egyszer hoz valami iszonyat hülyeséget (OXO), aztán jön olyannal, ami világsikeres is lehetne (Vádlott), ha valami amerikai énekelné/rappelné. Na mindegy.) SOFI-t még csak általa ismerem, de tehetséges ő is, van benne valami különleges (talán az orosz szövegelése… megőrít, de jó értelemben), szóval szerintem még felőle is hallani fogunk.

Külföldiek közt

A másik pakk pedig a külföldi zenék, hiszen azok közül is van pár remekmű, amit elmentettem a januári hónapban. Folytatódjék hát a zeneajánló!

A fiúk

Először is Zayn! Amióta kilépett a 1D bandából, a kedvencemmé vált. Imádom a hangját, az r&b stílusát, visszahozza szerintem azt az old school érzést, ami még a 2000-es években volt menő, persze modernesítve. A Vibez ilyen.. egy kis Mario (Let me Love You) vagy Craig David (7 Days) vibe. Aztán a másik előadő, Dennis Lloyd, az izraeli zenész akit mindenképpen meg szeretnék említeni. Az Anxious című dala elképesztő nyugalmat ad és a további zenéin keresztül is ez jön át. Szerelmes vagyok az összesbe.

A lányok

Először is legyen Selena Gomez és az ő spanyol/latin oldala. Oda vagyok érte! Szerintem Selenának nincs az az erőteljes hangja, de mostanában próbálja úgy használni, hogy az hozzá illő legyen és ezt nagyon tisztelem benne. Jennifer Lopez is visszatért, aki mindig is hatalmas kedvencem volt (Jenny from the black ♥) szóval az In The Morning azonnal a kedvenceim közt landolt. Ahogy Sabrina Carpenter legújabb dala a Skin is. A fiatal énekesnő brutál hanggal rendelkezik és az egyik legjobb hangú előadók közé is sorolható. A Skinnek van egy lehetséges története, amit inkább megosztok egy Staritys lapról, minthogy én most újra összeszedjem a dolgokat. Doria a francai rapper csajszi még elég friss husi az iparban, de egyszerűen megveszek a zenéiért, annyira jók. A VRRR az abszolút kedvencem, de a többi is bejövős, tetszik a francia hangzása és persze jól össze vannak rakva, felüdülés számomra ilyen tehetségekre bukni. Még egy utolsó énekesnő van a soron, aki szintén nem oly rég van a porondon, de januárban a kedvencemmé vált, ő Ronisia. A január 22-én kiadott Doucement dala egyszerűen fantasztikus lett. Hangulatos és érzelmes.

A kollabok

Utoljára pedig a kollabok maradtak, ebből is van pár, amit szeretnék ajánlani nektek. Kezdjük a bulizósabbakkal: RAYE és Rudimental összeállt és január 8-án kiadták a Regardless című számukat. Ha pedig nektek is annyira ismerős, mint nekem, akkor az azért van, mert a 2011-es Nadia Ali-tól való a refrén, a Rapture című zenéjéből. A következő egy négyes kollab, ugyanis Alexandra Stan, Sak Noel, NOSFE és Los Tioz összeállít és megalkották a Tembleque számot, ami nekünk magyaroknak kissé furcsa lehet, de olyan kis fülbemászó, hogy beleszerettem. ^^”

Utolsó előttiként Clean Bandit és iann dior közösét, a Highert hozom, ami egy iszonyatosan nyugis zene lett. Kicsi boldogságot áraszt, a klipet nézve Ibizára képzelem magam és a nyári hangulatot is magával hozza.

Végezetül pedig az abszolút kedvencemet hozom el, ami egy lassabb ballada szerű dal. Faouzia és John Legend kiadott a Minefields számukhoz egy eszméletlenül gyönyörű klipet. Faouziának elképesztő hangja van, ahogy John Legend is egy legenda a zeneiparban. Tudom, hogy még tavalyi a zene, de muszáj voltam megemlíteni. Nem lehet elégszer meghallgatni és támogatni őket. Ilyen hangi adottságokkal szerintem ritkán születnek. ♥

Ezek lettek volna a zeneajánló, amiben a kedvenc dalaimat mutattam be a múlt hónapból. Természetesen nagyon kíváncsi vagyok, hogy ti miket hallgattatok (egyet mindenképp írjatok nekem kommentben) és az is érdekel, hogy van-e olyan az én favoritejaim közül, amibe beleszerettetek.

Puszi,
Ninaa

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

10 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jakó Judit

Nagyon jó poszt lett. Én nem vagyok egy nagy magyar zene hallgató, legalábbis az aktuálisak nem a kedvenceim. Azonban a Nemazalany X Sofi dala nekem is nagyon bejött. Selena, és Sabrina munkásságát szintén kedvelem! 🙂🎶🎧

Szia! Őszinte leszek, csak névről ismerem ezeket a magyar előadókat, de a külföldinél már magabiztosabb vagyok. Tetszett a lista, mert jó új dalokat megismerni. Köszönöm. :).

Anne D.

Én sem nagyon szoktam magyaroktól hallgatni zenét, de mivel szinte mindig hallgatok valami zenét, ezért mindig jól szoktam fogadni a zeneajánlókat. Szerintem is jó poszt lett és igyekeztem belehallgatni mindenbe 😀
Most hirtelen John Legend szám fogott meg a legjobban, de a későbbiekben végig megyek majd még egyszer az itteni zenéken.
Én az utóbbi időben nagyon sok SYML zenét hallgattam azon belül a legújabb Stay Close zenét, mert most nagyon át tudom érezni annak a mondanivalóját. Illetve amióta pár napja a bátyám is hallgatta nekem kedvencemmé vált Aloe Blacc – I Do száma. Meg valamiért Night Lovell – Concept of Nothing, Barren Gates & M.I.M.E – Enslaved és KLOUD – HUMANS (F.O.O.L remix) számát is sokat hallgattam.

Eszter

Köszi az ajánlót, a sok zenét, tulajdonképpen a nagyját ismerem is és szeretem 😉🥰

Klaudi

Nagyon jó zene ajánló lista lett, ezek közül nagyjából mindet ismerem. 🙂