Főoldal Interjú Rólam Kapcsolat
2022. 03. 29.     Ninaa    interjú     12 komment

Már nagyon régóta bele szerettem volna vágni a bloggerek faggatásába, vagyis a blogger interjúba. Úgyhogy most bemutatom a legújabb posztsorozatot az oldal életében, amiben olyan rejtett tehetséggel, szimpatikus bloggerekkel, írókkal, tehetséges művészekkel találkozhattok majd, akit még talán nem ismertek, de szerintem ideje, hogy ez változzon.

Első blogger, aki vállalta, hogy az interjú alanyom lesz, az nem más, mint Eszter a http://because-imadreamer.blogspot.com (azóta megváltozott a blog címe: http://lelek-terapia.blogspot.com-ra) szerkesztője. Hogy miért őt választottam? Mert neki is ez az első, amiben részt vesz. A másik oldalon, ahol most én vagyok (tehát a kérdező) már volt, szóval itt az ideje, hogy őt faggassák.

Fogadjátok szeretettel a blogger interjú első részét és ismerjétek meg Esztert, valamint az oldalát!

1. Mutasd be a blogod életútját. Ki ő, miért jött létre, az elődeiről, mi a célja?

Először is szeretném neked megköszönni Ninaa, hogy gondoltál rám és első ilyen interjúmat Neked adhatom. 😊
Talán 2011 környékén kezdtem el blogolni, az akkori se veled- se nélküled kapcsolatom idején. Álnéven, általánosságban, ugyanakkor a saját életemet írtam ki akkoriban oda. A jókat és a rosszat is. Ha azt vesszük számomra terápia volt, amikor kiírhattam magamból a bánataimat.

Aztán amikor vége lett a kapcsolatnak, próbáltam magam építeni, akkoriban költöztem Budapestre is és ismerkedtem meg a férjemmel. Ekkor készítettem el, a Mindig légy boldog nevű blogomat, ahol már kicsit bővült a repertoár. A személyes posztokon kívül voltak divat, szépség, zene, film, könyves posztjaim is, illetve készültek Tag-ek, írtam a világ dolgairól. Ugyanakkor mindig az volt a fő, hogy az életemen keresztül, tanácsot, bíztatást, lelki támogatást adjak olyanoknak, akiknek szükségük van rá. Hittem és hiszem is, hogy a tapasztalataimmal segíthetek másoknak.

Néhány évvel később nevet és helyet változtattam, a gportal után átköltöztem a blogspotra ismét, és kerestem egy olyan blog nevet, ami jellemez engem is. Így lett a Because I’m a dreamer a blogom neve. Én tényleg egy örök álmodozó vagyok, és a blogom szintén azok szerint a sémák szerint épül fel, mint elődje. Utóbbi időkben inkább személyesebb posztokkal érkeztem az olvasóknak, de próbálok mindig újulni, más témákat is elővenni.

2. Az azonnal észrevehető, hogy mindig őszintén írsz és meséled el a veled történteket. Melyik volt az eddigi legnehezebb téma, amit megosztottál az olvasóiddal?

Szerintem a legfontosabb, hogy hitelesek legyünk. Én mindig erre törekedtem, nem akartam másnak láttatni magam, mert attól ember valaki és attól őszinte az írása, ha mer leírni olyat is, amelyek nem csak a boldogságról és a pozitív dolgokról szólnak. Sajnos nem minden fekete vagy fehér, az élet számtalan dolgot tartogat, amelyekkel napi szinten meg kell küzdenünk. Értem ezalatt, hogy a szomorú, komoly hangvételű témákat is meg kell osztani. Nekem a fő mottóm a blogomon az volt, hogy a saját életemen keresztül segítsek másoknak. Ezt a mai napig fenntartom. Illetve, ahogy már fentebb is említettem, nekem a blog, egyfajta terápia, ahogy az írás is. Amikor leírok egy-egy olyan eseményt, azzal tulajdonképpen a saját lelkemet próbálom gyógyítani. Ez volt akkor, amikor írtam a legjobb barátnőm elvesztéséről vagy édesanyám betegségéről is. Kell róla beszélni, közben pedig próbáltam magamból kiírni a fájdalmakat.

https://www.instagram.com/p/CVqUksOIEHz/

Ne felejtsétek el követni az instagramon!

3. Mit gondolsz a bloggerek jelenlegi helyzetéről? Mennyire nehéz érvényesülni most? Gondolok itt a youtube és például a tiktok uralkodására.

Más, sokkal modernebb és a média világa felé fordul a világ. Mindig újulni kell ez tény, de ezzel háttérbe szorulnak az írásos bloggerek, pedig nagyon is szükség lenne rá. Úgy vélem, hogy a képi, videó anyag most sokkal nagyobb utat tör magának, mint anno, például 10 éve a bloggerek. Akkoriban nagyon megbecsültek voltak a blogok, holott a mai világban is fontos, hogy olvassunk, hiszen számtalan hasznos oldal van, tehetséges bloggerekkel, akiknek témái ugyanolyan fontosak, mintha egy youtube videón néznénk végig és hallgatnánk meg. Úgy vélem, emiatt lehet nehéz most az írásos formában készített blog, mert mindenki inkább nézi és hallgatja, mintsem olvas. Pedig az olvasás igen is fontos, a figyelmet végig fenntartja.

4. Mi a véleményed a támogató csoportokról, a hirdetési felületekről?

Ez nehéz kérdés, mert változó a véleményem sokszor, de azt hiszem szükséges, hogy legyenek efféle csoportok, hogy többen megismerjék az illető munkásságát, de megismerhetünk más embereket, bloggereket, olyan profilokat, amelyek tartalmai elnyerhetik a tetszésünket, vagy éppen a mi tartalmaink adnak olyat, ami másoknak szimpatikus lehet.

5. Találkozhatunk nálad spirituális és lelki tartalmakkal. Hogyan kapcsolódsz ehhez a témához, hogyan érint ez téged?

Nagyon vonz az ezotéria, a spirituális világ. Ha belegondolok már elég régóta, de ebbe csak fiatal felnőttként, később pedig a kolleganőimmel való beszélgetések során tudatosítottam. Sokszor gondolkozom az élet nagy dolgain, előző életekről. Mivel nagyon érzékeny ember vagyok, szívemen viselem bárki sorsát, a lélek fontos számomra. De mi volt a lelkünkkel korábban? Létezhetett már egy előző életben? Ezek engem nagyon foglalkoztatnak, és úgy érzem, ez egyre inkább csak erősödik. Szeretném tudni, mit hoztam magammal előző életemből, mit kell tanulnom a jelenben, mert abban biztos vagyok, hogy nem először születtem, voltak előző életeim.

6.  Voltál már jósnőnél! Mesélnél erről bővebben?

Tulajdonképpen nem jósnőnél voltam, mert nem a jövő miatt mentem kifejezetten, hanem a múltról érdeklődtem. Látónál és spiritisztánál voltam többször is, akkor egy kapaszkodót szerettem volna, amikor egy éven belül vesztettem el a nagymamámat és a barátnőmet. Úgy éreztem szükségem van effajta segítségre ahhoz, hogy kicsit a lelkemen is segítsek, de egyáltalán nem bántam meg. A látó amellett, hogy mondott pár dolgot, energiával töltött fel. Itt elmondta, hogy a mamám mennyire büszke rám és biztosan találkozni fogunk még, ahogy a barátnőmmel is. Egy másik spiritisztánál pedig megtudtam – amit sejtettem -, hogy öreg lélek vagyok. Gyakorlatilag többször születtem már erre a földre. Itt megtudtam többek között azt is, hogy a családtagjaimmal és barátaimmal anno előző életeimben milyen kapcsolatban álltam, onnan milyen karmát hozok.

7. Rengeteg a sztereotípia ekörül (jósnő, spiritualitás). Mit gondolsz erről? Magáról a sztereotípiákról mi a véleményed?

Én elfogadom, hogy mindenkinek más a véleménye, mások a tapasztalatai. Azt hiszem, hogy a mai világban sokkal többen érdeklődnek a spiritualitás után, de ezt nem lehet senkire se ráerőltetni. Mindannyian mások vagyunk, ez így van rendjén.

Önmagában a sztereotípiákról azt gondolom, hogy nagyon tág a kör, a téma, hiszen sok-sok tényező befolyásolja ezt a szót. Vegyük csak a hovatartozást, népcsoportokat, nemeket, az életkorokat, vagy akár a más típusú öltözködést. Ha már valaki különc, hippi, rocker vagy bármilyen más stílust képvisel, hamar elítélik az emberek, pedig ettől nem másabb, szimplán ő ezt érzi magáénak. Ez csak egy példa, mert számtalan ilyen eset és téma van. Talán változik a világ, úgy ezek is lejjebb apadhatnak, hiszen hiába van a szónak pozitív csengése is egy-egy dolog kapcsán, mégis szerintem többünknek negatívan értelmezendő a szó.

8. Ha már itt tartunk, mesélj egy kicsit magadról is, ki van a blog mögött, milyen lélek vagy Te?

Most már 30! éves, férjnél lévő, örök álmodozó és szabadszellemű nő vagyok. Mindig újítani akarok, újulni, ezt akkor lehet észrevenni, ha a hajam fazonja megváltozik. Akkor valami mindig történik a lelkemben, és biztosan első utam a fodrászhoz vezet.

Külső szemmel talán sokszor erős, kemény csaj vagyok, de ez nagyon sok lemondással és elfojtással járt. Mára már beláttam, hogy számomra ez egy védőfal volt, azért, hogy engem ne sajnáljanak – például, mert apukámat korán elvesztettem -, inkább lássanak erősnek, bátornak és keménynek. Nem, nem vagyok az mindig én sem. A feszültség kiadásához, sírnom kell, ha megható videót, jelenetet látok sírnom kell. Hiába vagyok egy beszédes és extrovertált ember, néha nekem is kell egy antiszoc nap, amikor csak úgy el vagyok magamban a sarokban.
Segítőkész – sokszor a saját életét háttérbe szorító-, jószívű és barátságos lélek vagyok. Emellett imádok nevetni, jókat viccelni és szeretni.

Nagyon makacs, önfejű, fejjel a falnak menő típusnak is mondanám magam, mert amit eldöntök, abból nehezen lehet engem eltántorítani. Ez nem mindig szerencsés, de a terveimet, ha kell tűzön- vízen át véghez viszem.

Nagyon fontos számomra a múltam, ahonnan jöttem, a felmenőim, továbbá a hagyományok, az értékek. Leginkább így próbálom élni az életemet, de ugyanakkor nagyon modernnek is nevezném magam.

9. Említetted a blogodon a bemutatkozásodban, hogy párterapeuta akartál lenni és azt is tudom, hogy szeretsz másokon segíteni. Ez az, amivel a legszívesebben foglalkoznál, mint munka?

Igen, akkoriban a pszichológia volt a mindenem, ha általánosítani akarnám, a segítő szakma. Ha nem pszichológia, akkor családsegítő, de beláttam, ez nem menne nekem. Képtelen lennék kiemelni egy gyermeket a családból úgy, hogy ha becsukom az iroda ajtaját, le tudjam tenni a munkát. Valószínűleg én jobban sírnék.

Visszatérve, bár nem volt olyan húú de sok kapcsolatom, mégis van bennem egy olyan ráérző tulajdonság, ami azt mondatta velem, hogy tudnék segíteni a pároknak abban, hogy megoldást találjanak a problémáikra. Ahogy egy élethelyzetben való támogatás, úgy egy komoly párkapcsolati vita, konfliktus is megoldásra kerülhet. Hiszek abban, hogy nem kell mindig feltétlenül elengedni a másik kezét, azért, mert összevesztek. Lehet rá megoldás, így pedig nem válnának szét olyan hamar a párok.

Szívesen dolgoznék ebben, de azt hiszem ezt már egy ideje elengedtem. Most már inkább mást jelölnék meg olyannak, amivel szívesen foglalkoznék, értem itt az újságírást, regényírást, de már régen és mostanában is eszembe jutott, hogy gyógyszerész is szívesen lettem volna. Nos, ha újra kezdeném, akkor lehet, hogy más irányt venne minden. Bár… sosem késő. 😊

https://www.instagram.com/p/CQWs6bLhrk8/

Ne felejtsétek el követni az instagramon!

10. Történeteket is írsz. Mesélj egy kicsit erről, mikor kezdődött ez a szerelem?

Ha azt vesszük ez már 18 éves történet. Tulajdonképpen felnőtt korú. Akkoriban nagyon sok időt töltöttem a nagymamámnál iskola után, és volt egy kék borítós, vonalas füzetem (a mai napig megvan) elkezdtem bele meséket, verseket írni. Ezek leginkább tanulságos állatmesék voltak, de hamar rájöttem a versek nem az én világom. Vicces vagy nem, rengeteget lapozgattam a tv magazint, ahol 4-5 mondatban mindig írtak naponta a sorozatokról. Így kezdtem el én is történeteket írni, akkoriban a brazil szappanoperákhoz hasonló sztorikat írtam. Ahogy teltek az évek, én is egyre többet olvastam, illetve akadtak kedvenc filmek sorozatok. Így írtam egy két részes Karib-tenger kalózai és Star Wars-os fanfictiont.

11. Milyen témákban mozogsz otthonosan? Hogyan és honnan inspirálódsz, mi ad ihletet?

Ez változó. Talán ahogy én is, úgy változnak a regényeim témái, bár ez függ az érdeklődési körtől is. Korábban fantasy (vámpír, boszorkányok, démonok), illetve történelmi vonalon szerettem alkotni. Ez utóbbi még jelenleg is bennem van, mert imádok a régmúltról kutakodni ( ruhák, történelmi események, a kor jellemzői stb). Jelenleg erotikus-romantika, akció, ami a témám, amelyek mind egytől-egyig külföldön játszódnak.

Az inspiráció jó kérdés. Változó. Van, hogy látok egy képet és beugrik egy jelenet, de múltkor például egy Tiktok videóról jutott eszembe egy téma. Sokszor inspiráló egy videoklip, sorozatjelenet, vagy a világban történt esemény.

12. Mint amatőr író, mit gondolsz a wattpadról? Szerinted hol érdemes közzé tenni egy-egy novellát, történetet, melyik a legjobb platform ennek, ha nem nyomtatott formában gondolkozik valaki.

A wattpad tulajdonképpen nagyon jó ugrási lehetőség, el is ismerem. Hiszen több könyv is a wattpadon volt először bemutatva, például Anna Todd – Miután kötetei is és nézzük meg hova jutott?! Filmek készültek a regényeiből. Ugyanakkor személy szerint nem szeretem magát a felületet, nem tudom miért. Számomra a jó öreg word, illetve blogspot, ami bejön, én ezeket szoktam meg. Ugyanakkor azt gondolom, hogy a wattpad jó lehetőség lehet, de ez nem von le abból, hogy a blogspot is alkalmas arra, hogy megosszuk írásainkat.

13. Mit tanácsolnál egy kezdő írónak, hogyan vágjon bele? Mit tartson a leginkább szem előtt?

Élvezze, amit csinál. Írjon szívvel-lélekkel. Szeresse, amit csinál, olvasson könyveket, tanácsokat a témában, biztosan nagyon sokat fog segíteni.
Még magam is tapasztalatlan vagyok, mert nem került kiadásra regényem, bár, ha bizonyos összeget rá szánnék, lehet a polcokon lenne valamelyik regényem. Ezt át kell gondolni, hogy anyagilag ki teheti meg, hogy szponzorálni tudja a könyvét.

14. Mi az, amire a legbüszkébb vagy saját magaddal, a blogoddal és a történeteiddel kapcsolatban?

Azt gondolom, hogy – bár nagyon hamar – talpraesett lettem, a jég hátán is képes lennék megélni. Sokszor magamra voltam utalva, a saját káromon kellett megtanulnom sok mindent, de ez tett azzá aki ma vagyok. Emellett nem felejtettem el azt, milyen is embernek lenni, segítek bárkinek, próbálok megoldást találni adott problémára. Emellett megálltam a helyem Budapesten, illetve aztán saját házunk lett, a saját erőnkből. Sosem felejtem el, amikor az adásvételi szerződés után hazaérve, mindketten sírtunk a férjemmel. Nagy küzdők vagyunk.

A blogom tulajdonképpen, ha azt vesszük, kicsit magamnak is írom. Kiadva a sérelmeimet, bánataimat, ezzel segítve másoknak is. Ami viszont örömmel tölt el, hogy e-mailben már többen kerestek tanácsért, így ez egy visszacsatolás volt számomra, hogy hiába olykor a kevés poszt, más téma, valakinek szüksége lehet arra, én hogy látom az életet.
A történeteimhez talán az utóbbi időben szereztem annyi tapasztalatot, hogy bátran azt tudom mondani, hogy befejezvén könyv formájában is el tudnám képzelni, van benne annyi – nyilván azért a tanácsot szívesen fogadom -, hogy a boltok polcaira juthasson. Ezért mindent meg fogok tenni.
Folyamatosan fejlődök, és ez boldoggá tesz engem is.

15. Ha írhatnál a múlt béli énednek egy rövid levelet. Mi állna benne? (maximum 3-4 mondat)

Egy okos és ügyes gyerek vagy, bízz magadban és hidd el, nem a te hibád, ami történni fog. Merj segítséget kérni, és fogadd el azokét, akik segítő kezet nyújtanak. Menj és küzdj az álmodért, sok minden valóra fog válni, amit eltervezel.

Eszterrel és írásaival a következő oldalakon találkozhattok:

Blog: http://lelek-terapia.blogspot.com
Instagram: @mczesther
AH Magazin: https://ahmagazin.com

Mégegyszer köszönöm, hogy elfogadtad az interjút és ilyen szépen kifejtetted a kérdéseimre a válaszaidat. Öröm volt veled együtt “dolgozni”. ^^.

Reméljük, hogy tetszett nektek a blogger interjú első része, ez egy havi posztsorozat lesz, szóval a következőre április végén lehet számítani. Hogy ki lesz az? Még én sem tudom. Legyen meglepetés mindannyiunknak. ♥

Puszi,
Ninaa

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

12 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Klaudi

Wow! 😍😘 Nagyon ügyes vagy! Nagyon nagyon jó kérdések születtek! 😊 Nagyon tartalmas és egyben hosszú lett. 😄 Eszter válaszait imádtam olvasni, így még jobban megismerhetjük Esztert is❤️😍 Én annyit változatnék a végén, hogy Eszter elérhetőségeit beraktam volna mégegyszer, legalábbis szerintem, hogy jobban átlátható legyen. 😊 De ez csak egy tipp és ötlet egyben.

Nagyoooom köszönöm ezt a bejegyzést, nagyon ügyesen összehoztátok csajok! 😍❤️

Bernie

Nagyon jó interjú lett, tetszettek a kérdések és a válaszok is.
Nekem is volt egy korszakom, amikor ha valami változás volt az életemben, akkor azt a hajam “bánta”. 😉

Fekete-Virág Virgínia

Nagyon tetszett az interjú, nagyon szuper kérdéseket tettél fel, és Esztert is jó ezáltal is kicsit jobban megismerni 😊 Szívesen olvasnék még ilyet, nagyon szeretem a hasonló tartalmakat ❤

Wikka

Wooow! Nagyon jó, hogy te is elkezdesz ilyenekről írni! Jó volt olvasni. Fú Eszter annyi spiris könyvet tudnék ajánlani mit érdemes elolvasnod miert stb=) nem is gondoltam,hogy ennyire hasonlítunk egymásra ☺️

Vivi

Szuper bejegyzés lett! Nagyon jól sikerült ez az interjú! ☺️❤️

Jakó Judit

Nagyon szuper lett. Igazán érdekesre sikerült. Sok dolgot tudhattunk meg, informatív lett. A kérdések is nagyon változatosak, és szuperek! Ügyes vagy, gratulálok hozzá.