Horrorfilm ajánló: Álomdoktor és Ghostland

A napokban újabb horrorfilmekre bukkantam, amit eddig még nem láttam. Bár már tervben volt, hogy megnézem őket, de az előzetesük mindig hátrébb tette a sorrendben ezeket az alkotásokat. Most viszont hoztam nektek két horrorfilm ajánlót.

Az egyik igazából több műfajba is sorolható, hiszen sokkal inkább thriller és misztikus kategória meg egy kis fantasy is megtalálható volt benne, mint a horror stílusa, de mégis egy Stephen King alkotásról beszélünk. Az Álomdoktor az előzetese alapján bár egész jónak tűnt, de mégsem fogott meg annyira, hogy minél hamarabb megnézzem. Azonban, ahogy az egyik ismerősöm bemutatta és elkezdtük nézni a múlt hétvégén a barátaimmal, rájöttem, hogy vétek lenne kihagyni. Aznap éjszaka ugyan nem néztük meg, de másnap pótoltuk ezt az urammal.

Az Álomdoktor

Tehát az előzetesben szinte minden fontos momentum benne volt, amit a filmben bővebben kifejtettek, de így a trailer alapján teljes összevisszaságnak tűnt. A film elődje ugye a Ragyogás című alkotás volt, de annak hiányában is simán nézhető, ugyanis én sem láttam még. Annak is az előzetese inkább őrült, gyilkolós filmre hajazott, de ha hasonlóan jó az Álomdoktorhoz, akkor pótolom. Kommentben írjátok meg, hogy mennyire hasonlít a két mű. Köszönöm.

Szóval az Álomdoktor. Már az elején egy minimális varázslattal kezdenek, így már akkor érezhető, hogy Stephen King valami érdekeset alkotott. Nem egy adaptációját néztem már meg és eddig ez volt a legjobb. Aztán jöttek a különleges erők, az egymás irányítása, a “szekta” és emellett a “ragyogás”. Hogy ez pontosan micsoda, azt a filmből tudhatjátok meg. Természetesen annyit elárulok, hogy ez is egy képesség. Kiderül az is, hogy hogyan alakul Jack (aki a Ragyogás megőrült főszereplője) fiának az élete, milyen hatással voltak rá a gyerekkori rossz élményei. Aztán kiderül, hogy kik a jó fiúk és kik a rosszak, hogy meg kell állítani őket és így kerül képbe a Ragyogásban is található hotel. Nagyon nehéz egyébként leírni, hogy mi minden történik a filmben, mert a legtöbb részlet spoiler lenne, így elégedjetek meg ennyivel.

Ghost Land – A rettegés háza

A másik film a Ghostland – A rettegés háza egy 2018-as horrorfilm volt, ami szintén nem fogott meg az előzetese alapján, talán azért, mert hasonlítottak a jelenetek a kaszabolós, üldözős vérengzős horrorfilmekre, mint például a Motel. Aztán kaptam egy fülest, hogy érdekes és nagyon oda kell rá figyelni, hogy az ember megértse és természetesen abban is meggyőztek, hogy nem olyan, mint a Motel, szóval adtam neki egy esélyt. A főszereplők közt volt Crystal Reed, akit nagyon szeretek, mint színésznőt, tehát mikor megláttam a filmben rögtön jobban kezdett érdekelni.

A története szerint egy gyilkos család jár házról házra, ahol megölik az anyát, de a gyermekét/gyermekeiket életben hagyják és a sztori végül is itt kezdődik. Az elején tényleg nagyon kell figyelni, hogy megértsük, mi történik, de szerencsére nem olyan bonyolult. Érdekesen van felvezetve, a gyilkos családról is látni, hogy betegek, de azt nem tudni, hogy miért csinálják mindezt. Ez pedig engem kissé zavart, de lehet csak nekem nem esett le vagy ne keressek összefüggést, hiszen nem voltak épp elméjűek?! Az is érdekes volt, ahogy a felnőtt és a gyermek én között mozogtak a jelenetek. A vége tetszett, jól le lett zárva. Második rész nem valószínű, de szerintem nincs is rá szükség.

Mindkét horrorfilm alkotásnak nagyon érdekes sztorija volt végül, ami meglepett és örültem, hogy megnéztem őket. Ti láttátok valamelyiket? Mi a véleményetek? Ha nem, akkor meg fogjátok nézni?

Puszi,
Ninaa

About the Author

Subscribe
Visszajelzés
2 hozzászólás
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
1 éve

Stephen King nem véletlen a horror mestere, így lehet vele kezdek ^^ Úgyis csak az első Kedvencek temetője dereng tőle, még gyerekkoromból, úgyhogy nem ártana utolérni magam 😀

A másikról még nem hallottam, mert mostanában sajnos borító alapján ítélek – tudom, rossz szokás – de szerintem azt is megnézem.
Köszi az ajánlókat :*

You may also like these