Főoldal Interjú Rólam Kapcsolat
2020. 07. 27.     Ninaa    Egyéb kategória     2 komment

A G-Portál: én így szerettelek poszthoz az ötletet drága Klauditól kaptam, ugyanis a blogján egy kicsit nosztalgiázott és ezáltal meghozta az én kedvem is. Ugyanis írt egy posztot a G-Portál-ról és úgy gondoltam, hogy én is megosztom erről a remek, de mára már sajnos elavult weboldal készítő portálról a véleményem. Ugyan azt írtam, hogy elavult, de ahogy Klaudinál is olvashatjuk, a kezdő portálszerkesztőknek, bloggereknek ez egy remek felület lehet. Szóval tessék bátran használni.

G-Portál: én így szerettelek

G-Portál: én így szerettelek

Kezdjük is a történetemmel. Még nagyon csöpp voltam, amikor elkezdtem a weboldalak felé kacsingatni. Szerintem általános iskolás koromban kezdődhetett ez az egész, olyan 13-14 évesen. Emlékszem, hogy először rajongói oldallal kezdtem, mégpedig az Olsen ikrekkel, akiket a mai a napig imádok. Azonban ez a láz nem tartott sokáig (ha jól emlékszem), de egy másik műfaj mégis bevonzott, ez pedig az animék világa volt. Már akkoriban is folyamatosan követtem a Japán meséket, főleg az A+, az Animax és talán akkor még a Jetix csatornán. Sokáig volt InuYashás lapom, emellett több animével is próbálkoztam, amire annyira már nem emlékszem. Aztán tudtam, hogy ez a rajongás nem fog egy hamar elillanni, szóval elkészítettem az only-anime.gp-t, ami még a mai napig működik, bár már nem szerkesztem, de emlékként megtartottam.

Emellett sok-sok rajongói oldalt készítettem még a G-Portál felületén. Hogy említsek párat: missbeyonce.gp, phoebejanetonkin.gp, shay-m.gp, camilacabello.gp, de ezek mellett még volt más is, de a címükre annyira már nem emlékszem. Azt pedig nem is kell írnom szerintem, hogy a legtöbb blogom ezen a weboldal készítő portálon volt. A fromninaa.gp-n kívül mást nem hagytam meg, ha jól emlékszem és ez így is van rendjén. Azt azonban sajnálom, hogy letöröltem róla az összes régi bejegyzésem, mert akadt köztük olyan, ami jó lett volna, ha visszakerül, de egy hirtelen bekattanásnak köszönhetően… mindent eltüntettem. Mindegy, lesznek újak és reméljük jobbak vagy annyira jók, mint azok voltak.

G-Portál közössége: én így szerettelek

Azt még mindenképpen meg kell osztanom veletek, hogy a közösség, ami ott jelen volt egy baromi jó csapatként működött. A szerkesztők nagy része tisztelte a másikat, persze akadtak olyanok, akik direkt beszólogattak, akik “kritizálták” a másikat és csak azért is kötekedtek, tönkre próbálták tenni a másik munkáját. Voltak irigyek, túlbuzgók (szerintem én is ide tartozom még a mai napig) és persze olyanok is, akik csak tették a dolgukat és nem akartak belefolyni semmibe. Sajnos nekem is kijutott a rossz akarókból, rengeteg bántó kommentet kaptam és ez az, ami miatt nem is szeretnék már ezen az oldalon szerkeszteni. Bár tudom, hogy már eltűnőben vannak és akárhol megjelenhetnek, de mégis az a pár rossz emlék, ami a G-Portálon történt velem, meghatározta azt a nézőpontom, hogy már nem az az én helyem. Meg persze az sem segít az egészen, hogy a GPTeam sem a régi már és el van hanyagolva az egész oldal. Na de, ha már a készítőket is megemlítettem, róluk is szeretnék pár sort írni.

A G-Portál Team: én így szeretlek

Hogy még mit szerettem ebben a szolgáltatóban? A csapatot, akik felépítették ezt az egészet. Volt egy webmester, aki hamar válaszolt minden gondunkra-bajunkra. Anno’ fejlesztők sok hasznos dolgot beépítettek, amikor tudtak. Készítettek egy weboldalt, ahol krediteket nyerhettünk, játszhattunk, szórakozhattunk és beszélgethettünk normális keretek között. Korrektül fel volt építve minden, anno’ amikor kezdtem és körülbelül 10 évig elég szépen működött is. Aztán valami elsiklott, a wordpressel és a blogspottal ismerkedett szinte mindenki és a G-Portál sajnos alul maradt ezekkel szemben. Nem fejlődik már, nem akarják, hogy éljen, már csak azért van, hogy pénzt termeljen. Mármint ez az én kis személyes véleményem. Ettől függetlenül, örülök, hogy létezik. Néha elgondolkozom azon, hogy jó lenne visszatérni, kicsit nosztalgiázni és szórakozni, de tudom, hogy a wordpress felülete nagyon hiányozna.

Végezetül: még mindig szeretlek

Ennyi lett volna ez a bejegyzés a G-Portálról és arról, hogy én miért szerettem annyira. Nagyon röviden olvashattatok már róla az Oldal részlegben, most pedig megkaptátok a teljes történetet. Meséljetek Ti is a G-Portálos időszakotokról. Hogy éreztétek ott magatokat? Milyen élményekkel gazdagodtatok és természetesen arra is kíváncsi vagyok, hogy milyen oldalaitok voltak a szeretett G-Portálon?

Puszi,
Ninaa

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

2 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna

Habár én még szerkesztek GP-n, teljesen egyetértek veled. A szerkesztők április óta nem hallatnak magukról, pedig azért még lehetne sikere a GP-nek ha kicsit változtatnának, aktívkodnának, és kiemelnék például az aktív lapokat. 🙁 Tök elkeserítő, hogy az aktív lapokat akiknek pl nincs bankkártyájuk hogy hirdessék magukat, maximum véletlenszerűen találom meg, míg az ezer éve nem frissült honlapok például a toplisták elején vannak.

Azért amúgy én örülnék, ha egyszer valamilyen formában visszatérnél. ^_^ De persze, megértem azt is, hogy nem akarsz. Engem mindig visszahúz a szívem, a GP a gyerekkorom, bár már nem akkora szenvedélyem mint anno. De szerintem ezt annak is be lehet tudni, hogy tényleg kihalófélben van és az ember nem is érzi úgy, hogy érdemes szerkeszteni, fejlődni. Hiányoznak ráadásul azok a szerkesztők is, akik nagyon értettek a GP felületéhez és összetartották a közösséget.

Jó látni amúgy a régebbi, animés lapodat is. Lehet furcsa, de néha imádom böngészni a portál listát, és nosztalgiázni – megnézegetem az ezer éves lapokat, ahova esetleg fel is jártam anno kis tejfölösszájúként. Időutazás. 😀