Főoldal Interjú Rólam Kapcsolat
2020. 08. 16.     Ninaa    ajánló, film, horrorfilm, review     0 komment

A mai bejegyzésben elárulom, hogy mi a véleményem a #kövessbe című 2020-as horrorfilmről. Először is el kell, hogy mondjam, hogy öröm volt újra moziba ülni, még akkor is, ha ismét emelkedik a fertőzöttek száma kis hazánkban. Legutóbb talán februárban voltunk, akkor is valami horrort nézhettünk meg. Na, de hogy milyen volt a Follow me? Először is nézzétek meg az előzetesét:

Szóval egy fiatal vlogger, Cole életébe csöppenünk bele, akinek rengeteg követője van a közösségi oldalakon. Mindig valami új dologgal kápráztatja el a rajongóit és szereti a veszélyesebb “küldetéseket” is. Most a tizedik évfordulójára azonban valami nagyszabásút, valami különlegeset szeretett volna. Így a barátai kitalálták neki, hogy utazzanak el Moszkvába, ahol végül kiderül, hogy egy személyre szabott szabadulószobában fognak vlogolni.

Ekkor pedelig kezdődik a horror része a filmnek.

Hogy mi a véleményem róla?

Amikor megláttam az előzetesét, akkor felcsigázott. Már a Pretty Little Liars-ban is az egyik kedvenc színészem volt Keegan Allen (Cole) és most, hogy feltűnt főszereplőként egy új filmben, látni akartam. A többiek közül még Holland Roden az, akit megemlítenék, aki Cole barátnőjét alakította. Őt a Teen Wolf természetfeletti sorozatból ismerhetünk, elég jól alakította a karakterét. Aztán még a személyre szabott szabadulószoba kitalálója, Ronen Rubinstein (Alexei) játéka tetszett. Meg még meg kell említeni az orosz származású és kissé őrült karaktert kapó, Pasha D. Lychnikoff-ot. A többiek viszont felejthetőek voltak, Cole barátai közül senkit sem tudnék igazán kiemelni.

A története kissé klisés volt, innen-onnan összeszedett, de ettől függetlenül nekem tetszett. Az elején rövid felvezetőt láthatunk, bár a szereplőkről sok mindent nem tudunk meg így sem. Tehát a film első fele itt sem érdekes, ahogy a legtöbb horrornál sem. Utána viszont beindulnak az események, amibe egy kis humort is belecsempésztek. Ez a legtöbb horrornál értelmetlen dolog, kivétel ha vígjáték-horrorról beszélünk, viszont a horror és thriller kategóriákban nem akarok viccet látni. Na mindegy. Itt érhető volt, hiszen Cole a követőinek akar jófejkedni.

A szabadulószobába való belépéskor Alexei elmondja, hogy bármilyen valóságosnak is tűnik odabent, ez csak egy játék. Ez először talán nem tűnik fontosnak, de az lesz. Vannak benne olyan részletek, ami a Fűrészre vagy a Motel című filmre emlékeztetett, ami miatt mérges voltam, mert nem tartoznak a kedvenceim közé. Féltem, hogy tovább fogják vinni ezt a vonalat, de nem. A végére egy olyan csavart tettek be, ami számomra megmentette az egész filmet. Vártam is rá, hogy lesz valami ilyesmi meg nem is. Elég komor lett ezáltal a befejezése. Összességében viszont, a “kaszabolós” jelenetektől eltekintve, érdekes volt. #egyszernézős

Hogy kinek ajánlom a #kövessbe című filmet?

Nem lett egy egyedi, maradandó alkotás, de egyszer meg lehet nézni. Miután pedig láttuk, beszélgessünk a sztoriról, a vég-kifejlettről és arról, hogy mi lett volna, ha a helyébe lettünk volna a csávónak. Ugye, hogy ugyan az lett volna velünk is? Én legalább is lehet ugyanúgy elvesztettem volna a fejem.

Az IMDb felhasználóinak pontszámai árulkodóak, ugyanis az a “5/10” pontosan leírja, hogy mennyire érdemes megnézni ezt a filmet. Bár én nem bántam meg, hogy beültünk rá moziba, mert már rég voltam és még így is élveztem. Tényleg az az egyszer elmegy kategória és a végén én akkor is meglepődtem, ha mások szerint ez kiszámítható volt. Ti láttátok már vagy meg fogjátok nézni? Várom kommentben a véleményeiteket.

Puszi,
Ninaa

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments