Főoldal Interjú Rólam Kapcsolat
2022. 02. 04.     Ninaa    ajánló, film, horrorfilm     20 komment

Ismét jöttem egy filmajánlóval, amiben a Karanténban című horrort fogom nektek bemutatni. A legutóbbi ajánlóm az Ouija volt és remélem, hogy azzal is felkeltettem az érdeklődéseteket, de most mit szólnátok egy zombi apokalipszishez?

Hogy miről is szól Karanténban?

A Karanténban című filmben egy vírus támadja meg a világot (ismerős, ugye?) és alakítja át úgy az embereket, hogy azok meg akarják enni, ölni egymást. A főszereplőnk Aidan (akit a Teen Wolf egykori sztárja, Tyler Posey alakít) a lakásában reked több napra és bízik benne, hogy bezárva túlélheti a járványt. Mikor már feladja a harcot és meg akarja ölni magát, a szembe lévő bérház egyik ablakában meglát egy nőt (Summer Spiro) és ekkor egyfajta reménysugarat kap. A lány neve Eva. Bevallom őszintén, ezen nevettem egy jót, de ez lényegtelen. Miután megismerkednek a lánnyal, beindul a történet, a túlélésért való hajsza. Ez nem azt jelenti, hogy az eleje élvezhetetlen, de talán egyeseknek unalmasnak tűnhet. Viszont szerintem kellett ez, hogy átérezzük az egész zombis járványhelyzetnek a súlyát, főleg ahogy az egyedüllét és a félelem már-már az őrület határát feszegeti.

Véleményem az alkotásról

A film maga elég lehangoló, de ettől függetlenül nagyon szerettük. Tyler ismét remekül alakította a karakterét. Láttunk már nem egy filmet arról, ahogy ezeket a lényeket szétkaszabolják (Kaptár) vagy az emberek csak szimplán elhagyják a várost, de itt egyáltalán nem erről van szó. Az elején beleélhetjük magunkat, hogy milyen lehet elszigetelve élni, attól félve, hogy ránk törik az ajtót és megölnek vagy még rosszabb, hogy átváltozol. Az őrületbe kerget ez a félelem, már-már hallucinál az ember. Engem elgondolkodtatott, hogy hogyan viselnék el egy ilyen szintű bezártságot, rettegést. Azt, hogy senkivel sem tudok beszélni, nem tudni mi van a szeretteimmel és azt sem, hogy mi lesz a végkimenetele a járványnak. Azt is eszünkbe juttattja, hogy értékelnünk kell azt, amink van, hiszen lehet, hogy egyszer eltűnik mindez.

Vannak benne kisebb csavarok, ami jó volt, de a végét eléggé elszúrták, olyan hirtelen sipp-supp befejeződött, hogy csak pislogtam, pislogtunk a párommal. Ettől függetlenül tetszett, mindenkinek látnia kell egyszer, ha szereti a műfajt.

Azonban…

Érdekességként annyit még megosztok veletek, hogy a 2020-as #Alive (#Túlélők) című koreai film ugyanezen a forgatókönyvön alapul. Ha jót akarsz magadnak, akkor először a fenti Karanténban című alkotással kezded, mert az kissé laposabb, összecsapottabb, de még az élvezhető kategória. Aztán a #Túlélők című filmmel folytatod, ami csak magyar felirattal nézhető.

A dél-koreai változatot sokkal jobban szerették a nézők és az IMDb-n is jobbra értékelték, szóval én is megnéztem a fenti alkotás után. Valóban vannak benne olyan részek, ami értékelhetőbbé teszi ezt a verziót. Például több elektronikai eszköz használnak, ami miatt valósághűbbnek tűnik, illetve modernnek. Több információt kapnak az átváltozott emberekről és még félelmetesebb is. Aztán az is jó volt, hogy sokkal akciódúsabb jelenetekkel találkozhattunk, valamint itt a végét is eltalálták, nem fejeződött be hirtelen. Normálisan le lett zárva, ahogy ez elvárható egy jó filmtől. Értem, hogy miért értékelték jobbra az #Alivet.

Ha nem akartok két nagyon hasonló filmet nézni, akkor válasszatok a kettő közül.

A Karanténban című zombis horrort ezen a linken nézhetitek meg, én máshol nem is nagyon bukkantam rá. A #Túlélők pedig a Netflix kínálatában is megtalálható, valamit a fenti linken.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

20 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Wikka

Az ázsiaiak mindig jobbak ha horror filmről van szó, így ezen meg sem lepődök 😀 érdekesnek hangzik a történet. Lehet bele fogok lesni. Amúgy miért bevettél a csajszi nevén? =)

Amy

Érdekesnek tűnik a film, de ezek szerint érdekesebb a feldolgozással kezdenem, semmint az eredetivel. Vagy szerinted megéri mindkettő?

Renisa

Pont az Alive ugrott be amikor elkezdtem olvasni, az magyon jó film volt. ^^ majd ezt is megnézem, hátha van annyira jó (nekem)

Fekete-Virág Virgínia

Összeszedem magam hogy meg merjem nézni, mert az ajánlód alapján nagyon jónak tűnik ❤

Eszter

Jól megihlette az embereket ez a covid dolog. Mondjuk én ezen is lehet beremegnék, de mindenesetre jó látni, hogy híres színészek is csatlakoztak, mint pl Donald Sutherland😊

Kitti

Köszönöm az ajánlót 😊😉 Mind a kettőt megnézem majd.

Vivi

Azta! Nagyon érdekesnek tűnik ez a film. Köszönöm az ajánlót! ☺️

Jakó Judit

Köszi az ajánlást. Még nem láttam, de egész jónak tűnik, és kedvelem az ehhez hasonló filmeket.

Klaudi

Olvastam a bejegyzésed, de valamiért a komment elmaradt. 😀 Na, akkor ideje pótolni! X’D Tudod, hogy nálam a horror filmes kategória nem igazán játszik szerepet. Azonban, az ajánlód nagyon tetszett! 🙂 Nagyon jól megírtad, megfogalmaztad. 🙂 Nem csodálkozom, hogy a covid miatt sok mindent kitalálnak. 😀 De sajnos ezt nem fogom megnézni. ^^”

Várom a többi bejegyzéseid is. <3

Puszi

Bernadette

Köszi az ajánlót, meg fogom nézni! 🙂