Főoldal Interjú Rólam Kapcsolat
2021. 05. 15.     Ninaa    ajánló, film, horrorfilm     18 komment

Ismét egy filmajánló lát napvilágot a blogon, ugyanis a múlt hónap végén néztem meg a Halálom napja című thrillert, amire sokan mondták, hogy nem túl jó. Engem amúgy teljesen lekötött. Viszont abban igazat kell adjak, hogy van jobb alkotás is tőle és ez egy egyszer nézős darab lett.

Először is, szögezzük le: ez nem a Halálod appja és nem is a Boldog halálnapot című film. Ez a Death of Me, ami egy 2020-as thriller, amiben Maggie Q és Luke Hemsworth játssza a főszereplő házaspárt. Csak azért írtam le, mert amikor kiraktam a személyes face profilomra, hogy ezt fogom megnézni, volt, aki összekeverte.

A történetről röviden tömören:

Christine és Neil egy házaspár, a férfi riporter, aki különböző helyszíneket mutat be. Az utolsó napukat töltötték Thaiföld egyik partjának szigetén, amikor is nagyon kiütötték magukat. A következő reggelen másnaposan ébrednek és nem emlékeznek az előző éjszakából semmire. Találnak egy két és fél órás videófelvételt, amiben furcsa dolgokkal találkoznak, például Neil megfojtja Christinet és eltemeti, de a lány még mindig él. Ott van a nyaklánc, amit attól a pincérnőtől kapott, aki megitatta velük az eléggé ütős piát. A nyakláncról hamar kiderül, hogy valamilyen erővel bír, bár ezt Christine nem veszi észre. A kesze-kusza videó láttán, tétlenül állnak és csak egy valamit szeretnének, elmenekülni a szigetről, de igen, ott ragadnak.

A véleményem:

A két főszereplő szerintem nagyon jól játszotta a szerepét, talán Luke Hemsworth volt a jobb, mert néha Maggie arckifejezései nem az adott szituációhoz passzoltak vagy épp nem is mutatott ki érzelmet. A film sztorija szerintem remek volt, nekem nagyon tetszett, a kivitelezés sem volt rossz, szerettem a visszajátszásokat, ahogy kutatták, hogy mi történt előző éjszaka vagy a véresebb jeleneteket. Bár a közepénél már gondoltam, hogy valami szektaféle végkifejlettre lehet majd számítani, szóval kiszámíthatónak gondolom. Viszont nem szeretnék semmilyen (más) spoilert lelőni, így erről ennyit.

Elvileg horror-thriller kategóriába sorolták, de inkább csak az utóbbi. Vér az van benne meg furcsaságok és olykor előbukkan egy-két undorítóbb jelenet, de a horrorra hajazó dolgok elmaradnak. Bár élveztem az egész történetet, de maradandót nem tudtak alkotni. Egyszer mindenképp kell adni neki egy esélyt és élvezni, hogy még mi mindenre képes a Fűrész filmek rendezője, de aztán elfelejti sajnos az ember.

Ez egy rövidebb ajánló volt, de remélem tetszett.

Nektek mi a véleményetek a Halálom napja című alkotásról? Kommentben fejtsétek ki, ha láttátok vagy, ha kedvet kaptatok hozzá, hogy megnézzétek.

Puszi,
Ninaa

2 1 vote
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

18 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Zsani

Igen én is eléggé megosztó kritikákat hallottam róla! Lehet adok azért neki egy esélyt!

Wikka

Hűha érdekesnek tűnik. Megfogom nézni. Először cím hallatán én is a halálom appjára gondoltam. Köszi a felvilágosítást. 🙂

Nagyon szuper ajánló. Köszönöm 😘😘

Venczel Vivien

Köszönöm az ajánlót. 🙂

Jakó Judit

Még nem láttam a filmet. A thrillereket nagyon szeretem, a vélemény is tetszett. Nem kizárt, hogy adok neki egy esélyt.

Amy

Érdekesnek tűnik ez a film, úgyhogy ránézek. Mégha a kritikák megosztóak is. Lehet, hogy tetszeni fog, de az is lehet, hogy nem ¯\_(ツ)_/¯
Ha vannak még a tarsolyodban ilyenek, várom őket! 🙂
Puszi

Bernie

Érdekesnek tűnik, köszönöm az ajánlót!

Eszter

Köszi az ajánlót, én picit félek az ilyenektől ♥

Anne D.

Köszi az ajánlót, viszont a trailer alapján nem tűnt számomra annyira érdekesnek és szerintem nem is való nekem, szóval sok esély van rá, hogy sose fogom megnézni :’D