Főoldal Interjú Rólam Kapcsolat
2021. 01. 14.     Ninaa    ajánló, film, horrorfilm     0 komment
Ismeritek a Circle című alkotást? Nem? Itt egy filmajánló róla, mert már iszonyúan régen volt ez a téma a blogon, így mindenképpen ebben szerettem volna írni. Nem mondom, hogy túlságosan terjedelmes lesz a poszt, mert nem akarom teletűzdelni spoilerrel, de azért azt elárulom, hogy ez a film a sci-fi, horror esetleg dráma rajongóknak kötelező darab.

Szóval a Circle:

50 vadidegen ember egy vörös körben állva ébred, egy sötét teremben. Aki megpróbálja elhagyni a helyét, az meghal. Aki hozzáér egy másik emberhez, az meghal. Időről-időre visszaszámlálást hallanak, melynek lejártával egy különös fegyver mindig végez egy emberrel. Hamar rádöbbenek: nekik kell eldönteniük, ki haljon meg minden visszaszámlálás végén, és végül ki, vagy kik élhessék túl.
Forrás

A sorozatban számomra teljesen ismeretlen karakterek voltak. Feketék, fehérek, idősek, fiatalok. Mint olvashattátok 50 – en voltak, egy vörös körben állva. Szögezzük le, hogy kicsi volt a kör, kb. vállszéllességű és ha abból kiléptek, meghaltak. Ha a másikhoz hozzáértek, meghaltak. Ha nem csináltak semmit, akkor is meghaltak. Végül rájöttek, hogy hogyan irányíthatják ezt a gépezetet, de.. annak sem lett jó vége.

Egyébként szerintem rohadt érdekes a sztorija. Én imádom az ehhez hasonló gondolkodtató filmeket (például ilyen volt még a Kocka, a Vizsga). A tét az életük és ha ki akarnak szabadulni, hamar rá kell jönniük, hogy milyen “teszten” vesznek részt. Hogy kit akarnak holtan látni és kit élve? Egyáltalán ki rabolta el őket? Kinek éri meg életben maradni vagy kinek nem? Senki sem tudhatja.

Van benne pár egész jó kis csavar, de én a végén lepődtem meg a legjobban. Mit meg nem tudnak tenni az emberek azért, hogy élhessenek, még ha nem is tudják, hogy kik közt. Mert mi van, ha az elrablók kísérletezni akarnak velük? Mi van ha a megmaradt ember(ek) foglyok lesznek? Befejezetlen véggel nézhetünk szembe, várok a második részre, de valószínűleg ez így marad.. hogy mindenki döntse el, mi lesz a sorsa a végkifejlettnek.

És.. hogy én mit tennék ilyen helyzetben? Fogalmam sincs. Gondolkoztam a film során, hogy kit ölnék meg, vagy kire szavaznék és miért. Senkinek az életéről nem szabadna dönteni, szóval vagy én is kimaradnék, vagy meghalnék.. mint az egyik ember. Majd figyeljétek meg, hogy ki ő. Kíváncsi vagyok, rájöttök – e, még az ottaniak előtt.

Nem azért horror, mert félelmetes, hanem mert öldöklik egymást. Nincs vér, nincs semmi komoly horrorisztikus elem benne. Lightos az egész és inkább gondolkoztató és drámai. Remélem egy kicsit felkeltettem az érdeklődéseteket.

Ha érdekel a film, akkor nézd meg online: Circle

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments