Főoldal Interjú Rólam Kapcsolat
2021. 02. 21.     Ninaa    ajánló, film     12 komment

A napokban sikerült megnéznem a 2020-as Bűvölet – Az örökség című filmet, korábban pedig az 1996-os verziót is láttam. Mivel boszorkányos alkotásról van szó és ez az egyik kedvenc műfajom a horror mellett, mindenképpen szerettem volna egy ajánlót írni róla.

A történet

Az eleje igazából teljesen hasonlított az elődhöz, ugyanis mindkettő úgy kezdődik, hogy új helyre, egészen pontosan egy új családhoz költözik anya (Helen, akit Michelle Monaghan játszik) és lánya (Lily, akit Cailee Spaeny alakít). Lily ezáltal új iskolába is kényszerül, ahol első napján kellemetlen helyzetbe kerül, de három lány a segítségére siet. Lourdes, Frankie és Tabby (Zoey Luna, Gideon Adlon, Lovie Simone) boszorkányok, viszont hiányzik a negyedik elem és megérezték, hogy Lily lesz az. Amikor kiderül, hogy valóban egy közülük, elindul a varázslat gyakorlása és használata.

A véleményem a Bűvölet című filmről:

Volt pár hasonló igézet, ami miatt jobban hasonlított az eredeti filmre, mint kellett volna. Hiába “örökség”, nagyon kevés dologban tértek el az eredeti alkotástól, illetve csak a végén derült ki, hogy miért is kapta ezt a címet. Voltak persze olyan részek, amik teljesen másfelé terelték a sztorit. Viszont mégis fel lehetett fedezni benne nem egy ugyan olyan jelenetet az 1996-os Bűvöletből. Aztán a közepe felé, amikor kezdett kiéleződni a történet, jöttek a csavarok és ekkor már kezdtem sejteni, hogy valóban folytatásról van szó.

Ami tetszett…

Ahhoz képest, hogy elég ismeretlen színészek játszották a karaktereket, nagyon jók voltak. Cailee főképp, hiszen rá szegeződött minden szempár és az egész az ő élete köré épült, tehát jól kellett teljesíteni. Szerintem remekül meg is oldotta ezt. Emellett a varázslást emelném ki, mint jó pont, ugyanis jól megcsinálták ezt a részét, csilli-villi dolgok nélkül és így is tisztán kivehető volt a mágia és az erő jelenléte. Egy igazi kis tini film lett belőle, ahol megemlítenek modernkori dolgokat, feszegetnek kisebb tabu témákat, de nem mennek bele komolyabban. Tetszett a szellemtábla minimális használata, ez is egy nagyon jó ötlet volt, ahogy az, hogy nem akarták az erejüket rosszra használni, még mielőtt nagyobb bajt okoztak volna, megkötötték azt.

Az 1996-os alkotásban kicsit jobban eleresztették magukat a történetírók és sokkal lazábbra és gonoszabbra fogták a sztorit. Ha akkoriban látom a filmet, akkor az egyik kedvencem is lehetett volna. Viszont tavaly év végén néztük meg, így kissé elavultnak tűnt. Viszont még így is tetszett.

Ami nem tetszett

A 2020-as verzió olykor összecsapottnak tűnt, például a főgonosz jelenléte engem teljesen megzavart és nem értettem, hogy miért. Vagyis értettem, hogy a hatalomért mindent, de úgy tűnt van elég ereje és valami más hajtja. Ezen kívül a feminizmus volt jelen még, ami bár tudom, hogy kell, de mostanában úgy érzem, hogy túlságosan erőltetett. A 16-os besorolást szintén nem értettem. A film egyáltalán nem volt véres, nem trágárkodtak, szex sem volt, hogy amiatt megérdemelte volna. Szerintem a 12-es karika bőven elegendő lett volna.

Továbbá nekem egy kicsit Bűbájos boszorkák feelingje volt, ami nem egy rossz pont, de sokkal jobbat kihozhattak volna belőle. Remélem egyszer kapunk egy baromi jó boszorkányos sorozatot, mert nagyon hiányolom a repertoárból. Akár ebből is egy jót össze lehetne hozni… hiszen jó volt ez is, csak kevés. Hiányoznak a boszorkányos sorozatok. NAGYON!

Nektek mi a véleményetek a Bűvöletről? Szeretitek egyébként a boszorkányos sorozatokat, filmeket?

Puszi,
Ninaa

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

12 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jakó Judit

Még nem láttam, de a vélemény alapján jónak tűnik! Szeretem a hasonló kaliberű filmeket. Azt hiszem mindenképpbadok neki egy esélyt! 🙂

Ajánló alapján nagyon bejön, és nekem jó volt látni, hogy az Xakták főszereplője is benne van. Izgalmasnak tűnik, és mivel nem láttam az eredetit lehet belenézek majd, főleg, hogy Michelle Monaghant eddig csak a Boldogító talánban láttam. :).

Anne D.

Csak most jutottam el eddig a poszthoz és jó lett a bejegyzés. A filmet eddig nem is ismertem, nem hogy lássam is, de a trailer és a téma felkeltette az érdeklődésem, mert mindig is érdekeltek ezek a boszorkányos cuccok, szóval hozzáadtam a megnézendő filmeim listájához 😀 (bár még fogalmam sincs, hogy mikor fogom majd tudni megnézni)

Klaudi

Nagyon tetszett az ajánló! Biztosan belenézzek majd, mivel a horror műfajt nem igazán szeretem/kedvelem. Úgy hogy felraktam a listámra. 😀 Köszönöm! ^^

Eszter

Hűűűű köszi a tippet, most úgyis megint karanténban nyomom, kell valami amivel eltölthetem az időt, és őszintén szimpi is a sztori :* még egyszer kösziii

Móni

Pont az ilyen varázslós filmeket szeretem,első látásra elnyerte a tetszésem.
Remélem jönnek még!