Főoldal Interjú Rólam Kapcsolat
2023. 10. 08.     Ninaa    ajánló, film, horrorfilm, spooktober     0 komment

Az iker című horrorfilmet ki látta? Na, ha még nem nézted meg, akkor itt egy ajánló róla. Már úgyis olyan rég írtam horrofilmről, ugye? Érzi mindenki az iróniát szerintem ebben a kérdésemben. Szóval igen, ismét egy ajánlóval érkeztem.

Azt előre leszögezem, hogy Teresa Palmer egy remek színésznő, a legtöbbször dráma és horror alkotásban tevékenykedik és nagyon jó benne. Talán ez azért is van, mert sokszor játszik anyai szerepet és neki is van (ha jól tudom) 4 gyerkőce, így könnyen beleéli magát a karaktereibe.

Miről szól Az iker című film?

Egy tragikus baleset következtében, amelyben fiuk meghalt, Rachel (Teresa Palmer) és Anthony (Steven Cree) úgy dönt, hogy a világ másik felére költöznek, és túlélő ikerfiukra, Elliotra koncentrálnak. Ami a skandináv vidéken a gyógyulás és az elszigetelődés időszakával kezdődik, elkeseredett harcba torkollik gyermekük lelkéért, amikor egy, magát halott ikertestvérének valló entitás átveszi Elliot felett az uralmat – ördögi útra indítva Rachelt, hogy megfejtse a szörnyűséget, az igazságot az ikertestvéréről.

Hogy tetszett a film?

Mint fentebb említettem Teresa, mint Rachel eszméletlen alakítást nyújtott ismét. Az öreg, őrültnek titulált nő, Helen, akit Barbara Marten alakított, ő is nagyon jó volt. A helyszín maga gyönyörű, de a film… A film lassú, túl lassú. A pszichológiai thriller nagyon nem bontakozik ki. Inkább egy drámára hasonlít. Sok helyen olvastam, hogy az Ómen, illetve a Rosmary gyermeke koppintása, de messze alul múlja. A gyász, a szerettünk elvesztésének feldolgozása kapta a legnagyobb figyelmet, de ez sem mentette meg igazán a filmet. Nem kötötte le úgy a figyelmem, ahogy kellene egy horrornak. Ezt nagyon sajnálom. Ahogy kicsit azt is, hogy megnéztem, hisz több, mint másfél órás volt, de sajnos sikerült unatkoznom közbe. Lehet, hogy másoknak jobban bejön, vagy aki nem szereti annyira a thriller, horror műfaját, mert fél tőle, nekik szintén ajánlom. A története valóban érdekes, csak lassan indul be minden.

Ohh. Egyszer azért sikerült megijesztenie.

Ezen kívül még két érdekességet megosztanék veletek Az iker című filmmel kapcsolatban:

  1. A forgatás közben Finnországban és Észtországban Teresa Palmer várandós volt a negyedik babájával.
  2. Teresa Palmer, Steven Cree és Barbara Marten korábban együtt dolgoztak az A Discovery of Witches-en.

Összességében tehát ez a film nem volt egy nagy szám, főleg, ha olyan nagy horror rajongó vagy, mint én. Inkább unalmas lesz és altató, de ha még nem igazán ástál mélyre a félelmetes alkotásokban vagy épp a pszicho thriller kategóriában, akkor mindenképp ajánlom.

További filmajánlókért kattints ide.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments