Főoldal Interjú Rólam Kapcsolat
2021. 10. 13.     Ninaa    ajánló, film, horrorfilm, spooktober     12 komment

Az október nekem a horrorfilmekről és a halloweenről szól. Úgy gondoltam, hogy ennek örömére minden héten meg fogok osztani veletek egy ajánlót a kedvenceimből. 

Először is azt leszögezném, hogy nem szokásom nézni a gyilkolósabb horrorokat (vannak kivételek, de az kevés). A misztikus, szellemes, démonos, kísértetes, nyomasztó stílusú az én műfajom. Tehát ez a horrorfilm ajánló is egy ilyen alkotásról fog szólni.

A film (igaz) története

Szóval kezdjük is. Az első film címe, amit bemutatnék: Az erdő (The Forest). Szerencsére ez sem tartozik a gyilkolós, vérengzős alkategóriába, hanem inkább a misztikus, nyomasztó érzést keltőbe. A történetről pedig röviden:

Japánban van egy erdő, ahová olyan fiatalok járnak, akik öngyilkosságot akarnak elkövetni. Van egy olyan története is, hogy ha valaki oda belép, nehezen tud kijutni. Az erdőnek van egyfajta rossz kisugárzása és olyat láttat az ott lévő emberekkel, amik paranoiát eredményeznek. Sara ikertestvérével is ez történt. Jess kiment abba az erdőbe. Nem tudni miért, hiszen olyan személy, aki viccből is megtette volna. Az eltűnéséről értesítették Sarát, aki rögtön útnak indult megkeresni őt egy “idegenvezető” és egy újságíró segítségével.

Számomra már maga a történet is igen érdekessé tette az egész filmet. Hiszen létezik az az erdő Japánban, amiről a film is szól.

Aokigahara vagy másik ismert nevén Jukai – A fák tengere, Japánban, a Fuji Hegy tövében elterülő mintegy 35 km²-es erdő. Számos turistalátványossággal rendelkezik, többek közt sziklás, jeges barlangokkal. Az erdő jelentős szerepet játszik a japán mitológiában, mint a démonok lakhelye, emellett az egyik legkedveltebb hely az öngyilkosok körében; 2002-ben 78 holttestet találtak mindazok ellenére, hogy az erdő számos pontján japán illetve angol nyelvű táblák buzdítanak arra, hogy gondolják át szándékukat. A fák sűrűségének és az állatok kis számának köszönhetően az erdő hátborzongató csendjéről is ismert, ezen tulajdonsága miatt kapta a „fák tengere” nevet. – írja a Wikipédia.

Tehát, ha már a kedvenc országomról van szó, és a film műfaja is a szívemhez közel álló, miért írnék róla rosszat? Bár van, ami nem tetszett.

Véleményem Az erdő című filmről

Először kezdeném a főszereplő nőszeméllyel, aki dob egyet a filmen. Aki pedig szereti a Trónok harca sorozatot és vele együtt Natalie Dormert, annak mindenképp meg kell tekintenie ezt a filmjét. Ő alakítja Sarat (és Jesst). Nagyon jól és hitelesen játszotta a rászabott testvér szerepet. Egy rossz szót nem tudnék rá mondani. Nagyon jó színésznő, illett hozzá a szerep is. A másik két férfitól eltekintve.

Először is ott volt az “idegenvezető” Michi (Yukiyoshi Ozawa), aki egyedül barangolta naponta az erdőt, hogy újabb holttestekre bukkanjon, vagy éppen lebeszélje a halál küszöbén álló embereket. Ő egy eléggé hiteltelen karakter, színész volt. Kicsit jobban eljátszhatta volna a szerepét. A másik, akivel szintén nem voltam teljesen megelégedve, az Aiden (Taylor Kinney) volt.. ahjj az a srác. Nem is tudom mit akartak vele. Összehozni Sarával? Vagy megöletni vele? Közömbös volt az egész srác. Vagyis azt lehetett látni, hogy a riportja érdekli a legjobban, de több köze nem volt a történethez.

Viszont ezeken kívül egy igazán izgalmasra sikeredett filmet láthatunk, mert Natalie elvitte az egészet. Tetszett még, hogy ugráltak az időben. Aki nem figyel oda, lehet, hogy nem fogja érteni néha, hogy mi miért történik, de általában összeáll a kép. Szerettem, mert biztos, hogy én is hasonló dolgokat látnék és hallanék egy olyan erdőben, ahol a madár sem jár. Igazán érdekes volt és folyamatosan lekötötte a figyelmem.

Szóval összességében nekem nagyon a kedvemre való film és történet volt. Aki hasonlóan, mint én, szereti a misztikus, nyomasztó horrorfilmeket, az mindenképp nézze meg. IMDb – n 4,8 – as átlaggal rendelkezik, de ez ne tántorítson el senkit, szerintem a 7 – 8 pontot, azaz 6 – 7 átlagot simán megérdemelné. Nagyon jó volt!

Ti láttátok már? Ha igen, egyetértetek a leírtakkal? Ha nem, akkor esetleg felkeltette az érdeklődéseteket az általam megosztottak alapján? Írjátok meg a véleményeteket nyugodtan!

Puszi,
Ninaa
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

12 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Virág Virgínia

Izgalmasnak tűnik, de én nagyon nem szeretem a horrort, főleg ha nyomasztó is 🙀👀 napokig képes vagyok parázni 😶

Eszter

Mint mindig elmondom és tudod is, nem az én világom a horror, ugyanakkor nagyon jó kis poszt lett és érdekes a sztori is 🙂 Jó volt olvasni 🙂

Klaudi

Ha nem gond, most az egyszer nem olvastam teljesen végig az ajánlódat, mivel nem szeretem a horror filmeket, semmilyen műfajban. Így is szokatlan tőlem, ha egy egy valamit megnézzek, de utána sokáig semmit.😅 Ez inkább tényleg Horror rajongóknak ajánló! 😉

Petra

A cím alapján először azt hittem, hogy a 2006-os bentlakásos iskolában játszódó horrorfilmről lesz szó 😀 Az értékelése annak sem sokkal jobb, bár én még annál is rosszabbat adtam rá pár éve.
A horror amúgy a többiekhez hasonlóan nekem sem a kedvenc műfajom, így nem hinném, hogy egyhamar sort kerítenék rá, de az ötlet maga érdekesnek tűnik.

Petra

Az erdő

Bernadette

Hű, ez nagyon izgalmasan hangzik! Főleg, hogy a valóságban is létezik, és tényleg ilyen “sötét” a története.