Főoldal Interjú Rólam Kapcsolat
2021. 03. 10.     Ninaa    ajánló, film     2 komment

Egy újabb filmajánlóval érkeztem, ami nem lett túlságosan a kedvencem, de mégis ide valónak érzem, tehát a következő alanyom “Az 5. hullám”.  Ez egy elég régi alkotás, de úgy gondolom, hogy ebben a helyzetben írnom kell róla. Sokáig kellett győzködnöm magam, hogy megnézzem, mert éreztem, hogy az előzetesében kb. megmutatnak mindent és valahogy mindig lentebb került a várólistán, de végül megnéztem.

Az 5. hullám sztorija

Tehát egy leginkább sci–finek (sem) mondható filmről beszélünk. Van ez a lány Cassie (Chloë Grace Moretz), aki egy átlagos életet élő 16 éves tini. Minden rendben van addig, amíg meg nem látnak egy hatalmas csészealjat a fejük felett. Ekkor kezdetét veszi a film. A “lények”, ahogy a filmben szólítják az idegeneket, elkezdenek támadásokat indítani a földre.

Első hullám: sötétség. Az áram, az elektronikus készülékek, a kocsik és minden, ami mozog, megszűnik. A második hullám: cunami, tehát a pusztítás. A víz mindent magával visz. A kisebb városoknak szerencséjük van, hisz nem egy tenger vizével, hanem “csak” egy kis folyóval kell szembenézniük. Rengeteg ember odavész. A harmadik hullám: járvány, vírus. Madarak lepik el az embereket és fertőzik meg őket (madárinfluenza). Aztán jön az összefogás. Jönnek a katonák, akik eligazítják az embereket, biztonságos helyre viszik őket. A szülőknek elárulják, hogy a negyedik hullám is elérkezett. Emberekbe költöznek bele a “lények”. Ekkor merül fel a kérdés, kiben lehet bízni?

Az 5. hullám című filmről a rövid véleményem

Chloe igazából jól eljátszotta Cassie szerepét, néhol kicsit hiteltelennek tűnt, de mégis azt kell mondanom, hogy jó volt. A többiekről viszont nem tudok semmit sem írni. Rengeteg kiszámítható dolog volt az egész filmben és az is hülyén jött ki, hogy a katonai osztagok lényként említik az idegeneket. Ennél azért valamivel okosabbak szoktak lenni. Aztán a gyerekekből álló csapat a Végjáték című filmre emlékeztetett, ami ennél aztán sokkal jobb volt és amikor őket harcba küldik, rájönnek, hogy ez az ötödik hullám.

Viszont kik mellett harcolnak és végül kiket ölnek meg? Ez itt a nagy kérdés!

Nézzétek meg, ha érdekesnek találtátok a leírás alapján a filmet.

Nem azt állítom, hogy nem volt érdekes a film, de úgy voltam vele, hogy hiányzik belőle valami. Az idegeneket nem lehetett látni (illetve az emberek agyában) csak kevés ideig. Hiányzott belőle a harc is (akció kategóriába is be volt sorolva), a fantázia részét pedig nem is értettem. Egy – két kisebb csavar volt benne, ami meglepett, de az kevés volt ahhoz, hogy egy igazán jó filmnek állíthassam be. A végét pedig nem kommentálnám.

A kérdésem a következő, lesz vajon második része? Vagy miért lett ilyen befejezetlen? Ha esetleg láttátok a filmet, vagy a kis véleményem alapján mégis megnézétek, akkor várom a ti gondolataitokat erről a remekműről.

Puszi,
Ninaa
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

2 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Klaudi

Érdekes egy film ajánló mit ne mondjak… De sosem láttam. :’)Nem hiszem, hogy tervben lesz valaha is, ha mégis akkor írok ide neked. Puszi