Főoldal Interjú Rólam Kapcsolat
2022. 01. 15.     Ninaa    kpop     4 komment

Kíváncsi vagy hol készültek a legszebb kpop videóklipek? Hasonló írásom majd egy éve volt, akkor ugyanis a lánybandák legszebb valós helyszínen forgatott klipjeit osztottam meg veletek. Most pedig olyan zenéket mutatok meg nektek, amik szintén gyönyörű helyszíneken készültek vagy kevés CGI van benne. Ebben a bejegyzésben most a szólistákra kerül sor, hiszen bőven büszkélkedhet velük a koreai zenevilág.

5. Jeon Youl – MAMACITA

Az egykori Stellar tag 2020. szeptemberében debütált szóló előadóként és egy szexi kis videoklippel lepett meg bennünket. A helyszíne pedig egy egyszerű tengerpart, ahol gyönyörűen táncolnak. Sajnos nem tudni, hogy pontosan hol készítették a videoklipet, de szerintem nagyon szép volt a helyszín és persze a táncot is imádtam. A zenét még szoknom kell, bár a latin stílus nem áll távol tőlem. Nektek, hogy tetszik?

4. Eric Nam

Eric mindig lenyűgöző videókat készít, a hangja pedig még elképesztőbb. Legutóbbi dala Any Other Way például arról szól, hogy boldog vagy, hogy szerelmes vagy és megtaláltad azt a személyt, aki miatt minden a helyén van. A klip lélegzetelállító lett, igazi napsütötte vidéken forgatták, sajnos a helyszínt még nem tudjuk, de szerintem tökéletes lett, mint mindig. Ezen kívül még két dalát említeném meg: a Miss you, aminek a videoklipjét Dél-Bermondsey-ben, a Queens Parkban és a Southwarkban forgatták, valamint London híres nevezetességeit mutatja be, köztük a Big Bennel. Ez egy őszi dal, ami arról szól, hogy valaki mennyire tud hiányozni, annak ellenére, hogy el akarja felejteni őt. A másik pedig a Honestly, amit pedig a mexikói San Miguel de Allende gyönyörű városában forgatták. Elképesztő mindhárom klip.

3. TAEYEON – I / Stay

Az I című dal és a videó arról szól, hogy hogyan fedezzük fel önmagunkat. A klipnek Új-Zéland gyönyörű vidéke adott helyet, ugyanis Aucklandben forgatták. A kritikusok dicsérték Taeyeon zenéjét és Taylor Swift-hez hasonlították. A gyönyörű idol a legtöbb klipjét szereti másik országban forgatni, így például a 2018-as Stay-t a japán kislemezéhez Marokkóban (Afrika északi részén) készítették. Csodálatos felvételek lettek megörökítve hagyományos helyeken (óváros, piac), félelmetes épületekben (palota), valamint lenyűgöző természeti tájakon (sivatag). Egyszerűem mesés mind a két videoklip.

2. YooA – Bon voyage

Az Oh my girl tagja YooA az első, aki a bandában kiadhatott egy saját, szóló mini albumot 숲 의 아이 (Bon Voyage), vagyis „az erdő gyermeke” címmel. A hozzá tartozó Bon voyage videoklip is megjelent. ami bármennyire is CGI-nak látszik, pár jelenete Bijarim-ro-ban, Jeju-szigetén készült. Olyan helyszínekre látogattak el a klip kedvéért, mint a napraforgó mezők, az óceán és a különleges zöld erdő. Gyönyörű, nem de?

1. Hwa Sa – LMM

Valószínűleg az egyik legérzelmesebb dal, amit Hwa Sa írt. Nagyon szeretem, a helyszín ahol forgatták egyszerűen lélegzetelállító, ahogy az énekesnő is. Van egy weboldala a szigetnek. Nevéhez hűen az üdülőhely mindkét világ legjavát nyújtja vendégeinek: a kortárs építészetet és a természet szépségét. Nevét az éjszakai kilátásról is kapta, ahol a csillagokkal teli eget láthatjuk.

+1 Hyolyn & Dasom, “Summer or Summer”

Kinek ne hiányozna a nyár? Hyolyn és Dasom közös dalával ez a hangulat kicsit még csalogatóbbnak tűnik. A lányok a SISTAR banda egykori tagjai voltak, azonban feloszlott, de tavaly augusztusban visszatértek és együtt elkészítették a Summer or Summer című dalt. Igazi nyári hangulatú lett, ahogy ez anno’ a SISTAR-tól is megszokott volt. A videoklipet Jeju-szigetén forgatták, még pedig a Jungmun tengerparton, ahová Hyolyn és Dasom nyaralni érkeztek.

Szerintetek melyik a legszebb kpop videóklip, amit valós helyszínen készítettek? Írjátok meg nekem kommentben.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

4 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Bár távol áll tőlem ez a stílus, de utána kerestem mindegyiknek, és nekem  TAEYEON – I / Staycímű zenéje jött be a legjobban. :). Megvallom őszintén az első előadóról azt gondoltam férfi, de mikor rákerestem rájöttem, hogy nem. :D.

Kitti

Akkor van közös kedvenc 😊 Hwa Sa – LMMImádom 😍😍😍