Főoldal Interjú Rólam Kapcsolat
2020. 05. 08.     Ninaa    élménybeszámoló     9 komment

2018 nyarán volt az első Mondocon élményem, de már akkor tudtam, hogy a következő alkalommal nem “civilbe” megyek, hanem egy karaktert fogok megtestesíteni. Ezt a 2019-es tavaszi Mondocon rendezvényen sikerült is létrehozni. Na, de ne szaladjunk ennyire előre.

Hogy mi is az a Mondocon? Az anime, japán, dél-korea, kpop, marvel, DC, cosplayerek szerelmeseinek találkozóhelye. Röviden és tömören. Rengeteg és különféle programmal vár titeket a Mondocon csapata. Külföldi fellépők és cosplayerek jelennek meg minden egyes rendezvényen. Emellett versenyekkel is készülnek (just dance, cospleyverseny, amv verseny, rajzverseny és a többi..). Kiállítások is vannak, a legutóbbiak Star Wars – osak voltak, amik engem igazából hidegen hagytak, de volt egy mini Bosszúállók részleg is, amit imádtam. Továbbá ehettek japán ételeket (sushi, ramen), különböző boltokban vásárolhattok animés/marveles és bármiféle karakterek, plüssállatokat (Fogatlan ♥ Pikachu stb.), pólók is vannak meg mindenféle finomság, amit csak el tudtok képzelni. Egy igazi élménypark a fanoknak.

Szóval, a tavalyi posztomban említettem, hogy a következő alkalommal mikor nekiindulunk a Connak, beöltözök. Ez természetesen így is lett, a választásom mindenképpen egy Sailor Moon karakterre kellett, hogy essen, a cosplay kissé könnyű elkészítése miatt. Azonban rengeteg dolgot alig tudtam beszerezni. Farsangkor találtam egy teljes rucit egy turiban, de mire visszamentem, addigra sajnos elvitték, így kénytelen voltam saját magam elkészíteni. Szóval beszereztem egy piros szoknyát, amit át kellett minimálisan alakítani, mert miért ne? Szűk volt rám egy picit, de sikerrel jártunk vele (azaz a varrónő). A fehér színű póló már alapból a szekrényemben lapult, ahhoz kellett egy matrózféleséget készíteni, amit drága anyukám megvarrt nekem. A szoknyára a masnit szintén a varrónő készítette. A fejdísz az én érdemem. A lila masni a “matrózrészre” szintén anyukám érdeme. A kesztyű volt a legnehezebb dolog az egészben, mert egyáltalán nem találtam. Rendelni már késő lett volna, szóval utolsó esélyként bementem egy esküvőszalonba, ahol ingyen(!!!) megkaptam azt a gyönyörűséget, amit láttok rajtam. Innen is nagyon szépen köszönöm mindenkinek a rengeteg segítséget. Ezennel pedig kész is lett a Sailor Mars kosztümöm. Egyszerű volt, de annál jobban imádtam.

Ahhoz képest, hogy tavasz volt, elég rossz időt fogtunk ki az eseményre. Esett egész nap az eső (május 4) és hideg volt, de szerencsére nem vette el a kedvünket. Nagyon jól éreztük magunkat. Sokkal felszabadultabb voltam, mint első alkalommal. Sikerült rengeteg képet készítenem a cosplayesekkel. Sok – sok “free hug” táblával rendelkező egyént öleltem meg, és ezek (tehát a közeledés) nem megszokottak nálam. Szinte mindig mosolyogtam, örültem az egésznek! Azt sajnálom, hogy most sem sikerült mindent végignézni. A programokról is lemaradtunk, mert inkább mászkálgattunk, fotóztunk, hülyültünk. A cosplay versenyt sem sikerült nézni, de ezt legközelebb nem fogjuk kihagyni, az biztos! Én a tavalyi cont sokkal jobbnak éreztem, a ’18 nyárinál. Viszont fészbúkon inkább a negativitás volt látható. Nem tudom, lehet a régebbi motorosoknak jobb volt anno’. Sajnos ismét nem tudtam semmi különlegeset venni, de sikeresen megkóstoltam a sushit (nem a conon) és.. nem lesz a kedvencem. Nem vagyok oda az ecetért és így elég gusztustalan ízűnek tartottam. Viszont a rizzsel és a hallal nincs gondom, így egy ecet nélkülit még enni fogok, az biztos. Továbbá a szakét is szeretném majd megkóstolni és a ráment is. Kíváncsi vagyok az ízükre, mindenféle japán különlegességre vágyom.

A következő alkalommal most már párocskámmal együtt öltözünk be, vagy külön – külön választunk karaktert, vagy pedig egy animéből fogunk öltözni. Igazából a Bleach jár az eszünkben, de bármely halálisten öltözék meleg lenne nyárra. Én gondoltam egy Pokémon “Rakétacsapat” kombót, de az is meleg lenne, meg.. hát nem biztos, hogy benne lenne Cicu. Szóval, még nem döntöttük el. Egy szónak is száz a vége.. vagy mifene. Imádtam ezt a #mondocont is. Alig várom a következőt. ♥

Ugye most itt van ez a koronavírus mizéria, de augusztusban, ha minden rendben lesz és addigra megcsappan a fertőzés, akkor meg lesz tartva az év első(?) conja, ha jól emlékszem és lehetséges, hogy el fogunk rá jutni, de ez még a jövő kérdése.

Képek másolása, felhasználása, bármiféle engedély nélküli megosztása szigorúan tilos!
Puszi,
Ninaa
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

9 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Ez nagyon érdekes rendezvény lehet!
Én nagyon szeretem a sushit, a szaké is jöhet, de rament még nem ettem, azt mindenképpen kipróbálnám!
Ügyesek vagytok, jól összehoztátok a jelmezedet!

S.A. Locryn

Te jóságos ég! Ezer éve is megvan már, hogy utoljára conon voltam! Ilyekor mindig olyan öregnek érzem magam. De nagyon jó nosztalgia faktor az ilyen beszámolókat olvasni. Tök jó volt kicsit visszarepülni az időben a saját emlékeim közt. 🙂

Vanda

Engem sosem vonzott ez az egész kultúra, szinte semmit nem tudok róla, de nagyon érdekesnek hangzik, ahogy így leírtad. ÉS tök jó lett a jelmezed is!

Eszter

Na végre, sikerül a komment. 🙂
Szóval, először is, bár én már tudtam róla, de gratulálok az új blogodhoz, remélem sok örömöd leled majd benne 🙂
Szóval, azt tudod, hogy nem igazán az én világom a Mondocon, de a Sailor Moon-t azt szerettem, meg pár ilyen mesét, viszont el tudom képzelni milyen érzés, ha az ember eljut egy ilyen klassz kis eseményre. A jelmez szuper 🙂

[…] ha valaki nem tudná, hogy mi is az a MondoCon, a korábbi posztomban már meséltem róla, de azért röviden: az anime, japán, dél-korea, kpop, MARVEL, DC, akár […]