Főoldal Interjú Rólam Kapcsolat
5 hasznos wp plugin
2023. 04. 28.     Ninaa    blogging     7 komment

Nagyon rég írtam már blogtipp posztot, így most ezzel érkeznék. Ebben a bejegyzésben 5 bővítményt, azaz 5 wordpress plugin kerül bemutatásra, amelyek hasznosak lehetnek a webhelyünkön.

Először is azt szeretném leszögezni, hogy ezeket csak akkor találjuk meg, használhatjuk, ha saját wordpress oldalunk van, vagy egy tárhely/domain szolgáltatótól megvettük azt.

Na, de térjünk át a bővítményekre:

Több tízezer aktív WordPress-bővítmény van, amik közül válogathatunk, amik egyre fejlettebb funkciókkal bővülnek és naponta újabbakat fejlesztenek a WordPress tervezői és fejlesztői világszerte.

Mivel a WordPress nyílt forráskódú, bárki létrehozhat és eladhat bővítményt, vagy ingyenesen elérhetővé teheti azt. A sok lehetőség mellett nehéz lehet kiválasztani, hogy mely bővítmények a legjobbak számunkra. Ebben szeretnék most segíteni.

1. All In One WP Security

Egy mindenre is kiterjedő védelem. Több funkcióval rendelkezik, tűzfalat és védelmet nyújt a hackelés, a rosszindulatú programok és a vírusok ellen. Rengeteg beállítási lehetőség van hozzá. Az alap beállítások is jók, de erősebb védelem esetén egy kicsit érteni is kell hozzá.

2. Yoast SEO

A Yoast SEO egy WordPress SEO beépülő modul, amely segít a weboldalunk minden aspektusának optimalizálásában a kereshetőség érdekében.

A Yoast automatikusan minősíti a tartalmat a kulcsszavakhoz és a metaadatokhoz, és felcímkézi a javítandó területeket. Mindenben segít, amiben tud és a kezelése is roppant egyszerű.

3. Classic widget

Szerintem mindenképpen érdemes lecserélni a beépített bejegyzés szerkesztő modult, mert kegyetlenül irányíthatatlan, vagyis én úgy gondolom. Világ életemben, mióta bloggerkedem ezt a szerkesztőt használom. Hasznos, egyszerűen kezelhető és magyar.

4. Jetpack

Ez egy „minden az egyben” megoldás a közösségi média megosztására, a webhelystatisztikákra és a keresőoptimalizálásra.

A felhasználók aktiválhatják és testreszabhatják a Jetpack általuk választott funkciókat. Prémium vagy ingyenes verzióban, valamit magyar és angol nyelven is elérhető.

5. Wpdiscuz

A Disqus egy nagyon szuper kommentelő-rendszer, sokkal jobban szeretem, mint amiket a sablonokba kódolnak a webdesignerek.

A Disqus a felhasználói ikonok, bejelentkezési lehetőségek, spam elleni védelem és megosztási lehetőségek teljes skáláját kínálja.

Ha tudjátok, inkább használjátok a Disqus kommentrendszerét.

Ezek az 5 bővítmény az, amit ajánlanék nektek, amikor elkezditek az oldalatokat szerkeszteni.

Neked melyik plugin megy? Mi az, amit hiányolsz a listáról?

Illetve még egy kérdés: hozzak még ehhez hasonló blogtippet?

Remélem tetszett a bejegyzés. Hamarosan érkezem az újabbakkal.

♥️

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

7 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jakó Judit

Nagyon jó poszt lett. Haszos, tartalmas. Igazán jó tippek, szuper plugin ötletek. Van amelyiket én is ismerem, alkalmazom. Volt ami új infó volt számomra, de tanulságos.

Virgínia Virág

Szuper hasznos bejegyzés ❤

Eszter

Kicsit nekem kínai, de nyilván értem azért mi a téma : ) akik wordpress-ben dolgozgat, blogolgat hasznos tippek a számára 🙂

Amy

Ezek közül csak a Disqust nem használom 😀 De úgyis mindig kereslek, ha kell valami :3
Köszönöm a tippet, és igen, szeretnék még ehhez hasonlókat!

Kitti

Én szeretnék még ilyet. Nagyon hasznos bejegyzés lett, köszi 😉

Vivi

Ez nagyon hasznos bejegyzés lett! Szuperül összeszedted! 😊 Jöhetnek még hasonló tippek! 😊

Klaudi

Nagyon jó és egyben hasznos bejegyzést volt, köszi ☺️