Főoldal Interjú Rólam Kapcsolat
2021. 12. 06.     Ninaa    blogmas     4 komment

Itt a következő blogmas bejegyzésem, amiben a stresszmentes karácsony témát feszegetem. Ideje ezt a módszert bevezetni, bár abban biztos vagyok, hogy nem az én tanácsaim lesznek a legjobbak arra, hogy hogyan ne vásároljunk például felesleges giccses dolgokat, vagy hogy mit (ne) csináljunk. Viszont most összeszedtem pár dolgot, amit megpróbálok betartani az idei évben és ezáltal stresszmentessé teszem a karácsonyt.

A karácsonyi láz

Kezdjük először is ezzel. Ugyanis olykor a falra tudok mászni ettől, máskor meg már én is becsatlakozom a mániákus karácsonyimádók körébe. Novemberben még utálom, hogy jön a tél, a hideg és ez az ünnepi láz. Már hallom a dzsingöllbellt meg a lásztkrisztmászt és menekülni tudnék a világból. Aztán december közepe táján engem is elkap a vágy a díszítésre, a vásárlásra, a csicsázásra és arra, hogy ünnepi filmeket nézzek és karácsonyi zenét hallgassak… ekkor már tényleg jöhet minden.

Pénzmegtakarítás decemberben

Ha nagyon rövid akarnék lenni, akkor azt mondanám… ne vegyél semmit és ne kérj semmit. :’D A december az az időszak, amikor tele van minden is csilli-villi cuccokkal és bevallom, sikeresen bedőlök én is a csicsának, aztán bevásárlok belőle… FELESLEGESEN! Szerintem a tavalyi díszek is pontosan ugyanolyan szépek, mint amikor az előző évben beleszerelmesedtem. Viszont nehéz megállt parancsolni magamnak. Természetesen én is az a fajta nő vagyok, aki ha meglát egy cuki dolgot, azonnal megvenné, de! Ebben az évben próbálom visszafogni magam.

Storytime: a múlt héten voltunk a KIK-be, a Pepco és az Euro Familybe… tele vont karácsonyi bögrékkel, cuki díszletekkel és szinte mindegyik bekerült a kosaramba.. majd szépen vissza a polcra. Csak az a baj, hogy azóta is vágyom mindegyik giccses szarra. :’D

Hogyha legközelebb beszabadulok.. remélem ismét meg tudom állni, hogy ne vegyem meg őket! Aztán lehet jövő héten egy olyan poszttal érkezem, hogy “Karácsonyi shoppingtúra”. :’D Na de viccet félre téve. Még hogyan akadályozhatjuk meg, hogy idegbetegekké és nincstelenekké váljunk az ünnepekre?

A fa vásárlását mi megoldottuk műfenyővel, így ebből már kiesünk, ami nem is baj. Védjük a fákat. Ha karácsony, és karácsonyfa, akkor jöhetnek az ajándékok. Mi szűk családi körben szoktunk már csak ajándékozni és ezen most sem szeretnénk változtatni. Baráti társasággal általában összeülünk és csinálunk egy apró karácsonyi partit, ami bőven elég. Nincs sértődés, nincs pénzköltés. A karácsony a szeretet ünnepe, nem az ajándékoké. Válogassuk meg kinek adunk és mennyi összegben. Nekem baromi rossz érzés, amikor kapok egy nagyobb ajándékot és nem tudom viszonozni.

Az étellel kapcsolatban, hogy elkészíteni vagy rendelni egyszerűbb.. Na ez egyéntől függ, mert mi olyan család vagyunk, ahol öten egy kétszemélyes tálból is simán jól lakunk, de van, akinek ez kevés. Szóval ez teljesen egyén, családfüggő és persze a pénz beszél. Fogalmam sincs, már melyik az olcsóbb. Szerintetek?

Ennyi lett volna ez a poszt a kis stresszmentes karácsony érdekében.

Tehát összegezve a tippeket: próbálj minél kevesebb felesleges dolgot megvásárolni, szerezz be műfenyőt, az ajándékosztás listáját is szűkítsd.

Ti hogy vagytok ezekkel a dolgokkal? Meséljétek nekem. Nektek mitől lesz stresszmentes a karácsony?

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

4 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Klaudi

Nagyon tetszett ez a bejegyzésed. 🙂 Szerencsére mi sem szoktunk sok mindent vásárolni, akár díszek akár ajándékok terén. Én személy szerint már abszolút nem ajándékoznék, mint írtad is hogy nem az ajándék a lényeg, hanem a szeretetről kellene, hogy szóljon. Mi párommal tényleg csak nagyon minimálisra fogjuk a Karácsonyozást, hiszen csak ketten vagyunk, tehát a Karácsonyi sütiket és ételeket is vissza fogjuk, szerencsére. 😀 Az ajándékozással is szintén így vagyunk

A családdal szűk körben szoktunk ajándékozni, most is ÁLLÍTÓLAG minimálisra fogjuk az ajándékozás, hát erre most kíváncsi leszek, hogy ebből is a szüleim mit “tartanak be”, mivel én is rosszul tudom magamat érezni, ha többet kapok, mint amennyit megbeszéltünk.😒 Szóval a ilyesmit egyenesen utálom. 🙁

Vásárlás: Nos a cuki, aranyos stb dolgokkal SAJNOS én is ilyen vagyok. 🤣 Én is sok mindent megvásárolnék, de nem kerülnek kosárba, ez hatalmas javulás nálam! 😄 Nekünk is műfenyőnk van, de nem csak azért döntöttünk a műfenyő mellett, mert védjük a fákat és a környezetet, hanem azért is tartottam/tartottuk fontosnak, hogy ne kelljen kínlódni a fával, főleg belefaragni majd utána valahogy megoldani hogy ki is tud dobni…. Hát igen. :’D Én szeretem a műfenyőnket, abszolút nem bántam meg hogy megvettük.

Házhozszállítással vagy szenvedj otthon és főzz? Nos, kinek mi. 😀 Mi szerencsére ezt sem szoktuk túlzásba vinni, mint említettem is hogy csak ketten vagyunk. Megszoktuk beszélni mi legyen az a étel amit szívesen megennénk és a sütivel is ugyanez a helyzet és mit szeretünk. Sajnos anyuéknál teljesen más a helyzet(mint insta storyba is írtam), abszolút túlzásba viszi, amit már egy katonai hadsereget ki lehetne azzal szolgálni…. Buum… Ezt nevezem aztán kaja pazarlásnak, ugyanis SAJNOS KUKÁBA LANDOL vagy az állatoknak.😒

Pénztárca barát: Szerintem minimálisra kellene fogni, főleg hogy itt az a kérdés is, hogy mennyi az a összeg amennyit elköltünk egy ajándékra.🤔 Itt is fontosnak tartom megbeszélni! Hogy ajándékozzunk vagy sem? Ha igen, akkor mennyi legyen az a összeghatár? Mert ugyebár ez sem mindegy.

Eheheh…ennyi erőből hozhattam volna egy bejegyzést xD köszönöm szépen a bejegyzésed, nagyon jó volt olvasni. :)))

Ui: Én már abszolút nem stresszelek karácsonykor❤️

@mozaikanyu

Ezek nagyon jó és megfontolandó tanácsok. Nálunk a díszek ezer éve ugyanazok, bár amióta megvannak a gyerekek került hozzá 1-1 új darab minden évben, de sosem csináltam azt, hogy egyik évben mondjuk arany a másikban meg kék a fa. Az ajándékok listája elég rövid, mi már csak a gyerekeknek veszünk, azt is igyekszünk úgy, hogy tényleg amit szeretnének de mégis ésszerű kereteken belül. Egymásnak csak valami apróságot, hogy mégis mi is bontsunk valamit a fa alatt. A műfenyő nekem valahogy még mindig nagyon idegen, úgyhogy abból nem engedünk egyenlőre, de óriási akarat erő kell nekem is hogy pl ha beszabadulok a pepcoba akkor ne vegyek meg mindent is 😄