Főoldal Interjú Rólam Kapcsolat
2021. 03. 29.     Ninaa    blogging     10 komment

Arra gondoltam, hogy most megosztanám veletek azokat az okokat, amiért én imádom mások blogját böngészni, olvasni. Az új bloggerek felfedezése nagyon jó dolog. Persze az is igaz, hogy nem mindig van erre ideje az embernek ebben a rohanó világban, de néha jó egy kicsit kikapcsolódni. Nem? Dehogynem! Tehát itt az ideje, hogy motiváljalak benneteket is, hogy miért jó másokat olvasni.

Bloggerek felfedezése

1. Öröm okozása

Ha valakinek a cikke felkelti az érdeklődésem, akkor nem csak elolvasom azt, de általában kommentelni is szoktam hozzá. Szerintem ez az alap és úgy vagyok vele, hogy nekem is jól esik, ha látom a posztjaim alatt a kommenteket. (Jelenleg vannak is, köszönet a Támogasd a bloggert! csoport tagjainak ♥ és persze a többieknek, akik csak úgy írnak ♥) Az sem utolsó szempont, hogy a látogatottság is nő ezáltal. Dupla öröm és remélhetőleg mindenki boldog. Te is, mert új blogot találtál, akinek a posztiait követheted és ő is, a látogatásod és hozzászólásod miatt. Esetleg ha még dobsz egy lájkot a facebook/instagram oldalára, akkor madarat is lehet majd fogatni a bloggerrel/bloggerínával.

2. Kapcsolatteremtés, barátkozás

Nincs is jobb annál, mint amikor arról beszélgethetsz valakivel, amit igazán szeretsz csinálni. A kedvencek megtalálása, a hasonló érdeklődésű emberekkel való kapcsolat megteremtése pedig a legjobb módja ezen öröm megszerzésére. Keress, ismerkedj, barátkozz és találd meg a blogger társad.

3. Kikapcsolódás

Miközben blogokat olvasol ki is kapcsolódsz. Nálam ez több óráig is el szokott tartani, a kommentelés nem mindig van meg, mert nem mindig tudok hozzászólni egy-egy témához, de a legtöbb helyen szeretem kifejteni a véleményem, vagy csak hagyni valami jelet, hogy ott jártam. Amikor pedig az órára nézek… egy-két óra már el is szaladt. Boldogan töltöttem? Igen. Új blogokat, bloggereket mindig jó találni és megismerni.

4. Inspiráció gyűjtés

Az utolsó pont pedig egy kicsit önző dolog lesz. Ha nincs semmi ötletünk, hogy miről írhatnánk, inspirálódhatunk mások bejegyzéseiből is. Természetesen nyomatékosítom, hogy inspirálódni kell, nem pedig másolni. Egy téma, egy szó vagy egy mondat elolvasva után vagy esetleg egy cím láttán is megjöhet az az ihlet, amire vágytunk és máris klaviatúrát foghatunk, hogy új poszttal lepjük meg olvasóinkat.

Ti mennyi időt töltötök más blogok olvasásával, bloggerek felfedezésével és milyen gyakran szoktatok kommentet hagyni náluk?

Hasonló bejegyzéseket pedig ebben a kategóriában (blogging) kereshettek.

Puszi,
Ninaa

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

10 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Bernie

Szeretek más blogokat olvasni. Nekem utazós blogom van, többnyire utazós blogokat olvasok. De vannak történetes blogok is, ezekre azért “szoktam rá”, mert külföldön élek, és nehéz magyar nyelvű könyveket beszerezni. Ezért jól jönnek az ilyen rövid történetek. Hozzászólást a bejegyzéshez nem mindig írok, ha FB posztból jutottam oda, akkor általában a FB-ra, hogy segítsem a hozzászólásommal, reakciómmal több emberhez eljuttani. De ezeken kívül más témában is olvasok, ha a címe, ajánlója felkelti a figyelmemet. 🙂

Wikka

Hm érdekes volt olvasni, de mindenképpen pozitív ertelemben. Szerintem erről nem.sokan szoktak írni 🙂

Jakó Judit

Nagyon szeretek új blogokat felfedezni. Viszonylag kevés időm van rá. Én inkább instagramon szeretek kommentet hagyni, de ha időm engedi akkor írok a blohok alá is. Jó poszt lett. 🙂

Klaudi

Őszintén szólva… Kicsit igen csak furának találtam ezt a bejegyzésedet, nem tudtam elsőre hová tenni mikor elolvastam. 😀 3x kellett neki essek, hogy valami értelmes kommentet tudjak neked adni. ^^” De sajnos így 4x is neki esve, tényleg furcsa lett, mint ne mondjak. 😀 Valamilyen szinten inspiráló volt, motiváló is, de valljuk be hogy manapság nagyon, iszonyatosan kevesen kommentelnek FB oldalon, legalábbis nálam biztosan. 😀 Instagramon szoktak kommentelni, vagy nyomot hagyni, hogy ott jártak, általában ez mind a FB, mint az Instagramon meglátszik. A Blogokon alig ha, kivéve most ugye a csoportnak köszönhetően igen, de amúgy kihalóban van, de remélem hogy ez is feltámad nemsokára. 🙂

Kikapcsolódásnak…Hmm…Mivel eleve gyorsan szoktam olvasni, ezért hamar elmegy nekem az idő, így általában félóra alatt el is szoktam olvasni az illető bejegyzéseit vagy instagramon a posztjait. 🙂 De általában egy-egy órát szoktam eltölteni a posztok olvasgatásával.

Minden esetre, a bejegyzésed jó lett csak furcsa. 😀 Esetleg írtam volna egy kicsit hosszabban vagy beleírtam volna, hogy kinek a blogját szoktad olvasni és mennyi ideig maradsz ott, milyen jellegű témákat szeretsz így sorolhatnám. 😀

Puszi
Klaudi

Eszter

Nagyon jó hogy foglalkoztál újra mindezekkel. Mert abszolút kiment a divatból, hogy másoknak visszajelzést adjunk. Bárki ha kicsit belegondol, neki hogy esne, ha posztjára, tevékenységére írna. Abszolút kell erről beszélni, hiszen ahogy leírtad nagyon sok mindent adhat, ha mások blogját olvassuk.